
به گزارش میمتالز، ترامپ پیشتر در فوریه اعلام کردهبود؛ تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک وضع خواهد کرد، اما سپس آن را به تعویق انداخت و این کشورها را به عدمکنترل مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر متهم کرد. تعرفههای جدید آمریکا بیش از ۹۱۸میلیارد دلار از واردات را تحتتاثیر قرار میدهد و زنجیره تامین صنایع مهمی مانند خودروسازی را مختل میکند. در واکنش، کانادا تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای آمریکایی اعمال کرد، درحالیکه مکزیک اعلام کرد؛ بهزودی اقدامات متقابلخود را اعلام خواهد کرد. علاوهبر این، ترامپ تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات چین را به ۲۰ درصد افزایش داد که موجب اعتراض شدید پکن شد. چین در پاسخ، تعرفههایی ۱۰ و ۱۵ درصدی بر محصولات کشاورزی آمریکا وضع کرد. کارشناسان اقتصادی هشدار دادهاند؛ این تعرفهها میتواند باعث افزایش قیمتها برای مصرفکنندگان و تشدید تورم شود. در بخش مسکن نیز تاثیرات قابلتوجهی پیشبینی میشود، زیرا بیش از ۷۰ درصد از واردات چوب و گچ آمریکا از کانادا و مکزیک تامین میشود.
کانادا و چین اعلام کردهاند که دربرابر این اقدامات ایستادگی خواهند کرد. جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، از گسترش تعرفههای تلافی جویانه در هفتههای آتی خبر داد، درحالیکه پکن نیز متعهد شدهاست که تا «پایان تلخ» در این جنگ تجاری مبارزه کند. رهبران صنعتی آمریکا بهطور کلی نسبت بهعملکرد دونالد ترامپ در دوره ریاست جمهوری اش دیدگاه مثبتی نداشتند، بهویژه در مورد تهدید اعمال تعرفهها که میتوانست کسبوکارها را مختل کند. نظرسنجی مجله صنعت آمریکا که پس از یک ماه از آغاز بهکار ترامپ انجامشده، نشانداد ۵۳ درصد از بیش از ۱۱۰۰ کارآفرین صنعتی دیدگاهی منفی یا بسیار منفی نسبت به او داشتند. طبق نتایج، ۳۹.۶ درصد نظرات بسیار منفی و ۱۳ درصد تاحدی منفی بودند. عمده انتقادات حول عدمثبات در سیاستهای تجاری، تاثیرات منفی تعرفهها بر زنجیره تامین و افزایش هزینههای تولید بود. برخی شرکتها حتی اعلام کردند؛ به دلیل سیاستهای ترامپ، ممکن است تولید را به آسیا منتقل کنند تا از تعرفههای تلافی جویانه کانادا و مکزیک دور بمانند.
در مقابل، ۳۰.۷ درصد نظرات بسیار مثبت و ۹ درصد تاحدی مثبت بودند. حامیان ترامپ از سیاستهای او در مقابله با مهاجرت غیرقانونی، کاهش مقررات دولتی و حمایت از صنعت نفت استقبال کردند. برخی معتقد بودند که رویکرد او در بلندمدت به نفع تولیدکنندگان خواهد بود. در بخش نظرات خنثی (۷.۸ درصد)، نگرانیهایی درباره افزایش هزینه مواد اولیه و تاثیرات تعرفهها بر کسبوکارهای کوچک مطرح شد. در مجموع، نظرسنجی نشانداد که صنعت تولید درباره سیاستهای ترامپ بهشدت دودسته شده و تاثیرات تصمیمات او بر این حوزه قابل توجه بوده است.
منبع: دنیای اقتصاد