به گزارش میمتالز، در نامه سمیه رفیعی به روسای سازمانهای یاد شده آمده است: موضوع قاچاق به شکلهای مختلف اعم از گیاخاک، خاک معمولی، کلینکر و ... از برخی رسانهها و خبرگزاریهای رسمی کشور منتشر و موجب بازتاب منفی در افکار عمومی جامعه شده است. وی در ادامه یادآور شد: برخی شرکتها مانند شرکت سیمان کنگان در استان بوشهر تحت عنوان کلینکر سیمان (ماده اولیه که هنوز به سیمان تبدیل نشده است) و به دلیل عدم توانایی تولید سیمان، این ماده را به خارج از کشور به ویژه کشورهای عربی و تحت لوای فروش قانونی صادر میکنند.
در این نامه رفیعی متذکر شده است: همانگونه که مستحضرید به موجب ماده ۲۱ قانون حفاظت از خاک مصوب چهارم خرداد ماه سال ۹۸ انتقال و فروش خاک به خارج از کشور ممنوع است. مرتکب یک یا دو مورد از مجازات تعزیری درجه ۵ محکوم میشود. تشخیص ماده معدنی بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و برای خروج خاک معدنی از کشور اخذ مجوز توسط وزارت مذکور الزامی است.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در ادامه این نامه آورده است: این شرکتها بر این اساس تحت عنوان اینکه کلینکر خاک محسوب نمیشود و فقط ماده معدنی است، مبادرت به فروش آن میکنند. کلینکر ماده معدنی نیست، گرچه از حرارت دادن ماده معدنی مانند خاک رس و ... استحصال شده است. اما به دلیل ترکیب شدن با برخی مواد در عمل خاصیت ماده معدنی ندارد و همین امر باعث سوء استفاده برای بهرهبرداری برخی شرکتها شده است و عملاً خاک ترکیبی است. مستدعی است دستور فرمایید به لحاظ اهمیت موضوع با قید فوریت و در اسرع وقت گزارش کامل و جامع از وضعیت قاچاق خاک و صادرات خاک به خارج از کشور از طریق مبادی رسمی و غیررسمی تهیه و به این فراکسیون ارسال شود.
منبع: رکنا