به گزارش میمتالز، امروز شنبه دهم دی ماه در معاملات بورس تهران شاخص کل پس از ۵ روز ریزش کرد و با کاهش ۵۶ هزار و ۸۱۹ واحدی تا سطح یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۴۹۵ واحد پائین آمد.
شاخص کل هم وزن نیز با افت ۱۱ هزار و ۶۷۴ واحدی در رقم ۴۶۹ هزار و ۷ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با کاهش ۲۹۰ واحدی در سطح ۲۰ هزار و ۱۲۶ واحد قرار گرفت.
در پایان معاملات روز شنبه، ۱۹۴ نماد رشد قیمت داشتند و ۴۷۰ نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۲۹ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۷۱ درصد بازار افت قیمت داشتند.
ریزش سنگین بورس در شرایطی رخ داد که در ۵ روز پی در پی شاخص صعود قدرتمندی داشت و توانسته چند سقف مقاومت را پشت سر بگذارد.
اما تعیین نرخ دستوری دلار نیمایی توسط رئیس کل جدید بانک مرکزی وضعیت را عوض کرد. محمدرضا فرزین، رئیس پیشین بانک ملی، در انتهای هفته رئیس کل بانک مرکزی شد و در اولین اقدام قیمت دلار نیمایی را ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد. در حالی که قیمت دلار در بازار آزاد به بالاتر از ۴۰ هزار تومان رسیده بود و دلار نیمایی نیز تا نزدیکی ۳۰ هزار تومان رشد کرده بود.
پائین آوردن دستوری قیمت دلار نیمایی که شرکتهای بورسی متأثر از آن هستند، اصلیترین علت ریزش بازار در معاملات شنبه بود.
امروز نمادهای فولاد، کگل و فملی بیشترین تأثیر را در ریزش شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای رمپنا، لوتوس و وپخش بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بازار به ثبت رساندند.
در فرابورس نیز نمادهای آریا، زاگرس و صبا بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس گذاشتند و نمادهای بپاس، کگهر و وهور بیشترین تأثیر افزایشی را در افت شاخص کل فرابورس داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس امروز نیز شستا بیشترین تراکنش را داشت و خودرو و فولاد در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز نمادهای دی، گدنا و فرابورس پرتراکنشترین نمادها بودند.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۴ هزار و ۶۸۷ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۲ هزار و ۴۱ میلیارد تومان بود که ۱۴ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۱۲ درصدی به نسبت روز دوشنبه به رقم ۹ هزار و ۹۹۳ میلیارد تومان رسید.
در معاملات امروز، ۸۸ نماد صف خرید داشتند و ۱۲۲ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت ۷۱ درصدی به ۲۶۱ میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش ۱۴۹ درصد افزایش یافت و ۳۹۸ میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نماد وکبهمن (شرکت مدیریت سرمایه گذاری کوثر بهمن) با صف خرید ۹ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از وکبهمن، نمادهای خموتور (شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران) و ساینا (شرکت صنایع بهداشتی ساینا) بیشترین صف خرید را داشتند.
در پایان معاملات، بیشترین صف فروش به نماد بوعلی (شرکت پتروشیمی بوعلی) اختصاص داشت، پس از بوعلی، نمادهای نوری، بمپنا، ولبهمن و شغدیر در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
منبع: دنیای اقتصاد