تاریخ: ۳۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۵۳
بازدید: ۲۳۹
کد خبر: ۲۶۷۹۰۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
آیت الله رئیسی در جمع کارگران هپکو:

توسعه واحد‌های صنعتی‌ای دارای دانش تخصصی اولویت دولت است/ واردات مشکل ساز برای تولید داخل ممنوع!

توسعه واحد‌های صنعتی‌ای دارای دانش تخصصی اولویت دولت است/ واردات مشکل ساز برای تولید داخل ممنوع!
‌می‌متالز - رئیس جمهور در بازدید از شرکت هپکو اراک و در جمع کارگران این شرکت گفت: تولید تجهیزات فنی مهندسی و صنعتی برای کشور ایجاد قدرت میکند و توسعه واحد‌های صنعتی‌ای که دارای دانش تخصصی هستند از اولویت‌های دولت سیزدهم است. متالز -

به گزارش می‌متالز، رئیس جمهور در جریان سفر یک روزه هیات دولت به استان مرکزی با توجه به ظرفیت‌های عظیم صنعتی این استان اولین مقصد بازدید‌های خود را شرکت بزرگ و مادر تخصصی انتخاب کرد و پس از حضور در شرکت آذرآب و آشنایی با مسائل و مشکلات این واحد تولیدی بلافاصله در شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو حضور پیدا کرد.

رئیس جمهور در بدو ورود به استان مرکزی با اشاره به ظرفیت‌های استان گفت: استان مرکزی دارای ظرفیت‌های بسیاری است از جمله اینکه امروز این استان قطب صنعتی کشور است، صنعت تخصصی این استان نقش بسیار مهمی در پشتیبانی از دفاع مقدس داشته و علاوه بر تقدیم بیش از ۶ هزار شهید به انقلاب اسلامی نقشی که استان مرکزی در پشتیبانی‌های فنی و تخصصی از دفاع مقدس داشته نقش بی بدیلی است.

رئیسی خاطرنشان کرد: استان مرکزی دارای صنایع سنگینی است که هر کدام نماد اعتماد به نفس و غرور ملی در کشور است و باید به این صنایع توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

رئیس جمهور همچنین در بازدید از شرکت هپکو اراک و در جمع کارگران این شرکت گفت: تولید تجهیزات فنی مهندسی و صنعتی برای کشور ایجاد قدرت میکند و توسعه واحد‌های صنعتی‌ای که دارای دانش تخصصی هستند از اولویت‌های دولت سیزدهم است.

رئیسی با اشاره به مقابله با مافیای واردات و حمایت از تولیدات داخل گفت: وارداتی که موجب ایجاد مشکل برای تولید داخل شود ممنوع است و با آن مقابله می‌کنیم چرا که این مهم از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است.


ورود اثر بخش آیت الله رئیسی به حل بحران هپکو و احیای این واحد صنعتی


«هپکو» نامی است که در سال‌های اخیر پیش از اینکه به خاطر سابقه درخشان صنعتی سال‌های نه‌چندان دور این واحد تولیدی شناخته شود بلکه به‌واسطه بحران‌ها و حواشی خصوصی‌سازی‌های غیراصولی موردتوجه قرارگرفته است.

شرکت هپکو اراک که روزی به‌عنوان نگین صنعت ایران در خاورمیانه می‌درخشید در یک روند نادرست خصوصی‌سازی در دهه ۸۰ شخصی‌سازی شد و چندی بعد در یک سیر نزولی قرار گرفت.

سرآغاز مشکلات هپکو زمانی بود که این شرکت که روزی اولین و بزرگ‌ترین کارخانه تولید ماشین‌آلات راه‌سازی، کشاورزی و معدنی در ایران و خاورمیانه محسوب می‌شد در سال ۸۵ به ارزش ۷۰۵ میلیارد ریال (۲۵ درصد نقد و مابقی به‌صورت اقساط) توسط سازمان خصوصی‌سازی به شرکتی تحت عنوان واگن‌سازی کوثر واگذار شد و این مجموعه مالکیت ۶۰/۷۲ درصد سهام هپکو را در اختیار گرفت.

بعد از ایجاد مشکلات و حاشیه‌های فراوانی ازجمله عقب افتادن اقساط و دستمزد کارگران سازمان خصوصی‌سازی سهام بلوکی هپکو را در اواخر سال ۹۵ از مالکیت واگن سازی کوثر خارج و به قیمت ۲،۱۶۰ میلیارد ریال طی اقساط شش‌ساله به شرکت هیدرو اطلس واگذار کرد، اما سهامدار جدید نیز در حل مشکلات این شرکت ناکام بود و تنها با اخذ تسهیلات بر بدهی‌های هپکو افزود.

هرچند پیرامون هر دو واگذاری در محافل مختلف گمانه‌زنی‌هایی شائبه برانگیز مطرح است، اما در مورد واگذاری دوم حتی طبق اذعان برخی مسوولین مطلع و آقازاده استاندار وقت مرکزی، شرکت هیدوراطلس تنها با یک چک ۱۰ میلیون تومانی شرکت هپکو را در اختیار گرفت!

سرانجام در سال ۹۷ شرکت هپکو اراک با خلع ید سهامدار وقت به علت عدم اهلیت تا زمان تعیین تکلیف در اختیار سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفت هرچند مدیران منصوب این سازمان نیز طی دو سال گره‌ای از کار هپکو باز نکردند تا در نهایت بر اساس مصوبه‌ی هیات وزیران ۵۵ درصد از سهام مالکیتی دولت در شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو اراک بابت رد ۳۲ هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی به همراه بخشی از سهام دولت در ۸ شرکت دیگر به این سازمان واگذار شد، اما مشکلات هپکو کم و بیش ادامه پیدا کرد.

پس از قرار گرفتن آیت الله رئیسی در مسند ریاست قوه قضائیه و تأکید بر حفظ و رفع مشکلات واحد‌های تولیدی و حمایت از کارگران، شرکت هپکو نیز یکی از مجموعه‌های صنعتی مشکل داری بود که ماحصل ورود جدی رئیسی به پرونده هپکو، تشکیل دو جلسه مهم در قوه قضاییه با نمایندگان کارگری، مدیران وقت هپکو و ایمیدرو در راستای بررسی راهکار‌های ارائه شده بود و در ادامه نیز مسائل این شرکت در سفر سال ۹۸ وی در مقام رئیس دئستگاه قضا به استان مرکزی پیگیری شد.

احیای شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی که به دلایل مختلف از جمله خصوصی سازی نادرست، بدهی به سیستم بانکی و ... تعطیل شده بودند، یکی دیگر از اقدامات تحسین برانگیز قوه قضائیه در این مقطع بود و موضوع شرکت هپکو پس از سال‌ها و با پیگیری‌های انجام شده گره گشایی شد.

خوش آمد کارگران هپکو به رئیس جمهور و ابراز تشکر از تلاش‌های قبلی آیت الله رئیسی در مقام رئیس دستگاه قضا در جلوگیری از نابودی این شرکت و استیفای حقوق کارگران نمود اقدامات اثر بخش آقای رئیسی در احیای این واحد عظیم و مادر صنعت کشور است که البته کارگران هپکو اینک از رئیس جمهور انتظار دارند در مقام ریاست قوه مجریه با حمایت‌هایی بی دریغ همچون گذشته مسیر رونق و جهش تولید در این مجموعه را بیش از پیش هموار کنند.

بحث واگذاری شرکت هپکو به مجموعه تخصصی ایمیدرو، حل چالش واردات ماشین آلات راهسازی و معدنی و بحث رفع موانع تولید از جمله مطالباتی است که هپکویی‌ها از رئیس جمهور دارند.

توسعه واحد‌های صنعتی‌ای دارای دانش تخصصی اولویت دولت است/ واردات مشکل ساز برای تولید داخل ممنوع!

منبع: پایگاه خبری دیار آفتاب

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده