تاریخ: ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۸:۵۵
بازدید: ۳۰۳
کد خبر: ۲۶۰۷۵۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در نشست خبری دومین نمایشگاه صنعت معدن کاری عنوان شد

نقش حیاتی معادن تهران در کنترل سیلاب

نقش حیاتی معادن تهران در کنترل سیلاب
‌می‌متالز - رئیس خانه معدن ایران از چشم انداز خانه معدن ایران برای ۳۰ سال آینده و بهره مندی از دستاورد‌های اقتصاد معدنی در کشور خبر داد.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران در نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه صنعت معدن کاری کشور با حضور جمعی از اصحاب رسانه و خبرنگاران با اشاره به اهمیت وجود معادن کشور و برخی از کج سلیقه‌ها و نگاه‌های غیر منطقی در حذف آن‌ها گفت: ما نمی‌توانیم صنعت معدن را حذف کنیم چرا که با کنار گذاشتن این صنعت مهم ضمن نابودی منابع خدادادی بخش اعظمی از اشتغالزایی از بین خواهد رفت.

وی افزود: بر این اساس در هر جای ایران به ازای ساخت یک کارخانه تولید سیمان یک برنامه صد ساله برای آینده طراحی می‌شود. متاسفانه برخی از صنایع معدن بدون آمایش سرزمینی و مطالعاتی در خوش تغییرات شده است که این برای آینده اتفاق خوبی نیست به عنوان مثال بسیاری از معادن و محصولات معدنی کشور ما در مناطقی قرار داشتند که بیشتر هیچ شهر و محل سکونت نبوده است.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به برخی از ساخت و ساز‌های شهر‌ها در کنار معادن و به خطر افتادن حیات آن‌ها گفت:، اما به علت هجوم شهرنشینی در کنار معادن امروز صنعت استخراج معدن و محصولات معدنی با معارض جدی یعنی محیط زیست مواجه شده است. اما به علت سیاست گذاری‌های غلط نمی‌توان معادن و صنعت معدن را نابود کرد چرا که این نعمت خدادادی است و هیچ کس نمی‌تواند در خصوص نابودی انفال منابع طبیعی اظهار نظر کند.

وی افزود: چرا به علت سیاست گذاری اشتباه باید این موهبت الهی از بین برود و در برخی از جا‌ها برای پوشاندن معادن از نخاله‌های بیمارستانی استفاده می‌شود. تهران به علت ساختار محیطی بهترین مصالح ساختمانی را در دنیا دارد بی شک به نابودی معادن تصمیمی است که برای برخی از افراد خاص منفعت دارد که باید اصحاب رسانه جلوی این رویه را بگیرند.

بهرامن عنوان کرد: بروز سیلاب در سال‌های پیش موجب شد که چاله‌های معادن منطقه شهریار از فاجعه بزرگ تخریب مسیر سیلاب در شهر تهران جلوگیری کند حال اگر در چاله‌های معادن از نخاله‌های غیرمجاز استفاده می‌شد بی شک این آب‌های زیرزمینی انباشته شده تبدیل به یک فاجعه بزرگ زیست محیطی می‌گشت.

بهرامن با اشاره به میزان استقبال سرمایه گذاری خارجی از بخش معادن کشور تصریح کرد: قانون اساسی کشور ما اعلام می‌کند که هر سرمایه گذار خارجی در بخش معدن می‌توانست درصد است سود محصول را در اختیار داشته باشد این در حالی است که در خیلی از کشور‌ها به این شکل عمل نمی‌شود لذا به صورت سرمایه‌گذاران خارجی میتوانند در بخش معادن ایران بر اساس قوانین و ضوابط داخلی کشور سرمایه گذاری می‌کنند؛ این سرمایه گذاری از ابتدای زنجیره اکتشاف تا فراوری محصولات امکان پذیر است.

وی با اشاره به برخی از نقاط ضعف در حوزه اکتشاف معادن گفت: کمیته تخصصی اکتشاف تمام مباحث و مبانی این حوزه را با نگاه علمی و پژوهشی دنبال می‌کند و نتایج کار خود را به عنوان یک مشاور در اختیار متولی بخش معدن قرار می‌دهد.

رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: اکنون اکتشافاتی که در کشور انجام میشود در سطوح پایین دسته بندی شده و برای دستیابی به حضار نیاز به تکنولوژی بسیار بالا و همچنین علم استخراج از اعماق زمین داریم. بر این اساس سرمایه گذاری کردن بر اکتشافات عمری نیاز به ابزار آلات و تکنولوژی‌های هایتک است.

وی با اشاره به میزان ارتباط صنعت و معدن با بخش پژوهشی و علمی کشور تصریح کرد: ارتباط تنگاتنگ میان معدن و دانشگاه‌ها در حل بسیاری از مشکلات و چالش‌های این حوزه موثر است بر این اساس کاهش مصرف ۱۰ درصدی آب از جمله نتایج عینی و پژوهشی اساتید و دانشجویان کشور است.

وی افزود: در کشور توسعه یافته هر معدن حدود ۱۷ شغل ایجاد می‌کند، اما در کشور ما به علت عدم تکامل زنجیره معدن نهایتا ۷ شغل ایجاد میشود؛ لذا می‌توان نتیجه گرفت اقتصاد مدنی می‌تواند همیشه به عنوان یک اقتصاد پویا در کشورمان مطرح باشد.

رئیس خانه معدن ایران از چشم انداز و برنامه ریزی‌های بلند مدت این مرکز برای توسعه معادن کشور به عنوان بخش اعظمی از چرخه اقتصادی ایران اظهار کرد: خانه معدن یک برنامه ریزی ۳۰ ساله تخصصی اقتصاد معدنی دارد چرا که نگاه ما فرا مرزی است خصوص نیازمند زیرساخت‌ها و تکمیل زنجیره‌های متعدد هستیم به عنوان مثال اگر بخش حمل و نقل ما تابه پای بخش معدن رشد نکند به زنجیره افزایش تولید و بهره برداری از معادن تکمیل نخواهد شد.

بهرامن با اشاره به لزوم بهره گیری از ظرفیت‌های دانش بنیان‌ای در شرکت‌های معدنی و صنعتی گفت: با توجه به شرایط رقابتی امروز و بازار‌های جهانی به عدم استفاده از زیرساخت‌های دانش بنیان شرکت‌ها را محکوم به شکست می‌کند. مواد معدنی از جمله طلا، مس، فولاد و شن و ماسه تجدید ناپذیر هستند و اگر نتوانیم با نگاه‌های نوین آن‌ها را به بهره وری بیشتر برسانیم کفر نعمت است.

منبع: شما نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده