به گزارش میمتالز، «مجید گلشنی» در جلسه شورای معادن استان، افزود: در پایان سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۶۳ معدن دارای پروانه بهرهبرداری در استان وجود داشت که از این تعداد ۱۰۱ فقره فعال و ۲۶۲ معدن بالغ بر ۷۲ درصد از معادن دارای پروانه بهرهبرداری غیرفعال و ۱۹۲ معدن مشمول ماده ۲۰ بود.
وی تصریح کرد: هم اکنون با گذشت دو سال از ۳۸۹ معدن دارای پروانه بهرهبرداری استان، ۱۶۵ معدن فعال شده که حاکی از رشد ۶۳ درصدی است و با کاهش ۱۷ درصدی معادن غیرفعال، تعداد معادن غیرفعال به ۲۲۰ معدن رسید.
گلشنی با بیان اینکه تعداد معادن مشمول ماده ۲۰ با کاهش ۲۲ درصدی به ۱۵۰ معدن رسیده است، گفت: مطابق این بند، وزارت صنعت، معدن و تجارت به دارندگان مجوزهای اکتشاف و بهرهبرداری و اجازه برداشت که به تعهدات خود عمل ننمایند با تعیین مهلتی مناسب اخطار میکند تا تعهد خود را ایفا کنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یادآور شد: در راستای جلوگیری از افزایش بیرویه کمی معادن، توسعه اکتشاف و اکتشاف حین استخراج در محدوده معدنی موجود جهت افزایش ذخایر مواد معدنی اصلی و همراه در دستور کار بوده است.
گلشنی به استقرار واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی با صلاحیتهای فنی و مالی بالا در استان اشاره کرد و ادامه داد: طی ۲ سال اخیر حداقل ۱۰ سرمایهگذار بزرگ معدنی در استان جذب و عملیات اجرایی راهاندازی این معادن بزرگ مقیاس در استان در حال انجام است.
وی افزود: تعیین تکلیف پهنه ها، محدودههای اکتشافی و طرحهای اکتشافی سالهای گذشته شرکتهای تابعه وزارت صمت، توسعه واحدهای فرآوری و صنایع معدنی به خصوص در حوزه صنایع معدنی غیرفلزی، تعیین تکلیف پسماندها و باطلههای صنعتی و معدنی از جمله سایر اقدامات صورت گرفته در استان میباشد.
منبع: خبرگزاری مهر