تاریخ: ۳۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۳۵
بازدید: ۱۲۳
کد خبر: ۲۶۷۹۴۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
میرناصری مطرح کرد:

چوب مافیای واردات لای چرخ تولید/ تولید از طریق گرفتن سفارش برای هپکو خطرناک و شکننده است

چوب مافیای واردات لای چرخ تولید/ تولید از طریق گرفتن سفارش برای هپکو خطرناک و شکننده است
‌می‌متالز - رئیس شورای اسلامی کار هپکو گفت: تولید از طریق گرفتن سفارش برای هپکو خطرناک و شکننده است و هر لحظه می‌تواند آینده شرکت را با بحران جدی مواجه کند.

به گزارش می‌متالز، سیدامیر میرناصری، رئیس شورای اسلامی کار هپکو با اشاره به اینکه قرار بود در دیدار رئیس جمهور با خانواده شهدا و نخبگان سخنرانی کرد، گفت:، اما به دلیل فشرده بودن برنامه‌های سفر رئیسی به استان مرکزی، زمان کافی برای سخنرانی فراهم نشد.

میرناصری به تشریح مطالبی که قرار بود در این دیدار بیان کند، پرداخت و به خبرنگار ما گفت: طی سال‌های گذشته‌ای که اعتراضات به حق صنفی کارگران به تیتر اول رسانه‌های خارجی تبدیل شد و صدا و سیما یا با رویکرد سکوت و یا گرفتن اخبار یکطرفه از مسئولین، این مسائل را به صورت خلاف واقع پوشش می‌داد و معمولا مثل همیشه کارگران عزیز استان که آینده کشور را در گرو تولید و محافظت از این کارخانجات میدیدند متهم اصلی و محکومین این ماجرا بودند.

میرناصری با اشاره به اینکه استان مرکزی بیش از ۲۶۰۰ واحد صنعتی بزرگ و کوچک دارد، گفت: استان مرکزی بیشترین ظرفیت را برای شکوفایی تولید و اشتغال و تحقق شعار سال را با کمترین هزینه و سرمایه گذاری دارد.


زخم خصوصی‌سازی بر پیکره صنایع استان مرکزی


رئیس شورای اسلامی کار هپکو به فعالیت شرکت‌های مادرتخصصی و صنعت سازی در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: که متأسفانه تقریباً اکثر آن‌ها به دلیل خصوصی‌سازی‌های غیراصولی یا بهتر بگوییم خصوصی بازی‌ها و رها سازی‌های عمدی در اواخر دهه هشتاد و دهه نود به‌شدت از نظر رشد اشتغال در جامعه کارگری و تولید محصولات دچار افت بسیار شدیدی شدند

وی با اشاره به وجود زیرساخت‌ها و تجهیزات منحصربه فرد در این شرکت ها، ادامه داد:، اما حال سؤال اساسی این جاست که چرا باید با وجود این ظرفیت‌ها وضعیت اشتغال و تولید این واحد‌ها نامطلوب باشد و نهایتاً با ظرفیت زیر ۴۰ درصدی و بعضاً صفر کار کنند درحالی‌که بدون ایجاد هزینه و تخصیص منابع مالی و فقط با حمایت از تولید داخل و رفع موانع تولید و فقط با جلب اعتقاد و اعتماد مسئولین به توان تولیدکننده داخلی می‌توان شاهد رشد قابل‌توجه اشتغال‌زایی و تولید در این صنایع بود.

پیشنهاد کارگران برای حل مساله عدم امنیت شغلی


میرناصری به عدم امنیت شغلی کارگران و مشکلات آنان در این زمینه اشاره کرد و گفت: از طرف دیگر به دلیل نبود قوانین درست در قرارداد‌های دائم، کارفرمایان به سختی با کارگرانی دائمی که کارشان را به درستی انجام نمی‌دهند، نمی‌توانند برخورد کنند و متاسفانه ضرر این موضوع مستقیم به کارگران موقت در شرکت‌های خصوصی و کوچک بر می‌شود.

وی پیشنهاد کرد: به منظور ایجاد امنیت شغلی با کمک نمایندگان محترم مجلس قوانین مربوط به این بخش بازبینی و به جهت مشارکت بیشتر کارگران در تصمیم سازی، افزایش تعداد شورا‌ها و انجمن‌های صنفی و واگذاری بخشی از سهام شرکت‌ها به کارگران بتوان میزان انگیزه و امنیت شغلی کارگران را بالا برد.

رئیس شورای اسلامی کار هپکو در ادامه سخنان خود به سوءاستفاده از اصل ۴۴ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: با اجرای صحیح این اصل می‌توانستیم هم ثروت را به صورت درست و عادلانه تری بین اقشار مختلف کارگری تقسیم کنیم و هم به دلیل درگیر کردن مستقیم کارگران، تولید و بهره وری را بالا ببریم.

وی با بیان اینکه شرکت‌های بزرگ با مقاصدی غیر از اهداف اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد، گفت: بیشترین ضرر مادی و معنوی که از خصوصی سازی‌های غلط دیده شده، در استان مرکزی رخ داده که برای جبران این خسارت‌های هنگفت، پیشنهاد می‌کنیم کارگروه تخصصی توقف کامل خصوصی سازی و آسیب شناسی صنایع بزرگ و راهکار‌های بازگشت به چرخه تولید این صنایع، شکل گیرد و با تجدیدنظر در نحوه واگذاری‌ها و جلوگیری از واگذاری جدید در استان تا برطرف شدن کامل نواقص و معایب آن، از این نوع واگذاری ممانعت به عمل آید.

گرفتاری آذرآب در دستان سهام‌داران نااهل

میرناصری به وضعیت شرکت آذرآب اشاره کرد و گفت: این شرکت که در ساخت بزرگترین پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های کشور نقش بی بدیل داشته، سال هاست در دستان سهام داران نااهل گرفتار شده و در گرداب خصوصی سازی غلط دست و پا می‌زند.

وی ابراز امیدواری کرد که با تدبیر ویژه دولت سیزدهم به زودی سهام این شرکت به سهام داران اهل واگذار و با مسببان اینگونه مشکلات برخورد قاطعانه صورت گیرد.

رئیس شورای اسلامی کار هپکو به بازنشسته شدن یا بازخرید نیرو‌های ماهر در شرکت‌های و کارخانجات بزرگ کشور و عدم انتقال تجربه آنان به نسل‌های آینده اشاره کرد و گفت: که در آینده‌ای نزدیک با توجه به داشتن امکانات و تجهیزات مناسب برای ایجاد تولید در کشور، ولی بدلیل عدم داشتن نیروی انسانی متخصص و باتجربه دوباره مجبور به واردات محصولات استراتژیک و راهبردی خواهیم بود.

وی ادامه داد: این پیشنهاد را مطرح کردیم که با حمایت همه جانبه از تولید داخل و ایجاد شغل و کار مناسب در شرکت‌های بزرگ، این امکان به کارخانه‌ها داده شود تا بتوانند به صورت مستمر نیروی جوان و باانگیزه جذب کنند تا این زنجیره انتقال دانش و تجربه قطع نشود.

چوب مافیای واردات لای چرخ تولید

میرناصری به بیانات رهبر انقلاب در مناسبت‌های مختلف درباره مضرات واردات اشاره کرد و گفت: هرجا که در بحث تولید داخلی ورود می‌کنیم، پای مافیای مخوف و وارداتچی‌ها در کار است و اجازه کار و فعالیت به بهانه‌های مختلف به تولید کننده نمی‌دهند.

وی تصریح کرد: آیا در این دولت میتوانیم به این موضوع جلوگیری از واردات محصولات تولید داخل و مبارزه با قاچاق کالا که واقعا تولیدکنندگان و در راس آن کارگران و نسل آینده را نشانه گرفته اند، امیدوار باشیم و شاهد رونق و شکوفایی تولید در کشور باشیم؟

رئیس شورای اسلامی کار هپکو با اشاره به اینکه کارگران همیشه و در مواقع مختلف پای کار دفاع از انقلاب و جمهوری اسلامی بوده اند، گفت: باید حواسمان باشد که به هیچ عنوان نمی‌توان کارگران را در یک جامعه نادیده گرفت و حقوقشان را تضییع کرد یا یا روز به روز به فکر کوچک‌تر شدن سفره کارگران و هم تعداد کارگران بود، چرا که این قشر از جامعه به فرموده رهبر عزیزمان علاوه بر شأن کارگر کارخانه و یا کارگر معدن و یا کارگر کشاورز و ... بودنشان شأن دیگری هم به عنوان مجاهد در حفظ نظام و اسلام دارد.

وی پیشنهاد کرد: در بخش مسکن کارگران که یکی از اصلی‌ترین و ابتدایی‌ترین خواسته‌های ایشان می‌باشد با توجه به زمین‌های مازاد شرکت‌های بزرگ و استفاده ازامکانات این شرکت‌ها برای کارگران شرکت‌های بزرگ و امکان استفاده از زمین‌های اوقافی بسیار زیاد در شهر اراک برای کارگران شرکت‌های متوسط و کوچک و در راستای تحقق اهداف دولت در زمینه ساخت یک میلیون واحدی مسکن دستور فرمایید با مشارکت سازمان مسکن و شهرسازی و شهرداری و اداره کل اوقاف تمهیدات لازم صورت پذیرد.

هپکو توانست؛ نمی‌گذارند ادامه دهد

میرناصری با بیان اینکه قرار بود در بخش پایانی سخنانم درباره هپکو مطالبی را ارائه دهم، گفت: طی یک سال و نیم گذشته به معنی واقعی کلمه و با دستان کاملا خالی و درجنگ نابرابر با مافیای واردات بالاخره توانستیم اولین تراک معدنی را همت و تلاش مدیران و کارگران در کشور تولید کنیم و به همگان کلمه "ما میتوانیم" را اثبات کنیم.

وی ادامه داد:، اما اگر با توجه به فشار بسیار زیاد مافیای واردات و نفوذ آن در بدنه مدیریتی شرکت و حتی بخشی از کارگران، در واردات ماشین آلات معدنی به ویژه دستگاه‌های دست دوم، مبارزه عاجلی صورت نگیرد، در آینده نه چندان دور شاهد از بین رفتن همه تلاش‌های کارگران و مدیران متعهد و مسئولان دلسوز خواهیم بود.

رئیس شورای اسلامی کار هپکو گفت: باوجود پیگیری‌های ایت الله رئیسی در آخرین جلسه تصمیم گیری درباره شرکت هپکو و به نتیجه رسیدن واگذاری شرکت هپکو به ایمیدرو، ناگهان سهام شرکت هپکو در پایان سال ۹۹ توسط دولت قبل به سازمان تامین اجتماعی واگذار گردیدو پس از تهاتر بدهی‌های شرکت با بانک‌ها توسط این سازمان، برخی از مشکلات بانکی این شرکت مرتفع گردید و جریان تولید آغازگردید که خود جای تشکر از مسئولین تامین اجتماعی را دارد.

نیاز هپکو به سرمایه درگردش

وی بیان کرد: ولی به جهت ایجاد اشتغال و رونق تولید بیشتر و برای رسیدن به روز‌های اوج، این مجموعه نیاز به سرمایه درگردش نیز دارد که تا این لحظه متاسفانه سرمایه مورد نیاز به جهت تولید انبوه توسط سازمان تامین اجتماعی و به رغم حضور مدیران پاکدست و متخصص در شرکت، به شرکت تزریق نشده است و در حال حاضر تولید در هپکو از راه گرفتن پیش پرداخت و سفارش مشتریان انجام می‌شود.

میرناصری گفت: این روش تولید برای شرکت بزرگی مثل هپکو بسیار خطرناک و شکننده است و به نوعی حرکت در لبه تیغ است و هر لحظه می‌تواند آینده شرکت را با بحران جدی مواجه گرداند.

وی پیشنهاد کرد که رئیس جمهور دستور دهد تا مسئولان تأمین اجتماعی با توجه به ظرفیت و زیرساخت‌های منحصربه فرد شرکت هپکو، به این شرکت نگاه ویژه تری نسبت به رونق تولید انبوه و رفع مشکلات همیشگی این مجموعه داشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده