تاریخ: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۰۸
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۲۸۳۲۳۳
سرویس خبر : انرژی

مناطق شمالی کشور قطعی گاز ندارند

مناطق شمالی کشور قطعی گاز ندارند
‌می‌متالز - سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز گفت: در مناطق شمالی به‌ویژه استان مازندران، خراسان رضوی و خراسان جنوبی، همچنین آذربایجان شرقی و اردبیل کمی افت فشار داریم، اما شرایط تحت کنترل است و خوشبختانه قطع گاز نداشتیم.

به گزارش می‌متالز، مسلم رحمانی، سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در رادیو گفتگو اظهار کرد: این روز‌ها با ورود سامانه بارشی و توده هوای سردی که در کشور حاکم شده مصرف گاز در کشور افزایش یافته و این موضوع به‌طور کامل طبیعی است. با آغاز فصل سرد، این آمادگی را برای خودمان و برای همه تأسیسات و تجهیزات مهیا کرده بودیم.

وی افزود: برای مقابله با این شرایط نیاز است مردم و همکاری لازم را داشته باشند، در مناطق شمالی به‌ویژه استان مازندران، خراسان رضوی و خراسان جنوبی، همچنین آذربایجان شرقی و اردبیل کمی افت فشار داریم، اما شرایط تحت کنترل است و خوشبختانه قطع گاز نداشتیم.

سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزود: وقتی مصرف گاز خانگی طی یک روز ۱۵ درصد افزایش می‌یابد به‌معنای آن است که رعایت مصرف را انجام نداده‌ایم، البته امکانات گرمایشی داریم که بازده پایینی دارند. در این باره برنامه‌ریزی شده با کمک و همکاری وزارت صمت از بخاری‌هایی با بازده بالا استفاده و به مشترکان تحویل داده شود.

رحمانی استفاده از پرده در کنار پنجره‌ها و استفاده نکردن از وسایل گرمایشی در اتاق‌ها و اماکنی را که به هیچ‌وجه استفاده نمی‌شود از راهکار‌های جلوگیری از هدررفت انرژی دانست و تصریح کرد: متأسفانه برای اینکه دمای رفاه را برای سطح خانه ایجاد کنیم سه بخاری روشن می‌کنیم در صورتی که در اتاق‌ها به‌هیچوجه حضور نداریم.

وی اظهار کرد: فرهنگ استفاده از لباس گرم در خانه باید جا بیفتد که دمای رفاه در منازل ۱۸ تا ۲۱ درجه باشد، اگر احساس سرما کردیم باید لباس گرم بپوشیم، نه اینکه دما را آن‌قدر افزایش دهیم که مجبور باشیم پنجره را باز کنیم.

فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه با بیان اینکه راه‌حل‌های مختلفی برای جلوگیری از این وضع (افزایش مصرف گاز) وجود دارد، تصریح کرد: کوتاه‌ترین و بهترین راه، صرفه‌جویی در مصرف است. مردم نیز همکاری خواهند کرد. صنایع نیز تا حد امکان سوخت دیگری مصرف کنند و سوخت مایع را جایگزین گاز کنیم. در تابستان نیز سوخت مایع ذخیره شده است. به هر حال اگر می‌خواهیم با این مساله به تراز گاز برسیم باید فرماندهی واحدی نیز ایجاد شود.

وی گفت: در حوزه ساختمان نیز کار‌های بسیاری باید انجام شود از جمله دوجداره کردن پنجره‌ها. این کار سبب می‌شود گرما و سرما از آن محوطه خارج نشود، همچنین وسایل گرمایشی باید استانداردسازی شوند که این به‌عهده وزارت صمت است و آن‌ها باید برای این موضوع سیاست تشویقی داشته باشند و تأمین مالی نیز انجام دهند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس به واردات گاز اشاره و اظهار کرد: دیپلماسی انرژی باید وارد کار شود به‌ویژه با ترکمنستان، همچنین باید بتوانیم مشکل واردات گاز را حل کنیم و از آن طرف تعهد‌های گازی خودمان را به کشور‌های غرب کشور از دست ندهیم و دچار خسارت نشویم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت