تاریخ: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۱۳
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۲۷۶۲۲۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی:

ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری در بخش معادن خراسان‌شمالی ضروری است

ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری در بخش معادن خراسان‌شمالی ضروری است
‌می‌متالز - سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی گفت: ایجاد پنجره واحد بخش معدن برای معرفی ظرفیت‌های استان و سرمایه‌گذاری بهتر در استان ضروری است.

به گزارش می‌متالز، ناصر فخر موحدی روز شنبه در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی و دولتی در حوزه معادن خراسان شمالی اظهارداشت: مشکل اصلی بخش معدن نبود پنجره واحد است که با ایجاد آن رونق در اشتغالزایی، جذب سرمایه گذاری و بهبود وضعیت معدنی معادن در استان ایجاد خواهد شد.

وی تصریح کرد: پنجره واحد می‌تواند زیر مجموعه خانه معدن و خانه صنعت و معدن باشد.

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه مسائل و مشکلات حوزه معادن استان باید در بخش‌های مختلف از جمله قوانین، دستور العمل‌ها و چالش‌ها باید شناسایی شود افزود: باید برای توسعه و رشد اقتصادی استان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد که در این راستا باید به دنبال حل مشکلات آنان باشیم.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه این نشست گفت: این جلسه با هدف بررسی مسائل و مشکلات حوزه معدن کاران استان از جمله رکود اقتصادی معادن استان و نحوه دریافت حقوق دولتی برگزار شد.

سعید پورآبادی افزود: متاسفانه معدن کاران استان با مسائل و مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند که باعث تعطیلی معادن نیز شده است.

نبود زیرساخت مهمترین مشکل معدن

رییس خانه معدن خراسان شمالی نیز در این نشست ادامه داد: فعالیت در حوزه معدن به سرمایه گذاری سنگین نیاز دارد و همچنین زمان بر است که باید توجه بیشتری به فعالان این بخش شود.

علی اصغر شادمانی افزود: نبود زیر ساخت‌های حمل و نقل مهم‌ترین مشکل حوزه معدن است چرا که معدن کاران باید محصول را برای فراوری به سایر استان‌ها حمل کنند که این مستلزم هزینه زیادی است.

وی نبود حمل و نقل ریلی را مهم‌ترین چالش در حوزه فعالیت معدنی دانست و افزود: ماشین آلات در این حوزه بسیار فرسوده است که باید به روزرسانی شود.

رییس خانه معدن خراسان شمالی نبود ماشین آلات را یکی دیگر از مشکلات معدن کاران استان دانست و تصریح کرد: ماشین آلات وارداتی به معادن با ظرفیت‌های بالا اختصاص می‌یباد در حالی که معدن کاران استان در مقیاس‌های کوچک فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: معدن کاران استان از بیل مکانیکی و سایر ماشین آلات محروم هستند که در این حوزه بیشتر از ماشین آلات اجاره‌ای استفاده می‌کنند که هزینه‌های بالایی تحمیل خواهد شد.

براساس آمار‌های رسمی سالانه پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تُن ماده معدنی از معادن خراسان شمالی استخراج می‌شود که بیشتر این مواد خام فروشی می‌شود و کارشناسان معتقدند که حذف این گروه اقتصادی در استان نگاه ویژه را می‌طلبد.

۶۸ ماده معدنی در کشور شناسایی شده است که ۲۸ مورد آن در خراسان شمالی نیز یافت می‌شود؛ استانی که با توجه به گستره و جمعیت کمتر آن در مقایسه با سایر استان‌های کشور باید از نظر درصد بهره‌مندی از مواد معدنی در جایگاه بالایی قرار داشته باشد.

با وجود این منابع زیرزمینی سالانه فقط پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن ماده معدنی از معادن خراسان شمالی استخراج می‌شود و از ۲۵۰ معدن ثبت شده، کمتر از نیمی از آن‌ها فعال و مابقی غیرفعال است.

این استان سرزمینی از کانی‌های مرمریت، بوکسیت، باریت، مرمر، کلسیت، هماتیت، روی و سرب است که سنگ مرمریت عمده این ثروت خفته را تشکیل می‌دهد و به عقیده کارشناسان با سرمایه گذاری اندک می‌توان این معادن را فعال و فرآوری کرد و تنها کافیست تا سرمایه گذارانی را جذب کرد و با خرید چند دستگاه سنگبری به حاشیه سود بهتری دست یافت.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و این پهنه دارای ۲۵۰ معدن است که نیمی از این معادن غیرفعال و میزان سرمایه گذاری توسط معدنکاران استان یکهزار و ۳۴۰ میلیارد ریال است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان شمالی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده