به گزارش میمتالز، «مسعود ایرانی» مدیرکل صمت استان اردبیل اظهار کرد: وزن کالاهای تولیدی در واحدهای صنعتی استان که در این مدت از گمرکات این استان صادر شده، حدود ۹۸ هزار تن بوده است.
وی افزود: سیبزمینی، مصالح ساختمانی، شیشه، کاشی، شمش،امدیاف، پلاستیک، اسباببازی، میوه و ترهبار و سایر تولیدات صنعتی بیشترین حجم کالاهای صادراتی از این استان را شامل میشود.
مدیرکل صمت استان اردبیل اضافه کرد: همچنین در بازه زمانی مورد اشاره ۲۳۵ میلیون دلار کالا با وزن ۸۵ هزار تن به استان وارد شده که بیشتر شامل مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولید واحدهای صنعتی بوده است.
وی ادامه داد: اداره توسعه بازرگانی خارجی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در این مدت نسبت به صدور ۳۸۷ فقره کارت بازرگانی و تمدید ۲۲۱ فقره کارت بازرگانی اقدام کرده که نشان دهنده رونق فعالیتها در این حوزه است.
به گفته ایرانی، در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۴۱۵ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان اردبیل فعالیت دارند.
وی در نشست فعالان اقتصادی استان با «علی نیکزاد» نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی که در اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: براساس برآوردی که انجام شده، کل اعتبارات و تسهیلات مورد نیاز بخش صنعت استان ۲۰ همت است تا از این طریق در سال ۱۴۰۵ میزان صادرات استان به بیش از ۵ میلیارد دلار برسد.
مدیرکل صمت استان اردبیل با بیان اینکه صنعت در استان اردبیل نوپا و روبه توسعه است، افزود: تامین تسهیلات ارزان قیمت برای صنایع اعم از اعتبارات سرمایهگذاری، اعتبارات جاری، اعتبارات صادرات و واردات و ... نقش مهمی در عملکرد صنایع و توسعه و پایداری اقتصادی استان دارد و کمک به تحقق این موضوع در افزایش تولید و ایحاد اشتغال، بهبود زیرساختها و تحول در فرآیندهای تولید و افزایش پروژههای نوآورانه و توسعه محصولات جدید اثرات مثبتی خواهد داشت.
وی ادامه داد: در سطح استان اردبیل بیش از ۴۳۵ پروژه سرمایهگذاری در حال اجراست که بین ۲۰ تا ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اغلب سرمایهگذاریها در استان پس از یکسال به بهرهوری میرسند.
ایرانی با تاکید بر تاثیراث منفی نوسانات نرخ ارز در روند سرمایهگذاریها، خاطرنشان کرد: برخی از پروژههای سرمایهگذاری استان با پیشرفت ۸۰ درصد، برای اخذ تسهیلات جهت ادامه کار با مسائل مختلف گریبانگیر هستند که اگر این موضوع با همکاری نمایندگان و مسئولان استانی از کانالهای مختلف از جمله منابع صندوق توسعه ملی فراهم شود، شاهد رونق گسترده تولید در استان خواهیم بود. وی با تقدیر از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در پیگیری مسائل مربوط به تامین انرژی صنایع و واحدهای تولیدی گفت: مسئله تامین انرژی یکی از دغدغههای اصلی صنایع و واحدهای تولیدی در راستای استفاده کامل از ظرفیت تولید و کیفیت محصولات بود که با همراهی نمایندگان استان در روزهای اخیر مرتفع شده است.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای گیلان، آذربایجانشرقی و زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
منبع: شاتانیوز