تاریخ: ۲۵ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۴۴
بازدید: ۱۶۲
کد خبر: ۳۲۴۰۰۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

شرکت‌های چینی به‌دنبال توسعه فعالیت در معادن کرمان

شرکت‌های چینی به‌دنبال توسعه فعالیت در معادن کرمان
‌می‌متالز - راه‌های توسعه همکاری شرکت‌های چینی در دیار کریمان که بهشت معادن ایران و خاورمیانه شناخته می‌شود، روز سه شنبه در محل استانداری کرمان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، همکاری شرکت‌های چینی از سال‌های گذشته به ویژه در بخش خودروسازی واقع در شرق استان کرمان سابقه دارد و طرف چینی اعلام می‌کند که خواهان توسعه فعالیت‌ها در سایر بخش‌ها مثل معدن نیز است.

آنطور که گزارش می‌شود برخی شرکت‌های چینی در بخش معادن نیز در کرمان فعالیت‌هایی شروع کرده اند که با توجه به ظرفیت‌های موجود، این همکاری‌ها می‌تواند افزایش یابد.

به همین منظور جلسه‌ای بین سرکنسول چین در بندرعباس با معاون اقتصادی استاندار کرمان برگزار و راه‌های توسعه مناسبات بررسی شد.

معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری کرمان با اشاره به فعالیت بخش خصوصی چین در استان گفت: شرکت‌های چینی در حوزه معادن کوچک در استان فعال نیز هستند و می‍‌توان فعالیت‌های دوجانبه را با توجه به مناسبات ۲ کشور، ذیل قرار داد ۲۵ ساله گسترش داد.

امیر حسن زاده در این نشست در محل استانداری کرمان اظهار داشت: استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت‌های زیادی کرده است، به طوری که چند سال قبل فقط سنگ خام از معادن استان به خارج صادر می‌شد، اما امروز تولید شمش فولاد را در کرمان داریم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های متنوع در استان کرمان اظهار داشت: کرمان استانی غنی از نظر اقتصادی است که بسته مناسبی برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی محسوب می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: ارتباط بین کشور‌های ایران و چین در بهترین سطح قرار دارد و زمینه سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی استان کرمان برای سرمایه‌گذاران خارجی از جمله شرکت‌های چینی فراهم است.

وی تصریح کرد: در روز‌های گذشته نخستین کنسرسیوم اشتغال کشور نیز در استان کرمان با همکاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای راه اندازی شد که یکی از شرکت‌های چین هم وارد این کنسرسیوم شده است.

حسن زاده ادامه داد: رویکرد استان کرمان در زمینه سرمایه‌گذاری به سمت صنایع جانبی و پایین دستی رفته و زمینه‌های فعالیت و سرمایه گذاری در این بخش نیز مشخص شده است که امیدواریم بتوانیم در زمینه‌های متنوع با طرف چینی به مرحله انعقاد تفاهم‌نامه برسیم.

وی خاطرنشان کرد: تولید سالانه هشت میلیون تن محصول کشاورزی، فعالیت شهرک تخصصی مجموعه معدنی گل گهر در سیرجان و حوزه انرژی‌های خورشیدی و پاک از جمله فرصت‌های سرمایه گذاری برای بخش خصوصی کشور چین محسوب می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان افزود: در حوزه گردشگری نیز دیار کریمان، گردشگری سلامت را دنبال می‌کند و همچنین در استان فضای هتلینگ خوب و رتبه نخست بوم‌گردی‌ها در کشور را داریم که می‌توانند میزبان خوبی برای گردشگران چینی نیز باشند.

وی تاکید کرد: تیم اقتصادی در استان کرمان با حضور دولت، بخش خصوصی و افراد تاثیرگذار شکل گرفته که رتبه کسب و کار استان کرمان از ۳۱ به ۱۲ رسیده و در جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز رتبه یک کشور را داریم؛ لذا فضا برای سرمایه‌گذاری مشترک مناسب است.

حسن زاده بیان کرد: به زودی فاز اول آشیانه تعمیرات هواپیما در کرمان افتتاح می‌شود که یکی از بهترین مراکز در خاورمیانه به شمار می‌رود و امیدواریم پرواز کرمان - پکن را نیز راه اندازی کنیم.

وی اظهارداشت: نمایشگاه و همایش معرفی فرصت‌های جنوب استان کرمان در سال جاری و نمایشگاه و همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری کرمان در سال آینده برگزار می‌شود و از سرمایه‌گذاران و مدیران چینی برای حضور در این رویداد‌ها دعوت می‌کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان بیان کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی وجود داشته و کشور ما هرچند همیشه در تحریم بوده، اما این تحریم‌ها روزبه‌روز برای ما به فرصت تبدیل شده است.

زمینه توسعه روابط بین کرمان و چین فراهم شده است

سرکنسول چین در بندرعباس نیز گفت: سرکنسولگری ما در بندرعباس از حدود یک سال قبل دایر شده است و در راستای گسترش روابط استانی بین دو کشور، هشت استان ایران را زیرپوشش دارد.

شو وی افزود: ارتباط بین دو کشور از دولت مرکزی آغاز شده است و در سطح عالی قرار دارد، هم‌اکنون چینی‌ها برای همکاری با دوستان ایرانی به‌ویژه در استان‌ها نیز تمایل زیادی دارند.

تاکید کرد: معتقد هستیم ایران و چین ۲ کشور بزرگ از نظر جغرافیایی هستند و باید به غیر از دولت مرکزی در سطح استانی هم در ارتباط باشیم؛ به همین دلیل سرکنسولگری چین در جنوب ایران و در شهر بندرعباس تاسیس شده است.

سرکنسول چین در بندرعباس خاطرنشان کرد: کرمان استانی صنعتی و معدنی است که نیروی انسانی خوبی دارد لذا زمینه توسعه روابط در این استان فراهم شده و گسترش روابط دوجانبه بین چین و استان کرمان از مهمترین اهداف سفرم به این خطه است.

وی ادامه داد: استان کرمان از نظر همکاری استانی با چین رتبه مطلوبی دارد و فعالیت خودروسازی در بم نمونه همکاری خوب بین چین و کرمان و برای سرمایه گذاران چینی سبب انگیزه و تشویق است.

سرکنسول چین در بندرعباس ادامه داد: افزایش ارتباط استانی بین ایران و چین موجب توسعه اشتغال می‌شود و چینی‌ها علاقه دارند در استان کرمان سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده