به گزارش میمتالز، افزایش سرمایه بیش از ۱۰۵۲ درصدی شستا یکشنبه ۱۲ دی ماه بعد از یک سال کش و قوس به تایید بورس رسید. این نماد سیگنال مثبتی است که امید میرود بعد از بازگشایی، لیدری بازار را به دست بگیرد و بازار را مثبت کند.
حامد ستاک، کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با تاثیر افزایش سرمایه بر روند کلی بازار گفت: روند بازار سرمایه به شرایط کلی بازار مرتبط است و در بسیاری از مواقع منفی بودن بازار سرمایه خبرهای خوبی همچون افزایش سرمایه را نیز بیتاثیر میکند و در بسیاری از مواقع نیز خبر بد بر شرایط خوب بازار اثر نمیگذارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بازگشایی شستا میتواند لیدری این نماد را به سمت مثبت شدن در پی داشته باشد، افزود: شستا یکی از سهمهای بنیادی بازار است و افزایش سرمایه با این حجم، میتواند برای هر سهمی، لیدری بازار را به همراه داشته باشد، اما عامل اصلی و تعیینکننده مثبتی بازار مربوط به شرایط کلی بازار است.
ستاک در در ارتباط با پیشنهاد خرید، فروش و یا نگهداشت شستا گفت: از لحاظ بنیادی، شستا یکی از سهمهای بنیادی بازار سرمایه است و با توجه به ریزشهای سال گذشته، ارزش سهام این غول بورسی در ارزندگی آن است، اما توصیه برای معامله در این سهم بستگی به چشماندازی دارد که سهامدار تعریف کرده است. درست است که شرایط کنونی بازار سرمایه چندان باب میل سهامدار نیست، اما در بلندمدت سهمهای بنیادین سودآوری خوبی خواهند داشت.
مثبت شدن بازار در روز بازگشایی نماد شستا به بازار و حمایتها از این سهم بستگی دارد، در این حمایت بازارگردان شستا نقش موثری دارد و اگر قدرت داشته باشد به راحتی میتواند با افزایش سرمایهای که انجام داده، از سهام این شرکت حمایت کند.
گفتنی است، در مجمع عمومی فوقالعاده شستا، تصویب شد که سرمایه این شرکت از ۱۴ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۶۳ هزار و ۶۰۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها افزایش پیدا کند.
علی رستمی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی «شستا» در پاسخ به این پرسش که از زیرمجموعههای شستا چند شرکت تا پایان سال عرضه اولیه میشوند، به صدای بورس اظهار کرد: عرضه اولیه ۴ زیرمجموعه در برنامههای آینده شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی قرار گرفته است. شرکت آنتی بیوتیک و سیمان آبیک در اولویت ورود بورس قرار دارند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی گفت: از جمله مهمترین برنامههای آینده شستا، سرمایهگذاری ۴۰۰ هزار میلیاردی در نفت، گاز، پتروشیمی و معدن است. با برنامهریزیها و سرمایهگذاریهای انجام شده، شستا در حوزههای مختلف ۲ و نیم برابر، بزرگتر میشود.
وی در ارتباط با نحوه پرداخت سود سهام شستا به سهامداران خاطرنشان کرد: پرداخت سود سهام شستا و زیرمجموعههای آن به طور کامل از طریق سجام انجام میشود.
مدیرعامل شستا گفت: بودجه ۱۴۰۰ محقق شده و بیشتر از بودجه به فروش و سود دست پیدا کردهایم.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی گفت: نفت، گاز و پتروشیمی ۵۰ درصد و صنایع معدنی و فلزات اساسی ۲۰ درصد از وزن صنایع هدف در تعریف و اجرای پروژههای شستا را شامل میشود.
رستمی در ارتباط با آخرین وضعیت پروژههای گروه شستا گفت: ۷۸ درصد از سرمایهگذاریها در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی تامین، ۲ درصد سرمایهگذاری دارویی تامین، ۴ درصد سرمایهگذاری سیمان تامین، ۸ درصد سرمایهگذاری صدر تامین، ۶ درصد سرمایهگذاری صنایع عمومی تامین، ۱ درصد مدیریت توسعه انرژی تامین، ۱ درصد خدمات ارتباط رایتل است.
منبع: صدای بورس