تاریخ: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۰
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۲۶۱۸۶۹
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
آنچه کمیسیون صنایع و معادن در اجلاسیه دوم پشت سر گذاشت؛

روز‌های پرکار کمیسیون صنایع در اجلاسیه دوم با دستاورد‌های ملموس برای ساماندهی بازار خودرو

‌می‌متالز - کمیسیون صنایع و معادن مجلس در کارنامه اجلاسیه دوم مجلس یازدهم با پیگیری و به سرانجام رساندن مصوبه خودرویی مجلس و طرح مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی گام‌های بلندی در راستای رفع مشکلات کشور برداشت.

به گزارش می‌متالز، فاطمه ضرغامی؛ کمیسیون صنایع و معادن مجلس به عنوان یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس یازدهم در اجلاسیه دوم علاوه‌بر رسیدگی به مباحث مختلف زیرساختی در حوزه صنعت، معدن و داده، در حوزه‌‎های نظارتی و تقنینی نیز به مسائل روز از جمله ساماندهی بازار خودرو، کاهش التهاب بازار فولاد و... ورودی جدی داشته است.

در بازه زمانی اجلاسیه دوم مجلس یازدهم تا تدوین این گزارش، کمیسیون صنایع و معادن مجلس ۸۳ جلسه برگزار کرده و کارگروه‌های ذیل این کمیسیون تخصصی نیز ۲۳ نشست را در طول این مدت داشته‌اند.

طرح‌ها و لوایح

طی یک سال گذشته به ۳۳ طرح و لایحه در کمیسیون صنایع و معادن مجلس رسیدگی شده که از این میان ۲۱ فقره طرح و ۱۲ فقره لایحه بوده که رسیدگی به طرح ساماندهی صنعت خودرو، طرح اصلاح سیاست‌های تنظیم بازار با رویکرد توسعه، تولید و نظارت بر کالا‌های پایه‌ای، طرح اصلاح موادی از قانون معادن، طرح قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی و طرح جایگاه تحقیق و توسعه و نوآوری در صنعت و معدن کشور را می‌توان از مهم‌ترین آن‌ها دانست.

همچنین این کمیسیون بررسی طرح تحول بازار و صنعت خودروی سبک، طرح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران، طرح‌های اصلاح ماده ۲۴ قانون معادن، طرح استفساریه تبصره ۳ ماده ۶ قانون اصلاح معادن، فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه معدن، لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، لایحه زیرساخت شبکه مادر مخابراتی را نیز طی یک سال گذشته در دستورکار خود داشته است.

طرح‌ها و لوایح مهم بررسی شده در کمیسیون صنایع و معادن مجلس طی یک سال گذشته.

بررسی طرح ساماندهی صنعت خودرو؛ قصه پرغصه نابسامانی بازار خودرو و گرانی هر روزه آن موجب شد که اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با برگزاری جلسات مختلف با کارشناسان متخصص و مسئولان اجرایی به دنبال تدوین نسخه درمان این مشکل باشند، در شرایطی که تولید داخل نیاز بازار را تامین نمی‌کند، واردات مدیریت شده خودرو از التهاب بازار می‌کاهد با توجه به این اصل مهم، صنعتگران بهارستان در اصلاح ماده ۴ طرح ساماندهی صنعت خودرو بر واردات مدیریت شده خودرو اصرار کردند تا در نهایت پس از رفت و برگشت این مصوبه میان مجلس و شورا، مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبه خودرویی مجلس را تصویب کرد.

طرح اصلاح سیاست‌های تنظیم بازار با رویکرد توسعه، تولید و نظارت بر کالا‌های پایه‌ای؛ التهاب در بازار فولاد و سیمان در تابستان سال گذشته به نحوی بود که قیمت سیمان در هر کیسه به حدود ۱۰۰ هزار تومان و میلگرد به حدود ۱۸ هزار تومان رسید، براساس طرح کمیسیون صنایع و معادن مجلس نحوه عرضه کالا‌های پایه‌ای ساماندهی می‌شود و کالا‌ها با بهای منطقی به دست مصرف‌کننده خواهد رسید.

طرح مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی؛ در طرح مذکور، کمیسیون داده‌ها و اطلاعات ملی به اختصار کمیسیون «دوام» ذیل شورای عالی فضای مجازی، مدیریت داده‌های کشور را برعهده دارد، وظایف این کمیسیون علاوه بر تبادل داده‌ها میان دستگاه‌های مختلف، تعیین استاندارد اطلاعات است، زیرا ممکن است داده‌های ارائه شده استاندارد نباشد.

لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران؛ براساس این لایحه مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران- مصوب ۱۳۹۵- از تاریخ اتمام مهلت به مدت دو سال تمدید می‌شود.

سوالات

به ۷۵ فقره سوال از وزرای صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات و... طی یک سال گذشته در کمیسیون صنایع و معادن رسیدگی شده است.

تحقیق و تفحص

در بازه زمانی این گزارش، تعداد ۸ فقره تقاضای تحقیق و تفحص در کمیسیون صنایع و معادن مجلس رسیدگی شده که ۴ فقره از آن در کمیسیون به تصویب رسیده است؛ تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، سازمان ملی استاندارد، نحوه واگذاری پتروشیمی الوند، شرکت ایران خودرو خراسان، سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی (ایمیدور) و تمامی شرکت‌های وابسته از جمله طرح‌های تحقیق و تفحص بررسی شده در این کمیسیون است.

روز‌های پرکار کمیسیون صنایع در اجلاسیه دوم با دستاورد‌های ملموس برای ساماندهی بازار خودرو

نشست نظارتی

علاوه بر اقدامات نظارتی فوق‌الذکر کمیسیون صنایع و معادن مجلس به منظور نظارت بر اجرای قوانین، کسب اطلاع از کم و کیف اداره امور کشور، دریافت و بررسی گزارش‌های عملکردی و نظارتی ۴۶ نشست با وزرا و مسئولان داشته که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به جلسه با وزیر صنعت، معدن و تجارت در راستای سیاست‌های تنظیم بازار و عملکرد خودروسازی و چرایی افزایش قیمت خودرو، نشست با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جلسه با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تعرفه‌های خدمات ارتباطی و ارتقا کیفیت آن، جلسه با رئیس کل بانک مرکزی درخصوص تامین ارز موردنیاز واردات خودرو و تامین سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی و استماع گزارش وزیر نفت درباره حوزه‌های مرتبط با کمیسیون اشاره کرد.

همچنین این کمیسیون به بررسی گزارش وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، استماع گزارش وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت ملی گاز، نشست با رئیس سازمان برنامه و بودجه به منظور بررسی موضوعات مرتبط، استماع گزارش عملکرد رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، رسیدگی به گزارش عملکرد رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، بررسی گزارش مدیرعامل ایران خودرو دیزل درباره عملکرد آن شرکت و جلسه با دکتر نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس درخصوص موضوعات مربوطه اشاره کرد.

بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، استماع گزارش معاون قضائی دادستان کل کشور درباره مشکلات کارخانجات و واحد‌های تولیدی و صنعتی، استماع گزارش دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، بررسی توضیحات مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، استماع گزارش مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، رسیدگی به گزارش معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و نشست با رئیس قوه قضائیه در محل قوه قضائیه از دیگر نشست‌های کمیسیون صنایع و معادن طی یک ساله گذشته است.

نظارت میدانی

کمیسیون صنایع و معادن مجلس در دومین اجلاسیه مجلس یازدهم تاکنون ۱۳ نظارت میدانی و بازدید را در کارنامه خود به ثبت رسانده است که بازدید از شرکت‌های همراه اول و مخابرات ایران و استماع گزارش مدیران عامل این شرکت‌ها، نظارت بر صنایع لوازم خانگی مستقر در شاهین شهر، بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی در عسلویه، بازدید از پارک علمی و فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نظارت بر شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل و بازدید از شرکت ایران خودرو دیزل و بازدید از مراکز صنعتی و معدنی شهر‌ها و استان‌های کشور از جمله آن‌ها است.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده