به گزارش میمتالز، طبق روال هفته گذشته، گروههای دارویی، سیمانی و غذایی با تقاضای مناسبی همراه بودند، اما در انتهای بازار، به جز داروییها، سایر نمادهای ریالی نیز تحتفشار عرضه قرار گرفتند و از تقاضای قابلتوجه فاصله گرفتند.
شاخص کل بازار سرمایه امروز (شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳) با کاهش ۳۳ هزار و ۱۲۵ واحدی، به سطح ۲ میلیون و ۹۱۱ هزار واحد عقبنشینی کرد و روزی منفی را برای سهامداران به ثبت رساند. همزمان، شاخص هموزن نیز با افت ۰.۲۴ درصدی همراه شد و در سطح ۹۱۵ هزار واحدی عقبگرد داشت و نشان داد نمادهای کوچکتر بازار نیز همراستا با بزرگان تحت فشار فروش قرار گرفتهاند.
در معاملات امروز (شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳)، برخی نمادهای معاملاتی مانند فارس، فولاد، وغدیر، وبملت و شپنا بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بورس تهران گذاشتند. در مقابل، نمادهایی همچون میدکو، همراه، کویر، تیپیکو و سیسکو بیشترین تأثیر منفی را بر دماسنج اصلی بازار سهام داشتند.
در نخستین روز معاملاتی هفته، گروههای فلزات اساسی، خودروییها و محصولات شیمیایی بیشترین ارزش معاملات بازار را به خود اختصاص دادند و به عنوان صنایع پیشرو در دادوستدهای امروز شناخته شدند.
در نخستین روز معاملاتی هفته (شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳)، افزایش عرضهها موجب خروج ۱۶۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار شد؛ روندی که برخلاف هفته گذشته ثبت شد. در این میان، صندوقهای درآمد ثابت نیز با خروج ۲۷۲ میلیارد تومان مواجه شدند.
همچنین، با رشد قیمت طلای جهانی و افزایش نرخ دلار در بازار آزاد، صندوقهای طلا در ابتدا سبزپوش ظاهر شدند، اما در پایان روز ۷۱ میلیارد تومان خروج پول را به ثبت رساندند. این تحولات نشاندهنده تغییر جریان نقدینگی در بازارهای مالی است.
«علی سعیدی» مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، اعلام کرد که از ابتدای بهمنماه، تمامی صادرکنندگان و واردکنندگانی که پیشتر در بازار نیما فعالیت داشتند، ملزم به انتقال فعالیت خود به بازار ارز تجاری خواهند بود.
وی تأکید کرد: رفع تعهد ارزی صادرکنندگان صرفاً با عرضه ارز در بازار ارز تجاری امکانپذیر خواهد بود و تأمین ثبت سفارشها نیز به طور کامل از طریق مرکز مبادله انجام خواهد شد.
از سوی دیگر، «قادر معصومیخانقاه» مدیر نظارت بر بورسها، اعلام کرد که تغییرات در ریزساختارهای بازار (مثل دامنه نوسان و حجم مبنا) در حال بررسی توسط یک کارگروه مشترک است، اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و تصویب و اجرای آن نیازمند طی مراحل قانونی است. درباره حجم مبنای نمادهای فرابورسی گفت که این موضوع منتفی شده و فرابورس هم منتظر تصمیم کارگروه است. همچنین تأکید کرد که بررسی این موارد جزو برنامههای امسال سازمان بورس بوده و احتمالاً اول برای دامنه نوسان یا حجم مبنا تصمیمگیری خواهد شد.
طبق گزارش سنا، گزارش مدیریت پژوهش سازمان بورس نشان میدهد که روند یک ساله مجموع ارزش سبد سرمایهگذاری خارجی، گویای این واقعیت است که ارزش سبد سرمایهگذاران خارجی فعال در بورس و فرابورس، در پایان آذرماه در مقایسه با مدت مشابه پارسال، با رشد ۲۰ درصدی روبهرو بوده است.
همچنین آمار معاملات بازار سهام در هفته گذشته نشان میدهد، سهم حقیقیها، حقوقیها و صندوقهای سهامی به ترتیب ۷۱.۷، ۱۲.۷و ۶.۱ درصد بوده است.
دلار حواله امروز (شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳) برای هفتمین روز متوالی در کانال ۶۶ هزار تومانی نوسان کرد. این در حالی است که در بازار آزاد، نرخها روند افزایشی داشتند و دلار آزاد بالای ۸۲ هزار تومان رفته است و فاصله میان دلار توافقی و نرخ اسکناس آمریکایی در بازار آزاد بیشتر شد. این شرایط موجب نگرانی برخی معاملهگران درباره چشمانداز سودآوری در این حوزه شده است.