تاریخ: ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۰۴
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۲۹۵۷۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رکورد تاریخی معاملات بورس کالا با دادوستد ۱۱۰ میلیون تن کالا شکسته شد

رکورد تاریخی معاملات بورس کالا با دادوستد ۱۱۰ میلیون تن کالا شکسته شد
‌می‌متالز - مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در آیین افتتاح معاملات شمش طلا در بازار‌های مالی و مشتقه بورس کالای ایران ضمن اشاره به رکورد‌های صورت گرفته در بورس کالا طی سال جاری گفت: رکورد‌های بسیار خوبی در این بازار به ثبت رسیده و ارزش معاملات آن در سال جاری هزار همت و حجم معاملات آن بیش از ۱۱۰ میلیون تن انواع کالا‌ها در این بازار بوده است.

به گزارش می‌متالز، مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در آیین افتتاح معاملات شمش طلا در بازار‌های مالی و مشتقه بورس کالای ایران گفت: طلا یکی از ابزار‌های جذاب برای سرمایه گذاری محسوب می‌شود و در این بین یکی از حلقه‌های مفقوده ابزار‌های مالی در بحث شمش طلا بود و خوشحالم با اراده‌ای که در وزارت صمت و بورس کالا وجود داشت توانستیم معاملات گواهی سپرده شمش طلا را افتتاح و راه اندازی کنیم.

عشقی افزود: بورس کالا به عنوان یک بازار شفاف و کارا در سالیان گذشته نقش مهمی در مبادلات کالا‌ها به خصوص کالا‌های صنعتی مختلف بازی کرده و در حوزه محصولات پتروشیمی و صنایع فلزی و کشاورزی نقش محوری داشته و به عنوان یک بازار رقابت پذیر توانسته به نقش خود عمل کند.

عشقی ادامه داد: رکورد‌های بسیار خوبی در این بازار به ثبت رسیده و ارزش معاملات آن در سال جاری هزار همت و حجم معاملات آن بیش از ۱۱۰ میلیون تن انواع کالا‌ها در این بازار بوده است.

وی اظهار کرد: زمانی که کالایی در بورس کالا مورد معامله قرار می‌گیرد منافع بسیار زیادی دارد چراکه کاملا قابل ردیابی است و دو طرف عرضه، تقاضا و قیمت قابل رصد و نظارت است لذا بورس کالا یکی از ابزار‌های قوی است برای سیاست گذار که می‌تواند با استفاده از آمار و اعدادی که از این بازار استخراج می‌کند برای آینده برنامه ریزی کند.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت کالا‌ها ناشی از اشکال در بخش عرضه، تقاضا یا مولفه‌های موجود در بازار است گفت: بورس کالا مانند دماسنجی عمل می‌کند که می‌توان با بررسی متغیر‌های موجود در این بازار به کمک تنظیم بازار آمد.

به گفته عشقی می‌توان از این ابزار برای تنظیم بازار کالا‌ها استفاده کرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه همکاری‌های خوبی با ذی نفعان بازار طلا از گذشته وجود داشته گفت: با همکاری بانک مرکزی اوراق سلف سکه بانک مرکزی منتشر شد و بخشی از نیاز بازار را پاسخ داد و فروش ربع سکه و تمام سکه از طریق ابزار‌های بورس کالا برای تعادل بازار صورت گرفت و سبب شد گام دیگری در این راستا برداشته شود.

عشقی ضمن تاکید بر این نکته که معضل معادن طلا، فروش این معادن است گفت: از طرفی درخواست زیادی برای طلا در بازار وجود دارد لذا با همکاری وزارت صمت و بورس کالا ابزار گواهی سپرده شمش طلا راه اندازی شد تا در قطعات کوچک سرمایه گذاران و مردم عادی سرمایه گذاری کنند.

وی تصریح کرد: با این اقدام نه تنها به تولیدکننده شمش طلا کمک می‌شود بلکه ذخایر طلای کشور نیز حفظ می‌گردد و مانع ورود سرمایه‌ها در بازار‌های موازی می‌شود. از سوی دیگر می‌توان بر این بازار به راحتی نظارت داشت و افرادی که شمش را خریداری کرده قابل رصد هستند. گواهی شمش به عنوان یک ابزار مالی شناخته شده و این ابزار مالی به صورت حتی الکترونیک می‌تواند در بحث توثیق استفاده شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: با تکمیل این زنجیره بحث جمع آوری سرمایه‌های خرد مردم رقم خورده و فراهم می‌شود.

وی گریزی به بحث خودرو نیز داشت و اظهار کرد: تصمیماتی که در حوزه خودرو طی چند سال اخیر انجام شده سبب عدم توسعه این بخش و کاهش کیفیت محصولات گردید که دود آن به چشم مردم رفته است در نتیجه یکی از پیشنهادات عرضه در بورس کالا بود.

وی اشاره‌ای به صندوق‌های کالایی در صنایع فلزی نیز داشت و گفت: پیشنهادی در این زمینه در بورس کالا در حال جمع بندی است تا واحد‌های این صندوق‌ها در بازار ارایه شود و خرید و فروش و مالیات این کالا‌ها را مدیریت کنیم.

منبع: کالاخبر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده