به گزارش میمتالز، پیشنهاد هیات مدیره به مجمع عمومی فوقالعاده افزایش سرمایه از مبلغ ۳۳۰ هزار میلیارد ریال به ۵۵۰ هزار میلیارد ریال است که مبلغ ۵۰ هزار میلیارد از سود انباشته و مبلغ ۱۷۰ هزار میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی میباشد که اظهار نظر بازرس و حسابرس شرکت اخذ شده و در حال تهیه مدارک و مستندات جهت ارسال به سازمان بورس و اوراق بهادار است.
مدیرعامل شرکت گلگهر که با نماد کگل در بورس فعالیت دارد به پرسشهای مطرح شده به این شرح پاسخ داد.
در خصوص سوال اول قابل ذکر است اعداد استخراج معادن بر اساس طرح استخراج معادن بوده و در خصوص معدن۶ اعداد ذخیره و استخراج و عمر معدن پس از واگذری توسط ایمیدرو قطعی میشود.
با توجه به اکتشافات بین معادن انجام شده و کشف آنومالیهای جدید شرکت در حال رایزنی با ایمیدرو بر اساس قراردادهای فی مابین است.
ضمنا سرمایهگذاریهایی برای آمادهسازی بخش شرقی معدن شماره ۱ صورت گرفته است و این پروژه به عنوان یکی از پروژههای پیشرانان پیشرفت میباشد که تاکنون بالغ بر ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.
برای سال ۱۴۰۲ قرارداد خرید سنگ از شرکت گهرزمین به میزان ۹ میلیون تن با نرخ ۹ درصد شمش فولاد خوزستان منعقد گردیده و در حال انجام میباشد. همچنین در خصوص تامین سنگ از طریق سایر شرکتهای خارج از منطقه برنامهریزی جهت خرید به میزان ۲ تا ۳ میلیون تن سنگ در دست اقدام است.
در چشم انداز گروه گلگهر تکمیل زنجیره ارزش فولاد به عنوان یکی از استراتژیهای اصلی شرکت میباشد و با توجه به راهاندازی کارخانه فولاد سازی و نورد شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر در سال ۱۴۰۴ بخش عمدهای از آهن اسفنجی در منطقه مصرف خواهد شد و همچنین برنامهریزی برای احداث کارخانه ذوب و تولید ورق بصورت شارژ گرم شرکت جهان فولاد نیز در دست بررسی میباشد؛ لذا با توجه به برنامه تکمیل زنجیره فولاد منطقه حاضر بریکتسازی در دستور کار شرکتها نیست و در صورت مازاد اسفنجی در داخل کشور تا تکمیل زنجیره آهن اسفنجی بصورت صادراتی عرضه خواهد شد.
مبلغ هزینه پیمانکاری در یادداشت ۶ صورتهای مالی مربوط به کلیه پیمانکاران خطوط تولید میباشد که عمدتا به دلیل تعدیل قراردادهای پیمانکاری با توجه به افزایش سطح عمومی قیمتها و افزایش نرخ حقوق و دستمزد میباشد. ترخ استخراج سنگ به ازای هر تن معادل ۶۴۲.۱۱۸ ریال میباشد.
پس از بررسیهای انجام شده و ارایه گزارش مشاورین با توجه به ارزش افزوده بیشتر در صنایع پایین دست زنجیره فولاد طرح مکران به سمت تولید لولههای بدون درز CRI نفت و گاز که یکی از نیازهای داخل کشور با قابلیت صادراتی است جایگزین شده است و تا کنون هم در زمینه پروژه استفنجی هیچ گونه کار مطالعاتی و تحقیقاتی انجام نشده است.
کلیه هزینههای انجام شده در راستای ایجاد زیرساختهای عمومی سایت بوده که قابلیت استفاده در طرحهای توسعه شرکت را دارد.
درصد پیشرفت پروژه توسعه آهن و فولاد در ۸ ماه گذشته نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
هر چند معمولا در اجرای پروژهها با نزدیک شدن به پایان پروژه جبهههای کاری کاهش پیدا میکند کاهش درصد پیشرفت پروژه نسبت به دورههای قبل طبیعی خواهد بود.
شرکت فولاد مبارکه معمولا ورقهای تجاری تولید میکند و ورقهای تولیدی این شرکت در سطح و گرید صنایع معمولی و تجاری است.
همچنین ضخامت محصول تولیدی دو شرکت از جمله تفاوتهای قابل توجه فی ما بین شرکت توسعه آهن فولاد مبارکه میباشد.
کاربرد ورقهای تولیدی شرکت توسعه آهن و فولاد در صنایع نفت و گاز و ورقهای الکتریکی برای هسته ترانس بوده است.
همچنین ورقهای HSLA در صنایع خودروسازی و لوازم خانگی استفاده میشود. ۴۰ درصد از سبد محصول از انواع گریدهای API میباشد که با توجه به حاشیه سود در زمان تولید و بررسی نیاز داخلی و آنالیز بازار داخل و خارج قابلیت تولید تا ۱۰۰ درصد سبد محصول شرکت را خواهد داشت.
