تاریخ: ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۰۱
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۳۶۶۱۲۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیر تحقیق، توسعه و نوآوری شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد:

دستاورد بزرگ زیست‌محیطی ملی مس؛ تولید آجر نسوز و مصالح ساختمانی از باطله‌های معدنی

دستاورد بزرگ زیست‌محیطی ملی مس؛ تولید آجر نسوز و مصالح ساختمانی از باطله‌های معدنی
‌می‌متالز - شرکت ملی صنایع مس ایران با رویکردی دانش‌بنیان و زیست‌محیطی، باطله‌های معدنی را با هدف کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و استفاده بهینه از منابع طبیعی به مصالح ساختمانی تبدیل می‌کند.

به گزارش می‌متالز به نقل از مس پرس، «زهرا منافی» مدیر تحقیق، توسعه و نوآوری شرکت ملی صنایع مس ایران با اعلام این خبر افزود: برای حفظ محیط زیست، می‌توان با استفاده از باطله‌های معدنی، مصالح ساختمانی و آجر نسوز تولید کرد و به این ترتیب از انباشتگی بدون کنترل باطله‌ها جلوگیری کرد.

وی با بیان این که پس از استحصال فلزات با ارزش از باطله‌های تغلیظ با توجه به حجم چشم‌گیر باطله‌های باقیمانده باید تدبیری برای مدیریت آن اندیشیده شود، اظهار کرد: بر همین اساس از مدتی پیش، امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان این طرح را آغاز کرده و به نتایج ارزشمندی دست یافته است.

منافی با بیان این که خوشبختانه این طرح، مراحل آزمایشگاهی را پشت سر گذاشته و نمونه‌ای از تولید موفقیت‌آمیز مصالح ساختمانی از باطله معدنی نیز ارائه شده است، گفت: در حال حاضر در مرکز نوآوری شهید ستاری این طرح در حال ارتقای سطح فناوری بوده و پس از کسب مجوز‌های لازم، اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلاتی نظیر تولید گرد و غبار، آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی و اشغال مناطق وسیع توسط باطله‌های معدنی، تأکید کرد: استفاده از فناوری‌هایی مانند ژئوپلیمر در تولید آجر، کفپوش، مصالح ضد حریق، قطعات بتنی، سنگ جدول و ... به کاهش اثرات زیست‌محیطی و رفع مشکلاتی مانند ریزگرد‌ها کمک می‌کند.

به گفته مدیر تحقیق، توسعه و نوآوری شرکت ملی صنایع مس ایران، اجرای این طرح به سهم خود تا حدی منجر به رفع مشکل اشغال فضا در مجتمع‌های تولیدی مس می‌شود و از نفوذ آلاینده‌ها و انتشار فلزات سنگین در محیط جلوگیری می‌کند. مضاف بر این با تولید مصالح، می‌توان در بخش مسوولیت‌های اجتماعی و تامین مصالح شهرها، روستا‌ها و جاده‌ها اقدامات درخور توجهی انجام داد.

وی با اشاره به رویکرد دانش‌بنیان ملی مس در پاسخ به نیازها، در خصوص تکنولوژی ژئوپلیمر نیز خاطرنشان کرد: این فناوری پیش‌تر در کشور‌های استرالیا و انگلستان استفاده شده و موفق بوده است.

منبع: مس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده