تاریخ: ۲۵ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۰۱
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۲۸۰۹۶۱
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

هفدهمین نمایشگاه صنعت سنگ اصفهان/ ایران ۷ درصد ذخایر معدنی دنیا را دارد

هفدهمین نمایشگاه صنعت سنگ اصفهان/ ایران ۷ درصد ذخایر معدنی دنیا را دارد
‌می‌متالز - رئیس انجمن سنگ ایران، روز (سه‌شنبه۲۴ آبان‌ماه) در مراسم افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه تخصصی سنگ، معادن، ماشین‌آلات و صنایع وابسته در اصفهان، اظهار کرد: تمام مسوولان برای برپایی این نمایشگاه تلاش کردند و عزم و اراده‌ای برای پا گرفتن صنعت سنگ وجود دارد.

به گزارش می‌متالز، بهرام شکوری با بیان اینکه معدن می‌تواند جایگزین صنعت نفت شود، اظهار کرد: زمانی سهم معدن در تولید ناخالص داخلی کشور زیر یک درصد بود و همچنین فولادی که تولید می‌کردیم کفاف کشور را نمی‌داد و واردکننده فولاد بودیم، اما امروز صادرکننده این محصول هستیم و امیدواریم تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ محقق شود.

رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره به قابلیت‌های صنعت سنگ کشور برای ایجاد اشتغال و ارزآوری بیشتر در کشور، ادامه داد: تمام این موارد قید‌ها و شرط‌هایی دارد و مدیران باید اقدام کنند و این نمایشگاه یکی از جلوه‌های نشان‌دهنده توانمندی‌های این مجموعه است.

وی با بیان اینکه باوجود صادرکنندگان خوب، میزان سنگ کمی صادر می‌شود، توضیح داد: دو المان برای توسعه صادرات سنگ در کشور وجود دارد که نخست قابلیت‌های بازاریابی است و باید برای معدن از شناسایی، اکتشاف، استخراج و فراوری بتوانیم بازاریابی کنیم.

شکوری با انتقاد بر اینکه در زمینه اکتشاف هنوز کاری در کشور نشده و حفاری‌های اکتشافی برای افزایش انجام نشده است، گفت: میزان ذخایر معدنی در کشور ۳.۳ میلیارد تن است که در مقایسه با دنیا به میزان ۲۱ میلیارد تن، عدد کمی نیست، اما تولیدی که محقق می‌کنیم ۱۲ میلیون تن است که در بدترین شرایط زیر ۱۰ میلیون و در بهترین شرایط ۱۶ میلیون تن است.

وی افزود: در حالیکه میانگین تولید دنیا بین ۳ تا ۵ درصد ذخایر معدنی و در سنگ‌های تزئینی ۲ درصد است، اما سهم تولید سنگ ایران ۲ درصد نیست، در حالیکه با این میزان ذخیره معدنی باید ۷۰ میلیون تن تولید داشته باشیم.

رئیس انجمن سنگ ایران با تأکید بر اینکه اکتشافات می‌تواند میزان ذخایر معدنی را تغییر دهد، گفت: متاسفانه در استخراج معدنی نیروی آموزش دیده نداریم و میزان سنگ دهی ما در استخراج ۲ درصد است، در حالیکه در دنیا بالای ۱۰ درصد است که در ایران باید میزان ضایعات سنگ را کاهش و به صفر برسانیم.


۷ درصد ذخایر معدنی دنیا متعلق به ایران است


رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با بیان اینکه قدمت معدن کاری به ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد، اظهار کرد: معدن تفاوت مشهودی با حوزه صنعت و ساختمان دارد، چراکه معدن ریسک بالایی دارد و ماهیت آن خشن و سخت بوده و ذخایر آن غیرقابل‌تجدید است.

رضا بسطامی با اشاره به اینکه تعداد پروانه‌های اکتشاف معدن در کشور ۱۰۲۰ مورد و گواهی کشف حدود ۵۴۰ مورد است، تصریح کرد: براساس آخرین آمار سازمان زمین‌شناسی کشور ذخایر معدنی کشور براساس عملیات اکتشافی ۶۰ میلیارد تن است و همچنین ۸۱ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور شناسایی شده است.

وی افزود: متاسفانه از ۱۲ هزار پروانه بهره‌برداری معدن ۶۷۰۰ پروانه فعال است و همچنین از ۱۷ هزار صنایع معدنی کشور، ۶۲ درصد ذخایر معدنی ما به مصالح ساختمانی، شن، ماسه، سنگ و ... تعلق دارد.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن ایران با بیان اینکه ۸۳۴ معدن در اصفهان وجود دارد که ۳۲۴ معدن مربوط به سنگ‌های تزئینی است و تنوع مواد معدنی در اصفهان مشهود است، گفت: در اصفهان ۳۰۰ محدوده اکتشافی معدن وجود دارد.

وی تاکید کرد: ۷ درصد ذخایر معدنی دنیا متعلق به ایران است و ما جزو ۱۴ کشور معدنی جهان هستیم.


پیشرفت حوزه ماشین‌سازی سنگ


رئیس کانون سنگ ایران نیز در این مراسم، گفت: امروز شاهد افتتاح هفدهمین نمایشگاه صنعت سنگ اصفهان هستیم، سنگی که صفر تا صد آن در ایران برای ما مهیا است و معادن زیاد و متنوعی از سنگ‌های نرم، سخت، آذری، آتش‌فشانی، تزئینی، زینتی و ... در ایران به‌وفور وجود دارد و از سوی دیگر منابع زیادی هم کشف نشده داریم.

رضا احمدی با اشاره به پیشرفت حوزه ماشین‌سازی سنگ، اظهار کرد: بعد از تحریم‌ها این صنعت باید نابود می‌شد، اما خوشبختانه به همت همکاران ماشین ساز، بهترین فراوری و ماشین‌آلات برای معادن تهیه شد و امروز در این نمایشگاه نه تنها نابود نشدیم، بلکه به‌روز شدیم و بدون هیچ کمکی روی پای خود ایستاده‌ایم و در بخش فراوری به سبک قدیمی بسنده نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه مشکلات سختی در صادرات داریم و امیدواریم این مشکلات حل شود و با این پتانسیل از صنعت نفت و فولاد بالا برویم، تصریح کرد: صنعت سنگ نسبت به فولاد کوچک و پراکنده است و مسوولان ما دیدی به آن ندارند، اما امیدواریم سرمایه زیادی بر روی صنعت سنگ در اصفهان صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین‌المللی استان اصفهان نیز در این مراسم، اظهار کرد: شهر و استان اصفهان با بیش از ۲۲۰۰ کارخانه فراوری و معادن سنگ، زبان زد و سرآمد سنگ ایران است.

احمدرضا طحانیان افزود: تمام هدف نمایشگاه این تسهیل‌گری بر روی توانمندی و ارائه خدمات به مشارکت‌کنندگان و ارائه‌دهنده قدرت به صنعت سنگ کشور است و امیدواریم نمایشگاه در این عرصه موفق باشد و تمام توانمندی‌ها در عرضه داخلی و خارجی به تمام کشور‌ها ارائه شود.

منبع: رکنا

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده