به گزارش می متالز، پرهام رضایی در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان که به ریاست استاندار البرز برگزار شد، گفت: در نشست های تخصصی در پی تمرکز بیشتر بر بازارهای هدف در کشورهای همسایه و دستیابی به مسیرهایی هستیم تا توسعه صادرات و حل مشکلات تولیدی فعالان اقتصادی استان را تجربه کنیم.
وی با اشاره به میزبانی البرز از رییس جمهور در آینده نزدیک افزود: طرح چالشهای پیش روی صنعت و تولید استان در جلسه ای با حضور رییس جمهور ، فرصت خوبی برای پیگیری مسائلی است که نیاز به رسیدگی در سطح ملی دارد.
وی با اشاره به برخی قوانین سختگیرانه در حوزه تولید ، ضرورت بازنگری در قیمت گاز مصرفی واحدهای صنعتی را از مطالبات صنعتگران البرز عنوان کرد.
رییس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی البرز با ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، پیگیری مسائل مرتبط به توسعه صادرات البرز به ویژه از مبدا گمرک استان را بسیار با اهمیت عنوان کرد.
رضایی با اشاره به نشست اخیر به منظور توسعه صادرات به حوزه آفریقا در محل اتاق بازرگانی البرز گفت: هدف از این نشست بیان ظرفیت صادراتی استان برای مراودات تجاری با آفریقا و استفاده از تجربیات تجاری فعالان اقتصادی در آن کشور بود.
وی با تاکید بر تمرکز بیشتر بر بازارهای هدف در کشور های همسایه افزود: در جلسات تخصصی، کارشناسی و کارگروهای اتاق بازرگانی بهبود و توسعه صادرات و حل مشکلات تولیدی فعالان اقتصادی استان در دستور کار قرار دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز البرز با اشاره به موانع پیش روی در مسیر توسعه صادرات استان گفت: یکی از پروژه های تاثیر گذار در افزایش رقم تولید ناخالص داخلی، بالا بردن حجم صادرات غیرنفتی است و تحقق این مهم نیازمند بررسی مواردی از جمله در بحث ارزش گذاری تکلیفی و دستوری کالاهای صادراتی است.
رضایی با اشاره به اینکه برخی مسایل سد راه توسعه صادرات است، افزود: به عنوان نمونه سیاست های بانک مرکزی خاص بوده و در دوره کنونی نیز همچنان این رویه تغییر نکرده است و موجب شده که نتوانیم با کشورهای همسایه تراز تجاری قابل قبولی را پیش ببریم، در مقابل کشور ترکیه به صورت مویرگی در بازار کشورهای همسایه ایران ورود کرده و با راه اندازی دفاتر تجاری صادرات خود به این کشورها را انجام می دهد.
رییس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اینکه عدم ایجاد مشوق و انگیزه های صادراتی از جمله تقدیر شایسته از صادرکنندگان نمونه کشور و ضعف در روابط بانکی از موانع سد راه صادرات ایران است ، افزود: مراودات بانکی به دلیل تحریم ها قطع شده است، از طرفی حتی صادرات نفت به کشورهای مقصد از جمله هند کاهش یافت، باید بانک های ایرانی در مقاصد هدف صادرات برای تبادلات بانکی صادر کنندگان و واردکنندگان ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه در چند سال اخیر شاهد بخش نامههای خلق الساعه و موازی کاری دستگاههای اجرایی بوده ایم، از طرفی هر کدام از وزارتخانه ها، ادارات و سازمانها جزیره ای عمل می کردند و بر صادرات اثر زیادی گذاشت.
رضایی مشکل بازگشت ارز صادراتی و همچنین هزینه های گزاف حمل و نقل بین المللی و تاثیر آن بر قیمت تمام شده کالاها را از دیگر مشکلات مشکلات پیش روی صادرکنندگان برشمرد و گفت: یکی از رخدادهای ایجاد شده تحت تاثیر تحریم ها و شرایط کرونایی، افزایش هزینههای حمل و نقل لجستیک و بین المللی است به نحوی که طی ۶ ماه گذشته بیش از چند برابر قیمت کانتینرهای محصولات صادراتی در ایران افزایش یافت.
وی ادامه داد: تحت تاثیر تحریمها در حال حاضر کشتیرانی های محدودی با ایران کار می کنند و به عنوان نمونه کشتیرانی مرسک که از بزرگترین کشتیرانی ها دنیا است دیگر با ایران کار نمی کند.
رییس اتاق بازرگانی البرز گفت:در حال حاضر تحت تاثیر تحریمها تنها با یکسری کشتیرانیهای کوچک کار می کنیم که به دنبال سوء استفاده هستند و قیمت های بسیار بالایی از صادرکنندگان ایرانی دریافت می کنند.
وی در بخش دیگری در بحث تامین نیروی کار مورد نیاز صنایع استان گفت: بیش از ۲هزار واحد صنعتی در شهرستان اشتهارد مشغول به فعالیت هستند که احتیاج به تامین نیروی کار دارند.
رضایی در ادامه عنوان کرد: با افزایش ظرفیت ناوگان اتوبوسرانی باید حمل و نقل عمومی به منظور جابجایی نیروی های کارگری بخش صنعت میان کلانشهر کرج و اشتهارد تقویت شود، با این کار حجم بالایی از مشکلات پیرامون جذب نیروهای بیکار کرج هم با اشتغال آنها در صنایع اشتهارد رفع می شود.
استان البرز دارای سه هزارو ۵۰۰ واحد تولید و صنعتی است.