شرکت از طریق سهامداری شرکتهای تامین و انتقال آب خلیج فارس و تامین آب صنایع معادن در پروژههای انتقال آب مشارکت نموده است که با توجه به اینکه روشهای مختلف تامین مالی از جمله تسهیلات صندوق توسعه ملی تسهیلات بانکی انتشار اوراق و آورده نقدی سهامداران برای پروژههای مزبور در نظر گرفته شده است فلذا آورده نقدی سهامداران بر اساس گزارش توجیهی و تایید حسابرس شرکتهای مذکور صورت میپذیرد. مبلغ سرمایه فعلی شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس ۱۴۰ هزار میلیارد ریال میباشد که برنامه افزایش سرمایه به ۲۰۰ هزار میلیارد ریال و شرکت تامین آب صنایع معادن با سرمایه فعلی ۱۵ هزار میلیارد ریال بوده و برنامه افزایش سرمایه تا ۶۵ هزار میلیارد ریال را در دستور کار خود دارد.
فاز دوم نیروگاه گهران شامل ۲ واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی و ۱ واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی میباشد. مطابق برنامه مصوب احداث نیروگاه زمان برنامهریزی شده سنکرون واحدهای آن به شرح ذیل میباشد:
با توجه به نوع قرارداد احداث که به روش BOT میباشد و شرکت مدیریت انرژی تابان هور (زیر مجموعه شرکت سرمایهگذاری (امید مسوولیت سرمایهگذاری و تامین مالی پروژه را بر عهده دارد تحقق زمانی احداث واحدهای نیروگاه به تامین مالی به موقع وابستگی شدیدی دارد.
فاز دوم نیروگاه گهران و دیگر نیروگاههای در تعهد احداث صنایع ذیل تفاهمنامه وزارتخانههای صمت و نیرو تفاهمنامه شماره ۶۰/۱۷۲۲۴۶ مورخ ۱۴۰۰/۹/۱۷ (در حال احداث میباشد وزارت صمت در حال طی روال اخذ مجوز کلی خود تامینی این نیروگاهها است علیرغم اینکه این مجوز تا کنون در اختیار صنایع گذارده نشده است همچنان امور مربوطه از طریق شرکتهای گلگهر و گهرانرژی بطور مستمر در حال پیگیری است.
با توجه به وضعیت ناترازی تولید و مصرف برق در ایام پیک مصرف تابستان و صدور دستورات لازم الاجرا از سمت دیسپاچینگ ملی و دستورات وزارت نیرو و موضوعات حاکمیتی جواب این سوال بطور کلی بله است. در تایید این موضوع به اطلاع میرساند شرکت گلگهر طی عقد قرارداد با شرکت مولد برق سامان سمنان (مالک) نیروگاه خود تامین اقدام به خرید ۷۰ مگاوات برق تضمینی نمود، اما در مقاطعی از دوره پیک برق تابستان ۱۴۰۴ به دستور وزارت نیرو و دیسپاچینگ ملی بخشی از ظرفیت ۷۰ مگاواتی به شرکت گلگهر اختصاص داده نشد.
در سال گذشته حق انتفاع و حقوق دولتی بر اساس قرارداد فی ما بین محاسبه و ترتیبات پرداخت آن انجام شده است و در سال جدید همچنان رایزنی جهت تعیین تکلیف مبلغ حق انتفاع در حال انجام است.
برای خط ۲ تولید گندله تا پایان سال ۱۴۰۳ معافیت مالیاتی برقرار میباشد.
با توجه به راهاندازی واحدهای آهن اسفنجی در کشور در سال آینده تقاضا برای گندله افزایش یافته و قطعا مکانیزم عرضه و تقاضا یکی از پارامترهای تعیین قیمت خواهد بود و پیشبینی میشود درصد قیمت گندله نسبت به سالجاری افزایش پیدا کند.
با توجه به تفاهم نامه ۱۲ ساله فی ما بین و با توجه به تامین خوراک کارخانه فولاد کاویان گهر از محل باطلههای معدن شرکت گلگهر میباشد کنسانتره خریداری شده بر اساس نرخ توافقی میباشد.
پاسخ سوالات ۱۸ و ۱۹ مطابق جدول ذیل میباشد با توجه به تفاوت تکنولوژی کارخانجات تولید کنسانتره و تولید گندله شاخصهای مصرف انرژی متفاوت میباشد.
شاخصهای مصرف انرژی با توجه به اینکه پروانه بهرهبرداری معدن بنام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی میباشد؛ لذا حقوق دولتی موضوع ابلاغیه فوق بر عهده سازمان فوق میباشد.
آخرین نرخ عوارض صادراتی اعمال شده در صورت حسابهای صادرات توسط گمرک نیم درصد بوده است و رایزنیها جهت اصلاح ترخ با وزارتخانه در دست انجام میباشد.
در خصوص سوال فوق توضیحات کامل در اطلاعیه مورخ ۱۴۰۲/۰۸/۰۲ این شرکت از طریق سامانه کدال افشا شده است.
با توجه به اینکه پروانه بهرهبرداری معدن بنام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی میباشد؛ لذا حقوق دولتی موضوع ابلاغیه فوق بر عهده سازمان فوق میباشد.
پیشنهاد هیات مدیره به مجمع عمومی فوقالعاده افزایش سرمایه از مبلغ ۳۳۰ هزار میلیارد ریال به ۵۵۰ هزار میلیارد ریال است که مبلغ ۵۰ هزار میلیارد از سود انباشته و مبلغ ۱۷۰ هزار میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی میباشد که اظهار نظر بازرس و حسابرس محترم شرکت اخذ شده و در حال تهیه مدارک و مستندات جهت ارسال به سازمان بورس و اوراق بهادار است.
منبع: صدای بورس