تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۰:۱۲
بازدید: ۱۳۷
کد خبر: ۳۰۰۲۳۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اقدام مهم گمرک درخصوص هوشمندسازی بانک اطلاعات ۶۰۰ هزار رکورد ارزش/ صرفه جویی ۲۰ درصدی در منابع ارزی

اقدام مهم گمرک درخصوص هوشمندسازی بانک اطلاعات ۶۰۰ هزار رکورد ارزش/ صرفه جویی ۲۰ درصدی در منابع ارزی
‌می‌متالز - دفتر ارزش گمرک ایران در راستای برنامه تحولی جدید، اقدام به بروز رسانی بانک اطلاعات ارزش در قالب یک سامانه هوشمند کرده که این اقدام نقش جدی در صرفه جویی ۲۰ درصدی منابع ارزی مرتبط با تجارت خارجی کشور دارد.

به گزارش می‌متالز، اخیرا دفتر ارزش گمرک ایران طرح تکمیل و هوشمند سازی بانک اطلاعات ارزش را در دستور کار قرار داده است، بر اساس تاکید رئیس کل گمرک ایران این طرح تا پایان سال تکمیل خواهد شد.

دفتر ارزش گمرک ایران در راستای برنامه راهبردی و عملیاتی ۱۴۰۲، اقدام به بروز رسانی بانک اطلاعات ارزش در قالب یک سامانه هوشمند کرده که این اقدام نقش جدی در صرفه جویی منابع ارزی حوزه تجارت خارجی کشور دارد. بر این اساس در راستای جلوگیری از خروج ارز تحت روش‌هایی مثل بیش اظهاری در واردات و همچنین کم اظهاری صادرات بر مبنای اقدام دفتر ارزش گمرک ایران، ارزش‌های گمرکی کالا‌های صادراتی و وادراتی اصلاح خواهد شد.

لازم به ذکر است، برخی صادرکنندگان از طریق اظهار ارزش کالا کمتر از قیمت واقعی اقدام به خروج ارز و عدم بازگشت ارز صادراتی میکنند که این موضوع به نوعی دور زدن سیاست پیمان سپاری ارزی است.

جلوی کم اظهاری صادرات و بیش اظهاری واردات گرفته خواهد شد

از طرف دیگر اخیرا از سوی یکی از اعضای اتاق بازرگانی اعلام شد که در فرآیند واردات کالا به کشور طی یک سال حدود ۶ میلیارد دلار ارز خارج شده و به ازای آن کالایی وارد نمیشود. در واقع واردکننده در حالی که ارز از بانک مرکزی دریافت کرده است با سو استفاده از بروز نبودن ارزش کالا‌ها در سامانه گمرک یا اظهار غلط ارزش کالا، در حالتی که کالای کمتری وارد کرده اقدام به خروج ارز دولتی (سامانه نیما/ مبادله) از کشور میکند.

به عنوان یک مثال گزارشات ارائه شده توسط گمرک ایران نشان می‌دهد که گوشی تلفن همراه با ۴ میلیارد دلار ارز بری در صدر لیست واردات قرار داشته است که نسبت به سال ۱۳۹۹ از نظر ارزش ۷۱ درصد رشد داشته است. نکته جالب توجه اینکه در بازار جهانی تلفن همراه بعد از یک بازه ۶ ماهه قیمت‌ها با افت قابل توجهی رو به رو شده، اما بازرگانان از عدم بروز رسانی سامانه تی اس سی، سوء استفاده کرده با ارزش قبلی اقدام به اظهار کالا میکنند که این رویه منجر به اظهار گران‌تر و خروج ارز از کشور میشود.

لازم به ذکر است، درهمین راستا چندی قبل از سوی انجمن تخصصی در حوزه تلفن همراه اعلام شد که نرخ‌های واقعی TSC به دولت (وزارت صمت) اعلام شده است. بر این مبنا با توجه به نرخ‌های جدید حدود ۲۵ درصد از نرخ‌های قبلی کاسته شده و نرخ نوسان سامانه TSC نیز به ۵ درصد کاهش یافته است. براین اساس از ۴ میلیارد دلار واردات موبایل در سال‌های اخیر ۲۵ درصد، معادل یک میلیارد دلار، بیش برآورد بوده است. همچنین در اطلاع مذکور تاکید شده بود با اعمال نرخ‌های جدید امکان واردات کالای بالای ۶۰۰ دلارباهمان میزان ارز که برای تلفن همراه مقرر شده فراهم خواهد شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده