تاریخ: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۱۶
بازدید: ۳۴۷
کد خبر: ۲۳۱۸۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شاخص ۱٫۶ میلیون واحدی منتفی شد/ چرا شاخص رشد نمی‌کند؟

شاخص ۱٫۶ میلیون واحدی منتفی شد/ چرا شاخص رشد نمی‌کند؟
‌می‌متالز - به نظر می‌رسد فعلا رسیدن شاخص به مقاومت ۱٫۶ میلیون واحد منتفی شده است. در روز‌های گذشته کارشناسان بازار سرمایه از روند بازار این هفته ابراز امیدواری می‌کردند و احتمال می‌دادند شاخص به سطح مقاومت قبلی خود برسد، اما در سه روز گذشته شاخص با افت شدیدی مواجه شد. روز‌های آینده بازار سهام با چه روندی حرکت خواهد کرد؟

به گزارش می‌متالز، به نظر می‌رسد فعلا رسیدن شاخص به مقاومت ۱٫۶ میلیون واحد منتفی شده است. در روز‌های گذشته کارشناسان بازار سرمایه از روند بازار این هفته ابراز امیدواری می‌کردند و احتمال می‌دادند شاخص به سطح مقاومت قبلی خود برسد، اما در سه روز گذشته شاخص با افت شدیدی مواجه شد. رشد شاخص در حالی بود که شاخص هم‌وزن منفی بود و وضعیت گروه‌های کوچک بازار هم خوب نبود.

در شرایط فعلی که گزارش‌های شرکت‌ها معقول هستند و قیمت کامودیتی‌ها در بازار‌های جهانی روند رو به رشدی دارند، ریزش بورس دور از انتظار بود و مهمترین علتی که برای افت شاخص می‌توان حدس زد ترس سهامداران از تاثیرگذاری کاهش دلار روی شاخص بورس است حالا چرا دلار روند ریزشی گرفته است؟

سیگنال‌های زیادی برای کنترل نرخ ارز از بانک مرکزی به دلار داده شده، اما این مهم‌ترین دلیل نیست و به نظر می‌رسد احتمال آغاز شدن مذاکرات برجام و رفع برخی از تحریم‌ها عامل اصلی ریزش قیمت و بعد از آن شاخص کل بورس است.

کارشناسان بازار سرمایه پیش‌بینی می‌کنند بازار تا نیمه اول آبان و تا زمان منتشر شدن کامل گزارش شرکت‌ها تغییری نمی‌کند و به همین شکل نوسانی باقی خواهد بود.

محمد خبری‌زاد در این باره گفت: هفته آینده با انتشار گزارش‌های شش ماهه روند بازار تا حدی متعادل‌تر شود. وی همچنین افزود: در کنار گزارش شرکت‌ها، گزارش شرکت‌های پالایشی هم منتشر می‌شوند و می‌توانند به بازار کمک کنند حالا اینکه جرا هنوز کمکی نکرده‌اند به این دلیل است که هنوز نرخ‌ها در صورت سود و زیانی مشخص نشده‌اند و شفاف‌سازی این شرکت‌ها در هفته‌های گذشته بیشتر مبهم‌سازی بود.

عده دیگری هستند که روند بازار را بسته به مشخص شدن سیاست‌های دولت در زمینه نرخ بهره بانکی و سیاست دولت در زمینه انتشار اوراق می‌دانند.

پیش‌بینی سومی هم از بورس وجود دارد و کارشناسان نسبت به روز‌های آینده خوش‌بینند. به این دلیل که حتی با احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات و افت قیمت دلار تا کانال ۲۳ هزار تومان باز هم قیمت سهام شرکت‌ها برای خرید ارزنده هستند.

اما نگاه بدبینانه تری هم به آینده بازار سهام وجود دارد. نیما جوادیان، کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار سهام در روز‌های آینده به تجارت‌نیوز گفت: دولت سال آینده به واسطه کسری بودجه خود دست در جیب صنایع می‌کند و برای جبران کسری خود مالیات بیشتری از شرکت‌ها می‌گیرد بنابراین با توجه به این سیگنال‌ها بازار سهام هم با اصلاح رو به رو می‌شود.

جوادیان همچنین افزود: زمزمه‌هایی درباره گران شدن انرژی شنیده می‌شود. این مساله با حذف یارانه پنهان از صنایع همراه شده است و ضربه محکم‌تری را به صنایع می‌زند.

وی در بخش دیگری گفت: هزینه نیروی کار، انرژی و مواد اولیه روند افزایشی خواهند داشت و این مساله در حالی است که قیمت‌های فروش با قیمت‌های فعلی تفاوتی ندارند و این موضوع حاشیه سود شرکت‌ها را کم می‌کند. بر این اساس اگر رشدی هم داشته باشیم بر روی بازار تاثیری نخواهد داشت و در قیمت‌های بالاتر ریسک‌های بازار خودشان را نشان می‌دهند.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت