تاریخ: ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۰:۲۰
بازدید: ۱۴
کد خبر: ۳۴۲۱۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
افت شاخص از ابتدای سال به ۶.۲۴‌درصد رسید

تداوم تیره‏‏‏‏‌روزی بورس

‌می‌متالز - معاملات روز گذشته بورس تهران با تداوم افت نماگر‌های سهامی پیگیری شد. شاخص‌کل بورس تهران در روز گذشته با افت ۱.۰۲‌درصدی همراه شد و در سطح ۲‌میلیون و ۵۸‌هزار‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. گفتنی است آخرین‌باری که دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در چنین سطوحی در حال نوسان بود به ۹ اسفند سال‌گذشته بازمی‌گردد. با افتی که روز گذشته در بازار سهام تجربه شد، شاخص‌کل نزول ۶.۲۴‌درصدی را از ابتدای سال تجربه کرده‌است.

به گزارش می‌متالز، در روز گذشته، شاخص هموزن نیز افت ۰.۷۳‌درصدی را ثبت کرد و در سطح ۶۸۰‌هزار واحدی به‌کار خود خاتمه داد. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار با افت ۰.۹۵‌درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، رقم‌هزار و ۸۶۲‌میلیارد تومان را ثبت کرد که رشد اندکی نسبت به‌روز قبل معاملاتی نشان می‌دهد. همچنین در روز گذشته، ۳۴۲‌میلیارد‌تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد.

ابهام در بورس

با توجه به نزول تدریجی بورس در روز‌های اخیر این سوال درمیان سهامداران مطرح است که؛ چه عواملی موجبات اوضاع قمر در عقرب این‌چنینی را در بورس فراهم کرده‌اند؟ در پاسخ به این سوال می‌توان عوامل متعددی را به‌عنوان عوامل منفی تاثیرگذار بر وضعیت بورس اشاره کرد که در ادامه به دو مورد از مهم‌ترین ریسک‌های بازار اشاره می‌شود. در گزارش‌های پیشین «دنیای‌اقتصاد» نیز اشاره شد که ابهام، بزرگ‌ترین دشمن هر بازاری است. با توجه به اتفاق‌هایی که در کشور به وقوع پیوسته، به‌نظر می‌رسد بازار سهام در یک وضعیت مبهم و قمر در عقرب به سر خواهد برد. براساس اعلام شورای نگهبان، انتخابات ریاست‌جمهوری در هشتم تیر ماه سال جاری برگزار خواهد شد و تا مشخص شدن رئیس‌جمهور جدید و ترکیب کابینه وی، بیش از یک ماه زمان لازم خواهد بود. طبیعتا در چنین فضای غبارآلودی، بازار سهام نمی‌تواند در کلیت خود روند قدرتمندی داشته‌باشد و به‌نظر می‌رسد تا زمان مشخص شدن وضعیت ریاست‌جمهوری و فعل و انفعالات بعدی، بازار در یک وضعیت خنثی به مسیر خود ادامه خواهد داد. از سوی دیگر در آبان ماه نیز انتخابات آمریکا برگزار خواهد شد و طبیعتا مشخص شدن نتیجه انتخابات مذکور نیز تاثیر دوجانبه‌ای بر بازار سرمایه خواهد داشت. مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا، هم می‌تواند قیمت

کامودیتی‌ها در بازار جهانی را تحت تاثیر قرار دهد و هم می‌تواند بر روند بازار داخلی ما تاثیرگذار باشد. بررسی سابقه حرکت بازار‌های دارایی در سال ۹۹ و خصوصا روز‌های نزدیک به انتخابات ایالات متحده نشانگر آن است که حتی پیش‌بینی‌هایی که درخصوص برنده احتمالی سکاندار کاخ‌سفید در آن مقطع وجود داشت، بازار ارز داخلی را به‌شدت تحت تاثیر قرارداد و متعاقبا در بازار‌های طلا و سکه نیز رشد قیمتی اتفاق افتاد، بنابراین در مقام جمع‌بندی برای این بخش می‌توان این چنین استنباط کرد که بازار سرمایه در ماه‌های آینده به‌دنبال مشخص شدن ابهامات پیرامونی خواهد بود و مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ایران و ایالات‌متحده می‌تواند بازار را از بند ابهامات خارج سازد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده