تاریخ: ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۴۱
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۲۸۰۳۶۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مجتمع مس سونگون در مسیر توسعه و تولید کاتد؛

ساخت کارخانه اسید سولفوریک ۱۰۵ میلیون یورویی مجتمع مس سونگون آغاز شد

ساخت کارخانه اسید سولفوریک ۱۰۵ میلیون یورویی مجتمع مس سونگون آغاز شد
‌می‌متالز - عملیات خاکبرداری محل کارخانه اسید سولفوریک مجتمع معدنی مس سونگون شهرستان ورزقان به عنوان یکی از نیاز‌های طرح تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن مس کاتد در این مجتمع امروز دوشنبه آغاز شد.

به گزارش می‌متالز، مدیر مجتمع معدنی مس سونگون در آیین آغاز عملیات خاکبرداری کارخانه اسید سولفوریک این مجتمع اعلام کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است این پروژه در طول ۳۶ ماه اجرا شود و آبان ماه سال ۱۴۰۴به مرحله بهره برداری برسد.

معبود عباس زاده با اشاره به ظرفیت ۸۲۰ هزار تنی کارخانه تولید اسید سولفوریک مجتمع معدنی مس سونگون ورزقان افزود: سرمایه گذاری اولیه پروژه حدود ۹ هزار میلیارد ریال و ۱۰۵ میلیون یورو خواهد بود.

وی با اشاره به عزم راسخ شرکت ملی صنایع مس ایران در جهت پیشبرد طرح‌های توسعه مجتمع مس سونگون گفت: کارخانه تولید اسید سولفوریک، یکی از پنج کارخانه تکمیل زنجیره ارزش تولید مس کاتد است؛ خداوند را شاکریم که امروز توفیق یافتیم شاهد آغاز عملیات خاکبرداری محل احداث ناحیه مخازن ذخیره سازی اسید و منطقه بارگیری و حمل آن، در محدوده‌ای به وسعت تقریبی چهار هکتار باشیم.

مدیر مجتمع مس سونگون با اشاره به اجرای این پروژه توسط قرارگاه خاتم الانبیا (ص) افزود: طبق برآورد اولیه عملیات خاکبرداری ۱.۵ میلیون متر مکعبی کارخانه تولید اسیدسولفوریک مجتمع معدن مس سونگون در بازه زمانی هفت ماهه اجرا خواهد شد و حدود ۷۰ دستگاه ماشین آلات شامل بولدوزر، لودر، ماشین آلات حفاری، کمپرسی و ...، در این امر مشغول فعالیت خواهند بود؛ این عملیات در راستای تسریع در اجرای این پروژه همزمان با انجام مراحل مهندسی کارخانه اسید آغاز شد تا در خصوص برنامه زمانی، پیشرفت کار را داشته باشیم.

وی با اشاره به صیانت از محیط زیست به عنوان خط قرمز شرکت مس ایران و مجتمع مس سونگون ادامه داد: علاوه بر ماهیت اصلی این طرح که منجر به تبدیل گاز‌های خروجی کارخانه ذوب به محصول اسید سولفوریک خواهد بود، در طراحی آن از بروزترین سیستم‌های صیانت از محیط زیست استفاده شده است به گونه‌ای که خروجی آلاینده‌های آن منطبق و بلکه بالاتر از حد استاندارد‌های کشور و توصیه‌های بانک جهانی است.

عباس زاده با قدردانی از مدیرعامل و هیئت مدیره شرکت ملّی صنایع مس ایران گفت: نگاه تیم مدیرتی شرکت مس به طرح‌های توسعه خود و به خصوص مجتمع مس سونگون، یک نگاه فرا منطقه ای، ملّی و مدبرانه است و انشالله با اخبار خوبی که این روز‌ها در خصوص ذخایر زمین شناسی، توسعه و پیشرفت طرح‌های توسعه این مجتمع شنیده می‌شود انشالله در آینده نه چندان دور با رشد و بالندگی این مجموعه عظیم صنعتی، تحولات و شکوفایی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، اشتغال زایی و ... در منطقه و کشور عزیزمان ایران، محسوس و قابل لمس خواهد بود.

معدن مس سونگون با بیش از چهار میلیارد تن ذخیره شناسایی شده، در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در شهرستان ورزقان، بزرگ‌ترین معدن مس ایران و یکی از پنج معدن بزرگ مس جهان است که در زمان حاضر تنها کارخانه‌های تولید کنسانتره مس این معدن فعال بوده و طرح‌های چهارگانه برای تولید مس کاتدی در آن نیز توسط قرارگاه خاتم در حال اجرا است.

اختصاص یک سوم درآمد‌های معادن مس کل کشور به مس سونگون در شهرستان ورزقان بسیار پراهمیت و دارای ارزش مالی فروان برای ایران و آذربایجان شرقی است؛ طبق برآورد‌های کارشناسی هم اکنون ۳۳ درصد منابع مالی مس ایران از مس سونگون تامین می‌شود و این رقم به دلیل جوان‌تر بودن معدن طی سال‌های آینده به ۴۵ درصد قابل افزایش خواهد بود.

استقلال مجتمع معدنی مس سونگون شهرستان ورزقان در قالب ایجاد شرکت مس آذربایجان از مصوبات سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی در سال جاری است که طی آن شرکت ملی صنایع مس ایران مکلف شده است تا مدت ۲ ماه نتیجه اقدمات خود را اعلام کند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آذربایجان شرقی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت