به گزارش میمتالز، مجتبی حمیدیان روز دوشنبه افزود: در شرکت سنگ آهن مرکزی ایران - بافق، پر عیارسازی باطلههای جمع شده معدن ۵۰ ساله چغارت انجام میشود که سودآوری ۳۰۰ میلیارد تومانی در سال برای شرکت ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه پیت معدن چغارت، پنجمین واحد پرعیارسازی باطلههای شرکت به شمار میرود اضافه کرد: اشتغال اولیه در هر واحد ۲۰ نفر است، اما اشتغال غیر مستقیم آن بسیار بالاتر یعنی حدود ۱۰ برابر است.
این فعال معدنی تصرح کرد: تکنولوژی پرعیار سازی، بومی است، اما با کشورهای فعال در این حوزه نیز تبادل اطلاعات فناوری انجام میشود.
به گفته وی یکی از اتفاقات مثبتی که در حوزه خردایش و فولاد افتاده، این است که تمامی بخشها و سایتها در حال بومیسازی است و این افتخار بزرگی در نظام جمهوری اسلامی محسوب میشود.
حمیدیان با بیان اینکه یکی از مباحث مهم در برنامه ششم توسعه، اقتصاد دانش بنیان و جایگاه آن در چارچوب تحقق اقتصاد مقاومتی است خاطرنشان کرد: بحثهای دانش بنیان این حوزه معدنی، علاوه بر ایجاد اشتغال، بدنه دانشگاهی را درگیر میکند که حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: بی شک دانشگاه به عنوان مکان اصلی تولید علم و دانش علاوه بر ماموریتهای آموزشی - تحقیقاتی خود نقش محوری در تحقق اهداف اقتصاد دانش بنیان خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران - بافق همچنین افزود: در بحث عناصر نادر خاکی این واحد پرعیارسازی با چند کشور پیشرو در حال مکاتبه و مذاکره هستیم که با مجموع مطالعات و تحقیقاتی که نیروهای داخلی انجام داده اند، بتوانیم در این حوزه نیز فعال و توانمند شویم.
سالانه ۹ میلیون تن سنگ آهن در معادن شهرستان بافق استخراج میشود که با انجام فرآیندهای مربوطه تولید سنگ آهن خالص به ۴.۲ میلیون تن میرسد.
این محصول قبلا به کارخانههای فولاد اصفهان و خوزستان و بعضا خارج از کشور صادر میشد، ولی اکنون با راه اندازی کارخانه گندله سازی بافق از خام فروشی این محصول جلوگیری شده و سنگ آهن در محل به «گُندله» (خوراک کارخانه فولاد) تبدیل میشود.
کارخانه فولاد کسری بافق با ۲۷ درصد پیشرفت در حال ساخت است که با راه اندازی آن سالانه ۸۰۰ میلیون تن فولاد در شرکت سنگ آهن مرکزی تولید خواهد شد.
هم اکنون بیش از هفت هزار نفر در شرکت سنگ آهن مرکزی بافق به کار اشتغال دارند که با احتساب خانوادههای آنها و بازنشستگان افزون بر ۷۵ درصد جمعیت این شهرستان ۵۲ هزار نفری به نوعی وابسته به این شرکت هستند.
این شهرستان در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران قرار دارد و از رونق فعالیتهای معدنی برخوردار است، منطقه از لحاظ اندیسهای معدنی غنی است و مهمترین آن را میتوان سنگ آهن، فسفات، سرب و روی نام برد و رگههایی از اورانیوم نیز در آن مشاهده میشود که در حال حاضر هزینه زندگی بیشتر مردم منطقه از طریق کار در معادن تامین میشود.
مرکز شهرستان ۵۲ هزارنفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) یزد