تاریخ: ۰۵ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۰۶
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۳۰۸۲۰۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معرفی ۱۰ تولیدکننده برتر بوکسیت جهان در سال ۲۰۲۲

معرفی ۱۰ تولیدکننده برتر بوکسیت جهان در سال ۲۰۲۲
‌می‌متالز - در دنیای صنایع معدنی، بوکسیت نقشی مهم و کلیدی ایفا می‌کند چراکه این ماده اولیه در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. با توجه به اهمیت بوکسیت در تولید ماده اولیه‌ای نظیر آلومینا، کشور‌هایی که دارای منابع این ماده اولیه هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

به گزارش می‌متالز، جمع‌آوری اطلاعات اولیه در رابطه با میزان تولید بوکسیت هر کشور در ماه‌های نخست سال ۲۰۲۳ صورت گرفته است لذا می‌توان گفت که از نظر آماری، اعداد ذکرشده در این گزارش دقیق است. براساس این گزارش ۱۰ تولیدکننده برتر بوکسیت طی سال ۲۰۲۲ به قرار ذیل می‌باشند:

استرالیا:

قاره استرالیا در سال ۲۰۲۲ موفق به تولید ۱۰۰ میلیون تن بوکسیت گردید. این قاره بزرگترین تولیدکننده بوکسیت در جهان محسوب می‌شود. استرالیا پس از چین صاحب بزرگترین بازار آلومینا در جهان است و جهت تولید این میزان آلومینا، کاملاً به منابع بوکسیتی خود وابسته است.

در سال ۲۰۲۲ تولید بوکسیت استرالیا به ۱۰۰ میلیون تن افزایش یافت که عمدتاً به سرمایه‌گذاری‌های متعدد این منطقه در صنعت و معدن باز می‌گردد. سازمان زمین‌شناسی ایالات‌متحده (USGS) میزان منابع بوکسیتی موجود در استرالیا را ۵ میلیارد تن برآورد می‌کند لذا پیش‌بینی می‌گردد که در آینده نیز شاهد تولید قابل‌توجه این ماده اولیه باشیم. شایان ذکر است که جهت تدوام تولید بوکسیت با نرخ صعودی ضروری است که زیرساخت‌های تولیدی در این کشور بهبود یابد. برای مثال بهبود تجهیزات استخراج از ملزومات افزایش تولید خواهد بود.

چین:

چین پس از استرالیا با تولید ۹۰ میلیون تن بوکسیت طی سال گذشته، به‌عنوان دومین تولیدکننده بزرگ این ماده اولیه در جهان شناخته می‌شود.

درحال‌حاضر چین دومین تولیدکننده بزرگ بوکسیت در جهان محسوب می‌شود. البته گینه منابع عظیم‌تری نسبت به چین دارد، اما گینه با توجه به مشکلات زیرساختی و سیاسی موجود، امکان بهره‌برداری از این منابع را ندارد.

طی سال‌های اخیر چین توانسته با تحقیق بسیار و سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن، میزان تولید بوکسیت خود را افزایش داده و لذا صنعت آلومینای خود را نیز ارتقاء بخشد.

گینه:

گینه با تولید ۸۶ میلیون تن بوکسیت در سال پس از چین مقام سوم تولید را به خود اختصاص داده است. با توجه به منابع ۷.۴ میلیارد تنی این کشور، به‌علت استخراج بالا از منابع، حجم بیشتر این منابع استخراج شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

گینه صاحب بزرگترین منابع بوکسیت در جهان است و همزمان به‌عنوان بزرگترین صادرکننده این ماده اولیه شناخته می‌شود. بیشترین سهم بوکسیت گینه به چین صادر می‌شود.

اوکراین:

کشور اوکراین در سال ۲۰۲۲، ۴۲ میلیون تن بوکسیت تولید کرد. علیرغم اینکه جنگ میان روسیه و اوکراین تأثیر ناگواری بر صنعت و معدن این کشور گذاشته، ولی معادن بوکسیت این کشور طی سال ۲۰۲۲ عملکرد رو به رشدی داشته‌اند و درواقع می‌توان گفت جنگ برروی صنعت بوکسیت این کشور تأثیرگذار نبوده است.

با این حساب حتی هم‌اکنون اوکراین به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان برتر صنعت بوکسیت شناخته می‌شوند.

برزیل:

برزیل صاحب یکی از پیشرفته‌ترین تجهیزات معدنی است و لذا می‌توان گفت که به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشور‌های معدنی محسوب می‌شود. طی سال ۲۰۲۲، این کشور ۳۳ میلیون تن بوکسیت تولید کرد و با توجه به محدودیت تولید آلومینا در این کشور، در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان بوکسیت در جهان شناخته شد. منابع بوکسیت برزیل ۲.۷ میلیارد تن برآورد می‌شود که به‌نظر نمی‌رسد به این زودی به پایان رسد چراکه این کشور از روش‌های استاندارد و درست جهت استخراج استفاده می‌کند.

اندونزی:

اندونزی توانست در سال ۲۰۲۲ با تولید ۲۱ میلیون تن بوکسیت در میان بزرگترین تولیدکنندگان بوکسیت در جهان قرار گیرد. این میزان تولید تنها بخشی از پتانسیل تولید بوکسیت این کشور است چراکه اندونزی هم زیرساخت مناسب استخراج را دارد و هم اینکه از منابع غنی بوکسیتی برخوردار است. درحال‌حاضر میزان منابع بوکسیتی اندونزی ۱ میلیارد تن برآورد می‌شود که به‌عنوان یکی از بزرگترین منابع معدنی بوکسیت در جهان شناخته می‌شود.

این منابع عظیم گواه آنست که این کشور حضور بلندمدت در صنعت تولید بوکسیت خواهد داشت.

هند:

هند در سال ۲۰۲۲ تولید ۱۷ میلیون تن بوکسیت را در کارنامه صنعت و معدن خود به ثبت رسانید. این رقم تنها معرف بخش کوچکی از منابع عظیم بوکسیت موجود در این کشور است. میزان منابع بوکسیتی هند حدوداً ۶۶۰ میلیون تن برآورد می‌گردد که با این حساب به‌نظر می‌رسد با دردست داشتن زیرساخت مناسب، این کشور بتواند در آینده‌ای نزدیک به‌عنوان یکی از ستون‌های اصلی صنعت بوکسیت در جهان شناخته می‌شود.

سیرالئون:

در سال ۲۰۲۲ سیرالئون با تولید ۱۳.۴ میلیون تن بوکسیت، هشتمین تولیدکننده بزرگ جهان شناخته شد. علیرغم اینکه هنوز بخش معدن به‌خصوص معادن بوکسیتی این منطقه خام هستند، اما چشم‌انداز رشد معدنی در این ناحیه بسیار بالاست چراکه صاحب جدیدترین روش‌های استخراج و باکیفیت‌ترین تجهیزات است.

ترکیه:

تولید بوکسیت ترکیه در سال ۲۰۲۲ به ۱۳ میلیون تن افزایش داشته است که نشان‌دهنده افزایش قابل‌توجهی نسبت به سال‌های قبل از آن بوده است. این رشد قابل‌توجه را می‌توان به منابع غنی بوکسیتی موجود در این کشور و تمرکز دولت ترکیه بر گسترش صنعت معدن، مرتبط دانست.

روسیه:

در سال ۲۰۲۲ روسیه ۵ میلیون تن بوکسیت تولید کرد. البته این رقم تنها معرف بخش کوچکی از منابع ۵۰۰ میلیون تنی بوکسیت این کشور است.

به‌نظر می‌رسد که تولید بوکسیت روسیه تا بلندمدت تداوم داشته باشد که علت آن اختلاف زیاد میان حجم تولید بوکسیت و منابع بوکسیتی موجود در این کشور است.

جمع‌بندی کلی نشان می‌دهد که طی سال‌های اخیر بوکسیت به‌عنوان یک ماده اولیه حیاتی و اصلی در صنعت کاربرد داشته است. آلومینای تولیدشده از بوکسیت به‌عنوان ماده اولیه تولید آلومینیوم شناخته می‌شود.

از صنعت هوا-فضا و ساختمان گرفته تا صنعت خودروسازی و صنایع خانگی، آلومینیوم به‌عنوان ماده اولیه ضروری شناخته می‌شود و کاربرد‌های فراوانی دارد؛ لذا بوکسیت به‌عنوان ماده اولیه تولید آلومینیوم ارزشی روزافزون خواهد داشت.

منبع: باشگاه آلومینیوم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت