به گزارش میمتالز، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در این آیین ضمن خیرمقدم به مدعوین، حفظ محیط زیست در فعالیتهای معدنی و صنایع معدنی را یکی از الزامات مورد تاکید در شرکت دانست که بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر عبدالله شه بخش به اقدامات زیست محیطی انجام گرفته در شرکت آلومینای ایران در راستای حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: انعقاد دو مورد تفاهم نامه و چهار قرارداد با اداره کل منابع طبیعی استان، گابیون بندی به تعداد ۱۴ عدد در منطقه بالا دست کارخانه و انعقاد قرارداد تولید ۷۰۰ هزار اصله نهال در سال ۱۴۰۲ ار جمله این اقدامات است.
وی انعقاد قرارداد تولید ۱۴۰۰ هزار اصله نهال در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، انجام اقدامات اولیه جهت انعقاد قرارداد ۷۰۰ هکتار کپه کاری و باریجه کاری در منطقه گزی ۲ و مطالعه حوزه آبخیز به مساحت ۴۲ هزار هکتار را از دیگر اقدامات برشمرد.
دکتر شه بخش یادآور شد: میزان فضای سبز کارخانه در حال حاضر ۴۸/۵ هکتار معادل ۱۳ درصد سطح کارخانه میباشد که مجهز به سیستم قطرهای شده است.
وی خاطرنشان کرد: برنامهریزی لازم جهت کاشت ۲۴ هزار درخت در مجموعه فضای سبز شرکت طی ۴ سال، کاشت نهال در شرکت به تعداد ۶ هزار در سال ۱۴۰۱ و کاشت ۱۶ میلیون اصله درخت در استان با برنامه ریزی دقیق در حال انجام است.
استاندارخراسان شمالی نیز در این آیین، اظهار داشت: عملیاتی شدن طرح کاشت ۱۶ میلیون اصله درخت در استان با نقشه راه مشخص و با جدیت دنبال میشود تا این توفیق حاصل شود.
محمدرضا حسین نژاد با اشاره به اهمیت کاشت درخت و فضای سبز در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست استان، اهداف این طرح را ایجاد پوشش برای حفظ آب و خاک و رفع آلودگیهای هوا خواند.
وی افزود: ترویج فرهنگ درختکاری در حفاظت از محیط زیست و تلطیف هوا و جذب آلودگیهای هوا هر روز ضروریتر از قبل میشود.
دکتر حسین نژاد اظهارداشت: براساس تاکیدات مقام معظم رهبری و دولت سیزدهم در سطح کشور اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت هدفگذاری شده که در این راستا نیاز است مدیران استانی نیز با برنامه مطالعاتی و کاشت درختان سازگار با منطقه این هدف را دنبال کنند.
حسین نژاد افزود: برای اجرای قوی و موثر این طرح در قالب طرح ملی تولید و کاشت درخت در استان از ظرفیت و کمک دستگاه ها، صنایع و ... استفاده شود.
استاندار خراسان شمالی با تاکید بر اینکه قطعا اجرای این طرحها در آینده ثمرات بسیاری در زمینه زیست محیطی خواهد داشت ادامه داد: باید فضای سبز به عنوان یکی از مهمترین محورها در کنار سایر زیرساختهای آب، برق، گاز و... در نظر گرفته شود.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: صنعت آلومینای جاجرم در این منطقه کویری پیشتاز سایر صنایع برای اجرای این طرح مهم شده است و این جای تشکر دارد.
سید محمد پاکمهر افزود: در این طرح اجرایی و عملیاتی شدن تولید نهال به میزان دو میلیون و ۱۰۰ هزار اصله نهال در طول سه سال و هر سال حدود ۷۰۰ هزار نهال اجرا میشود.
دکتر پاکمهر تصریح کرد: با توجه به اهمیت اساسی که کاشت درخت برای محیط زیست دارد، سایر صنایع نیز در استان باید در این امر مهم مشارکت داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه امروزه باید حفاظت از منابع طبیعی مورد توجه قرار گیرد اظهار داشت: امروزه فعالیتهای انسانها و آسیب به محیط زیست، سبب تغییر اقلیم شده و سلامت بشر را تهدید میکند.
دکتر پاکمهر با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ درختکاری و حفظ جنگلها و حفظ منابع طبیعی، مانع تغییر اقلیم شده، گفت: ورود جدی در این زمینه و درختکاری ضامن سلامت همه مردم جهان است لذا زندگی سالم و تعدیل سازی منابع آب و هوا و خاک باید توسط تمام مدیران و مسوولان با جدیت دنبال شود.
امام جمعه جاجرم نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت اجرای این طرح و برکات خیر آن در استان و شهرستان جاجرم گفت: این طرح مورد تاکید مقام معظم رهبری است، زیرا که ایشان همواره با درایت و تدبیر قبل از اینکه گرفتار مصائب شویم مسائل را پیشبینی و مسیر را پیش پای مسوولان قرار میدهند.
حجت الاسلام والمسلمین هوشمند نژاد یادآور شد: طرح یک میلیارد درخت برای حمایت و حفاظت از محیط زیست در زمان حال و آینده اهمیت بسیاری دارد و این امر برای همه مردم و نیز آیندگان بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
وی افزود: اجرای این طرح نیازمند همدلی همراهی و کمک تمام مدیران، مسوولان و مردم است.
وی تصریح کرد: بی شک با اتحاد و همدلی برای تمام طرحها نتیجه مطلوب حاصل میشود و دشمنان را ناامید میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز در ادامه اظهار کرد: تولید و کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در این استان در قالب طرح ملی تولید و کاشت درخت در مدت چهار سال هدفگذاری شد که کاشت چهار میلیون اصله برای سال جاری پیش بینی شده است.
علی اسدی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در این زمینه تاکیدات بسیاری داشتند، تصریح کرد: امروز به طور نمادین کاشت درخت را همزمان با سراسر کشور در قالب طرح یک میلیارد درخت و با حضور مسوولان در شهرستان جاجرم آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: شرکت آلومینای ایران در جاجرم در راستای مسوولیتهای اجتماعی و مبارزه با بیابانزدایی طبق تفاهم نامهای با این اداره کل اقدام به کشت ۷۰۰ هزار انواع نهال شامل انواع گونههای بیابانی کرده است.
اسدی به درخواستهایی از مسوولان برای اجرای و تسریع در اجرای این طرح اشاره کرده و اظهارداشت: برای اجرای این طرح تعامل دستگاهها و صنایع و ارگانها برای اجرای طرح سراسری در کاشت، حفاظت و نگه داری درختها ضروری است.
وی افزود: براساس تعهدات برای هر یک از دستگاهها و ارگانها سهمی مشخص شده است و با توجه به افزایش چندین برابر تولید نهال در این زمینه نیازمند مساعدت بیشتری هستیم.
اسدی تصریح کرد: قبل از این در نهالستانهای استان حداکثر ۱۳۰ هزار نهال تولید میشد، اما اکنون به بیشاز ۴ میلیون در سطح استان در قالب طرح کاشت رسیده است.