تاریخ: ۳۱ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۰۲
بازدید: ۶۵
کد خبر: ۳۴۶۵۵۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون وزیر صنعت:

برگزاری ۱۳ هزار مزایده معدنی/ پایش بخشنامه‌های معدنی به پایان رسید

برگزاری ۱۳ هزار مزایده معدنی/ پایش بخشنامه‌های معدنی به پایان رسید
میم تالز - معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت گفت: ظرف دو سال اخیر، ۱۳ هزار مزایده برگزار شده که بیش از دو برابر آخرین رکوردی بوده که در دوره‌های قبل به ثبت رسیده؛ هر چند این روند بدون شناسایی و شفاف‌سازی اطلاعات ممکن نبود.

به گزارش می‌متالز، رضا محتشمی‌پور، معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت گفت: در سه سال اخیر و با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تمرکز عمده ما روی شفاف‌سازی اطلاعات و کیفیت نظارت بود، مسائل و مشکلاتی در این بخش وجود داشت و بعضی از آمار‌ها کیفیت لازم را نداشت.

محتشمی‌پور افزود: نظام اطلاعات و آمار معدن ما کاملا سنتی و کاغذپایه بود، به این معنا که اگر شما اطلاعات یک معدن را می‌خواستید باید مشخصا به کارشناس مربوطه و حتی شهرستان مراجعه می‌کردید تا می‌توانستید آن اطلاعات را به دست آورید و هر اقدامی هم لازمه‌اش جمع‌آوری دوباره این اطلاعات بود. شفاف‌سازی اطلاعات به ما کمک کرد تا یک سری گلوگاه‌ها را شناسایی کنیم.

۱۳ هزار مزایده معدنی برگزار شد

وی ادامه داد: شفافیت اطلاعات، پیش‌نیاز گام‌های بعدی از جمله راه‌اندازی معادن غیرفعال بود. ما مهم‌ترین معادن غیرفعال‌مان معادنی بودند که در طول زمان به هر دلیل فاقد بهره‌بردار بودند و باید به مزایده گذاشته می‌شدند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: ۱۳ هزار مزایده برگزار کردیم که بیش از دو برابر آخرین رکوردی بوده که در دوره‌های قبل برگزار شده است و این روند بدون شناسایی و شفافیت اطلاعات ممکن نبود.

احیای بیش از ۵۰۰ واحد معدنی

محتشمی‌پور تصریح کرد: بحث احیای معادن که از سال ۹۷ در سازمان ایمیدرو پایه‌گذاری شده بود، در دولت سیزدهم پیگیری شد. متاسفانه این موضوع به دلیل عدم همراهی بخش‌های دیگر در وزارت صمت سرعت لازم را نداشت، اما در دو سال اخیر با همگرایی که پیش آمد سرعت خوبی گرفت؛ امروز آمار واحد‌ها احیا شده در سال از ۵۰۰ واحد عبور کرده است.

موانع واردات ماشین‌آلات معدنی رفع شد

وی عنوان کرد: اقدام دیگر انجام شده در دولت، بحث رفع موانع واردات ماشین‌آلات معدنی بود. سال ۹۹ یک مانع جدی ایجاد شده بود که تقریبا دو سال واردات ماشین‌آلات را متوقف کرده بود. این موضوع هزینه تولید را در بخش معدن افزایش داده و مشکلات جدی را برای تولیدکننده‌ها ایجاد کرده بود.

بخشنامه جامع معدنی ابلاغ شد

معاون وزیر صمت گفت: علاوه بر این در طول زمان، مداوم بخشنامه‌ها و ابلاغیه‌های مختلفی را ایجاد کرده بودیم. این بخشنامه‌ها بعضا با هم تعارض داشت و باعث سردگمی هم می‌شد. کار خیلی سنگینی انجام شد و توانستیم به بخشنامه جامع معدنی و ابلاغ آن برسیم. این بخشنامه یک سندی را پیش روی معدن‌کاران قرار می‌دهد.

محتشمی‌پور در مورد روند تولید نیز گفت: یک رشد حدود ۵ درصدی را به صورت سالانه داشته‌ایم و گزارش‌های مرکز آمار هم نشان دهنده این است که در این دوره رشد منفی بخش معدن تغییر جهت داد و مثبت شد.

معاون معادن وزارت صمت در پایان به شاخص تورم تولیدکننده اشاره کرد و گفت: شاخص تورم تولیدکننده بخش معدن در ابتدای دولت در بالاترین عدد نسبت به سایر بخش‌ها قرار داشت که بعد از یک سال و نیم شاخص PPI بخش معدن به حداقل رسید و نسبت به سایر بخش‌ها در جایگاه پایین‌تری قرار گرفت.

منبع: اقتصاد آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده