تاریخ: ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۴۵
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۲۹۲۸۲۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
گزارش از حمایت بانک کشاورزی از بازگشت طرح‌های راکد به چرخه تولید:

رونق تولید در بخش کشاورزی از مسیر احیای واحد‌های راکد می‌گذرد

رونق تولید در بخش کشاورزی از مسیر احیای واحد‌های راکد می‌گذرد
‌می‌متالز - بازگشت واحد‌های راکد و غیرفعال به ریل تولید از دغدغه‌های جدی در بانک کشاورزی است. از آنجا که بخش قابل توجهی از ظرفیت‌های تولیدی کشور به دلیل مسایل و مشکلات اقتصادی از جمله کمبود یا نبود مواد اولیه، فرسودگی ماشین آلات و عدم بروز‌رسانی آنها، نوسانات نرخ ارز، بدهی‌های بانکی، مالیاتی و ... طی سال‌های اخیر غیرفعال و راکد شده بانک کشاورزی بازگشت طرح‌های راکد به چرخه تولید را در دستور کار خود قرار داده و در این راستا با حمایت بانک کشاورزی ۱۷۸ فقره طرح راکد به چرخه تولید بازگشته است.

به گزارش می‌متالز، یکی از مهم‌ترین مسائل روز کنونی در کشور توجه ویژه به تولیدات داخلی و حمایت از کالا‌های ایرانی است. یکی از مهم‌ترین مشکلات واحد‌های تولیدی در کشور نیز تأمین سرمایه در گردش جهت ادامه فعالیت خود و همچنین تامین مواد اولیه مورد نیاز است.

بخشی مهم از توان تسهیلاتی بانک کشاورزی به حمایت از تولید اختصاص می‌یابد


اهمیت بهره‌گیری از توان بانک‌ها برای بازگرداندن واحد‌های تولیدی راکد به چرخه تولید کشور آنجایی نمود بیشتری دارد که بدانیم بانک‌ها از جمله بانک کشاورزی در چنین فضایی بدون اینکه مجبور باشند بخشی از سرمایه، اعتبار و یا توان تسهیلاتی خود را به این مهم اختصاص می‌دهند و شرایط را برای توانمندتر شدن تولید کشور تسهیل می‌کنند.

با حمایت بانک کشاورزی ۱۷۸ فقره طرح راکد به چرخه تولید بازگشت


با حمایت بانک کشاورزی از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا شروع دهه مبارک فجر، ۱۷۸ فقره طرح راکد و غیرفعال، تعیین تکلیف شده و با راه اندازی مجدد به چرخه تولید بازگردانده شده است.

 از مجموع ۲۳۱ فقره طرح راکد و موعد گذشته‌ی بیش از دو سال که در ابتدای سال جاری شناسایی شده، تعداد ۱۷۸ فقره طرح از طریق تامین مالی به مبلغ ۱۳ هزار و ۳۲۸ میلیارد ریال، با اقداماتی نظیر تمدید، رفع مشکل پرداخت اقساط، تخصیص تسهیلات تکمیلی و سایر اقدامات قانونی، تعیین تکلیف و به چرخه تولید بازگردانده شده است.

بر اساس این گزارش، تا این تاریخ ۷۷ درصد برنامه بانک کشاورزی در سال جاری برای تعیین تکلیف ۲۳۱ فقره طرح راکد، محقق شده است و این روند تا پایان سال و تحقق کامل اهداف ادامه دارد.

کارشناسان اقتصادی عقیده دارند از شیوه‌های مهم برای رونق صنایع کوچک و متوسط حمایت از سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف تولیدی است. احیای واحد‌های تولیدی، هزینه کمتری نسبت به تاسیس واحد تولیدی جدید خواهد داشت. این استدلال، غلط نیست و احیای واحد‌های راکد نسبت به تاسیس واحد صنعتی جدید هزینه‌های کمتری خواهد داشت.

فرشید فرخ نژاد بهمن ۱۴۰۱ در بازدید از یک واحد بزرگ دامپروری و تولید شیر در حومه تهران اظهار کرد: حمایت از صنعت دام و طیور یکی از اولویت‌های بانک کشاورزی است و با استفاده از تسهیلات پرداختی این بانک، واحد‌های متعددی در سراسر کشور به بهره برداری رسیده است.

مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به ضرورت تامین نقدینگی و سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی فعال در حوزه دام و طیور به ویژه در اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها گفت: در سال جاری و تا دهم بهمن ماه، حدود ۱۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به تعداد ۱۰۳ هزار فقره پرداخت شده است و ۶۷ هزار میلیارد ریال دیگر نیز به تعداد ۵۸ هزار فقره در مرحله تکمیل پرونده متقاضیان در شعب بانک قرار دارد.

فرخ نژاد اضافه کرد: با توجه به ضرورت رفع موانع و مشکلات فعالان حوزه دام به ویژه در زمینه تأمین سرمایه در گردش این واحدها، هماهنگی لازم و مستمر بین بانک و وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد و دامداران معرفی شده از سوی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان ها، در صورت تکمیل مدارک از این تسهیلات در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهره‌مند خواهند شد.

به جای ایجاد واحد تولیدی جدید به سمت احیای واحد‌های راکد برویم


صرفه اقتصادی در این است که به جای ایجاد واحد جدید به سمت احیای واحد‌های راکد و نیمه راکد برویم. واحد راکد، واحدی است که نتوانسته در وضعیت تورمی کشور به فعالیت خود ادامه دهد به همین دلیل تزریق منابع مالی برای سرپا نگه‌داشتن آن موجب می‌شود تا ضمن بهره‌وری سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده از گذشته کمک مناسبی هم به ایجاد اشتغال از طرف این واحد‌ها شود. این نکته مهم را نیز باید در نظر داشت که افزایش میزان تورم کشور، عطش صنایع به سرمایه در گردش افزایش می‌یابد.


۴۴‌درصد واحد‌های غیرفعال مشکل کمبود نقدینگی دارند


گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که یکی از مهم‌ترین مشکلات واحد‌های راکد در کشور کمبود نقدینگی است. نتیجه طرح پایش واحد‌های صنعتی غیرفعال کل کشور نشان می‌دهد که براساس اعلام مدیران بنگاه‌های اقتصادی راکد کل کشور، ۴۴‌درصد واحد‌های غیرفعال مشکل کمبود نقدینگی، ۱۶‌درصد مشکل نبود تقاضا و بازار، ۱۱‌درصد مشکل کمبود مواد اولیه، ۱۰‌درصد مشکل فرسودگی ماشین‌آلات، ۹‌درصد مشکلات حقوقی با سازمان‌ها و دستگاه ها، ۸‌درصد مشکلات زیرساختی و ۲‌درصد مشکلات مالکیتی و سهامداری دارند.

منبع: نبض بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده