به گزارش میمتالز، رسول موسی الرضایی، در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات در شهرستان کوهپایه گفت:
نیروگاه شرق اصفهان یکی از پروژههای در دست برنامه است سالهاست حدود ۶٠ هکتار زمین آن را تملک کرده ایم، اما به علت عدم وجود سرمایهگذار و مشکلات مالی همچنان مغفول مانده است.
وی تاکید کرد: در منطقه اصفهان و در برق منطقهای اصفهان که در حوزه دو استان اصفهان و چهارمحال بختیار قرار دارد، زیرساختهای مناسبی را در چند سال گذشته اجرا کردیم.
موسی الرضایی افزود: بهتبع این توسعهها، زیرساختهای دیگری در دست اجراست که تا سال ۱۴۰۴ حدود ۳۰۰ میلیون دلار پروژه در دست اجرا خواهیم داشت ازجمله طرح نیروگاه ۶۰۰مگاواتی که توسط فولاد مبارکه کلنگ زنی و اجرا میشود.
موسی الرضایی توضیح داد: اکنون شش پست ۴۰۰ کیلوولت در دست برنامه داریم که هر پست حدود ١۵ میلیون دلار سرمایهگذاری نیاز دارد؛ ما در منطقه اصفهان نیاز به زیرساختهای اساسی و مهمی داریم؛ در حالی که کارهای ارزنده و بزرگی در حوزه زیرساخت استان انجام شده است، اما باید به همین اندازه نیز کار و فعالیت شود.
مدیرعامل برق منطقهای اصفهان افزود: ما در منطقه استان حدود ۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید داریم که متأسفانه همیشه دو هزار مگاوات آن به دلیل کمبود سوخت، کمبود آب و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد در مدار نیست.
وی با اشاره به اینکه اصفهان اگر امروز یکی از شهرهای صنعتی بزرگ است، اما متأسفانه یکی از آلودهترین شهرها نیز هست، گفت: در نیروگاه شهید منتظری بهاجبار سوخت مازوت مصرف میشود و در هفته گذشته به دلیل آلودگی هوا دو روز تعطیل بود و راهکار برونرفت از این مشکلات استفاده از انرژیهای تجدید پذیر است و باید به این سمت حرکت کنیم.
موسی الرضایی افزود: حدود ۱۰ هزار مگاوات توسعه انرژی تجدید پذیر در دستور کار وزارت نیروست که امروز خوشبختانه هزار مگاوات در منطقه کوهپایه و منطقه شرق استان اصفهان کلید خواهد خورد.
مدیرعامل برق منطقهای تصریح کرد: ایران برای توسعه انرژیهای خورشیدی روی مدار مناسبی قرار دارد، در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاه خورشیدی در کل ایران حدود ۵۲۰ مگاوات است که سهم استان اصفهان بیش از ۵٠ مگاوات است که نزدیک به ۱۰ درصد کل کشور است. لازم به ذکر است که این مقدار مربوط به ۱۴ نیروگاه بزرگ و ۸۸۲۲ نیروگاه کوچک است.
منبع: رکنا