به گزارش میمتالز، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افزایش ظرفیت آلومینیوم جنوب عنوان کرد: یکی از دغدغهها در صنعت آلومینیوم، رسیدن به یک وضعیت پایدار است، همانگونه که در صنعت فولاد به چنین پایداری دست یافتهایم و شرکتهای فولادی وارد حوزه اکتشاف و استخراج شدهاند، میطلبد که در صنعت آلومینیوم نیز به همین سمت پیش برویم. از همینرو پیشنهاد این است که این چند شرکت آلومینیومی در کشور یا کنسرسیوم ایجاد کنند یا بهدنبال سرمایهگذاری جدید باشند و علاوه بر اینکه روی پاییندست سرمایهگذاری میکنند، روی بالادست نیز سرمایهگذاری داشته باشند تا برق مورد نیاز و آلومینای مورد نیاز خود را تامین کنند.
سیدرضا فاطمیامین در ادامه خاطرنشان کرد: در وزارت صنعت، معدن و تجارت و در «ایمیدرو»، در معدن بوکسیت در گینه سرمایهگذاریهایی انجام شده و این آمادگی وجود دارد که این معدن را با این شرکتهای آلومینیومی پیوند بدهیم تا بتوانیم جریان مطمئنی را برای تامین مواد اولیه ایجاد کنیم. وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در کشور در زمینه معادن بوکسیت ضعیف هستیم، یادآور شد: ما در کشور به لحاظ معادن مس و سنگآهن ذخایر معدنی قوی داریم، اما در زمینه آلومینا و بوکسیت ضعیف هستیم که در این زمینه نیاز به سرمایهگذاری داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان تاکید کرد: فعالان این صنعت را به همافزایی و یکپارچگی و افزایش پایداری دعوت میکنیم و امیدواریم که صنعت آلومینیوم با اقتدار و فناوری بالا، قیمت و کیفیت مناسب بتواند در کشور و منطقه و سطح بینالملل نقشآفرینی داشته باشد.
همچنین در این مراسم، مشاور عالی وزیر دفاع عنوان کرد: امروز کارخانه آلومینیوم به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن رسیده است، اما در صنعت آلومینیوم باید چند موضوع مورد توجه قرار گیرد که در این راستا باید صنایع بالادست و پاییندست مورد توجه قرار گیرد. مصطفی محمدنجار با بیان این موضوع که میتوانیم در آینده شهرک صنعتی کاملی باشیم تا زنجیره تولید کامل شود، یادآور شد: میتوان فازهای دوم و سوم در آلومینیوم جنوب را توسعه داد و در این راستا نیروگاه راهاندازی کرد. وی با بیان اینکه باید آب، برق و جاده برای فازهای توسعهای تامین شود، خاطرنشان کرد: در این راستا برق با نیروگاه تامین میشود، آب نیز به اندازه کافی هماکنون وجود دارد، اما برای فازهای بعدی نیاز است اقدامات بیشتری انجام گیرد. جاده نیز در دست اقدام است. ایجاد بندر برای خود منطقه و کارخانه نیز میتواند بحث صادرات و حمل و نقل را تسریع ببخشد.
همچنین مدیرعامل صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) در این برنامه ضمن تشکر از مدیرعاملان گذشته و بهویژه مرحوم اکبر ترکان که با تدبیر و هوشیاری آلومینیوم جنوب را راهاندازی کرد، گفت: از ۵ ماه قبل که بهعنوان مدیرعامل این مجموعه کار را آغاز کردم به چهار دلیل عمده قصد داشتیم که به ظرفیت اسمی کارخانه در فاز نخست دست پیدا کنیم که مهمترین عامل سرمایهگذاری ۲/ ۱ میلیارد دلاری برای این پروژه بود که تبدیل به یک مطالبه ملی شده بود که چرا یک واحد با این میزان سرمایهگذاری باید با نصف ظرفیت کار کند که با این تکمیل ظرفیت سبب ایجاد تعادل در بازار آلومینیوم کشور خواهیم شد. مهدی زحمتکش در ادامه خاطرنشان کرد: دلیل دوم، مطالبه سهامداران ما چه در سرمایهگذاری غدیر و چه در سازمان ایمیدرو بود، از این رو باید به ظرفیت تکمیلی خود میرسیدیم تا به سوددهی مناسب دست مییافتیم. موضوع بعد مطالبه سرمایهگذاران و سرمایهگذاری صنایع پاییندست آلومینیوم در منطقه ویژه اقتصادی لامرد بود که با این تکمیل ظرفیت صنایع پاییندستی دغدغهای برای تامین خوراک موردنیاز خود نخواهند داشت. مطالبه دیگر ما از سوی دستاندرکاران و مسوولان شهرستان مطرح بود که این واحد با کار کردن با نصف ظرفیت به اشتغال مورد نظر دست نخواهد یافت. وی در ادامه تاکید کرد: در ۵ ماه گذشته و با تکمیل ظرفیت کارخانه، ۵۰۰ نفر از جوانان لامرد جذب این واحد شدهاند و بین ۲۰۰تا ۲۵۰ نفر نیز تا پایان سال به مجموعه اضافه خواهند شد. یکی از افتخارات ما این است که در آلومینیوم جنوب ۲۵۰۰ نفر را استخدام کردهایم که در این راستا صد درصد از نیروی بومی استفاده کردهایم.
مدیرعامل سالکو در ادامه عنوان کرد؛ از گذشته ریلگذاری مناسبی در سالکو انجام شده بود، اما به دلیل برخی محدودیتها قادر نشده بود که به ظرفیت نهایی خود برسد که یکی از این محدودیتها تامین مواد اولیه است. یکی از مشکلات اساسی ما، آن است که در کشور به غیر از جاجرم که آلومینا تولید میکند، واحد دیگری برای تامین مواد اولیه نداریم.
زحمتکش در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از اقدامهای اساسی دیگر ما در این مجموعه راهاندازی کارخانه آندسازی بوده که یکی از پیششرطهای ما جهت رسیدن به ظرفیت نهایی بوده است. وی همچنین با اشاره به مشکلاتی که در صنایع آلومینیوم کشور وجود دارد، عنوان کرد: در صنعت آلومینیوم کشور چه در صنایع بالادستی و چه در صنایع پاییندستی نیاز به سرمایهگذاری بیشتری داریم، در صنایع بالادستی نیاز به برنامهریزی در زمینه تولید آلومینا و در صنایع پاییندستی نیز نیاز به ایجاد شهرکهای جدید داریم. مدیرعامل سالکو با توجه به مصرف روزافزون آلومینیوم در سطح جهان یادآور شد: آلومینیوم جزو صنایع در حال توسعه در جهان است. امارات پنجمین و بحرین هفتمین تولیدکننده آلومینیوم در جهان بهشمار میروند؛ بنابراین میطلبد در ایران نیز در زمینه آلومینیوم سرمایهگذاری بیشتری انجام بگیرد.
همچنین سیدامیرعباس حسینی مدیرعامل سرمایهگذاری غدیر در این آیین اعلام کرد: سرمایهگذاری غدیر با تغییر رویکرد خود از اواسط سال ۱۳۹۹، اهداف خود را بیشتر به سمت بخش معدن سوق داده است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: در آلومینیوم جنوب ظرفیت به ۳۰۰ هزار تن رسیده است، اما باید به این موضوع نیز توجه داشت که صنعت آلومینیوم در بالادست خود نیاز به سرمایهگذاری دارد. حسینی تاکید کرد: حمایت دولت و حاکمیت از سرمایهگذاری به نتیجه خواهد رسید، ما نیز آمادگی خود را برای توسعه معدنی کشور اعلام میکنیم.
همچنین نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم عنوان کرد: در شرایط کنونی، تقویت عرصه تولید، تنها راهبرونرفت از مشکل بیکاری است. اگر مجتمعهایی همچون آلومینیوم جنوب ۱۰ هزار نفر نیرو جذب کنند، میتوانند سالانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان به اقتصاد و بودجه کشور کمک کنند.
عبدالرضا مصری خاطرنشان کرد: اقتصاد میتواند محوری برای حفظ همه حریمها در مقابل هجمههای فرهنگی، سیاسی و جغرافیایی در کشور باشد. وی در ادامه اضافه کرد: تأکید مقام معظم رهبری در اقتصاد بر تولید انبوه و باکیفیت، توزیع عدالتمحور و مصرف به دور از اسراف است. ایشان مهمترین مشکل اقتصاد را وابستگی اقتصاد به نفت، دولتی بودن بخشهایی از اقتصاد که در حیطه دولت نیست و نگاه به خارج به جای نگاه به توان داخلی برمیشمرند. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از آنجا که بزرگترین مشکل پس از تورم، بیکاری است، از اینرو فرمایشات مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر معطوف به تولید بوده است.
همچنین نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی در این مراسم با بیان این موضوع که باید نگاه ملی به این منطقه شود، چراکه ارزش سرمایهگذاری را دارد، تاکید کرد: نمایندگان استان کمک کنند تا این نگاه ملی به منطقه شکل بگیرد. همچنین صنایع پاییندستی باید در این مناطق شکل بگیرد تا سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در این منطقه تشویق و ترغیب شوند. سیدموسی موسوی با بیان اینکه امروز اتفاق بزرگی رخ داده است، گفت: بدون اغراق منطقه لامرد یک عسلویه در خشکی و عسلویه دوم معدنی است. وی با بیان اینکه برای تامین خوراک، این منطقه نیز نیازمند کمک است، گفت: سرمایهگذارانی هستند که زمین خریداری کردهاند و هیچ مشکل مالی ندارند و تنها خوراک میخواهند منابع تامین خوراک نیز در منطقه هست، اما باید وزارت نفت کمک کند تا پتروشیمی و پتروپالایشگاه ایجاد شود.
همچنین رئیس مجمع نمایندگان فارس نیز در این آیین عنوان کرد: استان فارس میتواند جنوب کشور را توسعه دهد و در اقتصاد ملی نقشآفرینی کند. علیرضا پاکفطرت خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی بهدنبال رونق تولید و مانعزداییهاست و در این راستا نیز قوانینی همچون قانون تعارض منافع و حمایت از شرکتهای دانشبنیان را در دستور کار خود دارد. وی با تاکید بر این موضوع که آلومینیوم جنوب در جهت رسیدن به ظرفیت اسمی خود گام بزرگی برداشته است، عنوان کرد: این مجتمع برای تبلیغ خود میتواند کارهای بزرگی انجام بدهد که در این راستا ایجاد یک تیم ورزشی میتواند بسیار مثمرثمر واقع شود.
منبع: دنیای اقتصاد