تاریخ: ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۵۱
بازدید: ۱۶۲
کد خبر: ۳۰۶۶۲۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تولید کاتد نقطه عطف توسعه مس سونگون است

تولید کاتد نقطه عطف توسعه مس سونگون است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان (شمسا) با بیان اینکه نقطه ثقل و عطف توسعه این شرکت تولید مس کاتد است گفت: اگر این محصول در این استان تولید شود تمام منافع آن به منطقه ساری و جاری خواهد شد، اما اگر نشود نهایتا ۱۰ درصد منافع عاید شهرستان و استان می‌شود.

به گزارش می‌متالز، معبود عباس زاده روز چهارشنبه در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در سمت مدیرعامل شرکت تازه تاسیس مس آذربایجان پس از اعلام استقلال توسط رییس جمهور در سفر دوم استانی، اظهار کرد: با اعلام رئیس جمهور و استقلال و تشکیل شرکت مس، آرزوی دیرینه مردم محقق شد و این شرکت با توجه به نقشه راه، چشم انداز و راهبردی که اتخاذ کرده به دنبال توسعه منطقه خواهد بود.

وی با بیان اینکه تنها هشت تا ۹ درصد اکتشافات در بزرگ‌ترین معدن مس کشور و خاورمیانه صورت گرفته، افزود: باید در زمینه اکتشافات بیش از پیش اقدام صورت گیرد و با تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه، خبر‌های خوشی در مورد ذخایر این معدن در روز‌های آینده منتشر می‌شود.

عباس زاده اضافه کرد: حوزه اکتشافات ارتباط مستقیمی با تجهیزات معدنی که در حال حاضر به ۲۰ دستگاه مالکیتی ارتقا یافته و همچنین آزمایشگاه جامع معدنی دارد که خوشبختانه در این زمینه در معدن مس سونگون کار‌های خوبی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه به رغم ظرفیت‌های بالا در این معدن، در زمینه تولید وضعیت خوبی در معدن وجود نداشت، گفت: باید ظرفیت این معدن را باور کرده و برای دستیابی به ۴۰۰ هزار تن کاتد مس در این معدن تلاش و برنامه ریزی جامع کنیم.

وی افزود: تولید مس کاتد که ۱۴ خرداد و در جریان سفر رئیس جمهور به استان مورد بهره برداری قرار گرفت نقطه عطفی در تاریخ ۳۵ ساله این شرکت بود.

تولید کاتد نقطه عطف توسعه مس سونگون است

 

۱۰ درصد ارزش کل شرکت در بازار سرمایه عرضه می‌شود

عباس زاده با اشاره به اینکه ارزش دارایی شرکت ۵۲۸ میلیون یورو است گفت: ۱۰ درصد مجموع ارزش شرکت در بازار سرمایه عرضه می‌شود که حاشیه سود آن ۶۱ تا ۶۵ درصد خواهد بود.

وی گفت: در این راستا تمام پروژه‌ها و شرکت‌ها و طرح‌ها را به بازار سرمایه می‌بریم و این اقدام موجب شفافیت بیشتر در امور خواهد شد.

مس سونگون مشکل زیست محیطی ندارد

مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان همچنین با بیان اینکه مس سونگون هیچ مشکل زیست محیطی ندارد، گفت: مخازن اسیدی موجود در طرح هیپ لیچینگ (اسیدپاشی) از اطمینان و استاندارد بالایی برخوردار هستند و علاوه بر اینکه در مقابل زلزله‌های با قدرت ریشتر بالا مقااوم هستند هیچ گونه نشتی ندارند.

عباس زاده گفت: سال ۹۲ مجوز محیط زیست این طرح صادر شده و در سال ۹۷ سازمان صمت با ایجاد طرح موافقت کرده با این همه، شرکت برای رفع همه ابهامات به رغم عدم تغییر پارامتر‌های محیط زیستی، دانشگاه سهند را به عنوان حَکم انتخاب کرده تا بحث‌های زیست محیطی را بررسی کند و گزارش این اقدام در آبان سال ۱۴۰۱ به محیط زیست ارسال شده است.

وی بیان کرد: برای تمام طرح‌های شرکت، پیوست زیست محیطی تهیه شده و از بهترین‌های این حوزه در زمینه مسائل زیست محیطی شرکت فعالیت می‌کنند.

هجمه‌ها علیه تولید کاتد مس، سیاسی است

عباس زاده با بیان اینکه این همه هجمه علیه طرح تولید کاتد مس نه فنی و نه اقتصادی است، گفت: علت این همه هجمه سیاسی است و عده‌ای با مباحث سیاسی می‌خواستند و می‌خواهند این طرح به ثمر نرسد و استان از دستیابی به ۳.۴ هزار تن مس کاتد و اشتغال ۷۰۰ نفر محروم بماند.

وی به سال‌هایی که در این زمینه از دست رفته و میزان ارزش اقتصادی که تباه شده اشاره کرد و افزود: چه کسی باید پاسخگوی این همه ضرور و زیان باشد، ۳.۵ هزار میلیارد تومان از سال ۱۳۹۷ ارزش اقتصادی از بین رفته و کسی به مردم پاسخی نداده و من بار دیگر اعلام می‌کنم این پروژه مشکل فنی، اقتصادی و زیست محیطی ندارد.

تولید کاتد نقطه عطف توسعه مس سونگون است

 

شهرک تخصصی مس ایران در ۲۰۰ هکتار ایجاد می‌شود

عباس زاده با بیان اینکه تولید کاتد مس طبق برنامه ادامه دارد، گفت: برای نخستین بار در شرکت صنایع ملی مس ایران، شرکت تخصصی مس در مس سونگون در ۲۰۰ هکتار ایجاد می‌شود و پردیس فناوری نیز برای نخستین بار در تاریخ مس ایران در این شرکت راه اندازی خواهد شد که به تایید وزارت عتف هم رسیده است.

مس سونگون ۱۰۱ هزار میلیارد تومان در آذربایجان شرقی سرمایه گذاری می‌کند

مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان با اعلام اینکه این شرکت سال گذشته ۸۵ هزار میلیارد تومان در استان سرمایه گذاری کرده گفت: امسال نیز از مجموع ۲۳۵ هزارمیلیارد تومان تعهد سرمایه گذاری در استان در حضور رئیس جمهور امضا شد ۱۰۱ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری این شرکت در استان صورت می‌گیرد.

عباس زاده بیان کرد: ۸۵ هزار میلیارد تومان این رقم در ورزقان سرمایه گذاری می‌شود که چهره این شهرستان را متحول خواهد کرد.

وی تاکید کرد: همه شهرستان‌های متاثر از معدن باید به صورت هم تراز توسعه یابند و از اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی مس سونگون برخوردار شوند، اما به رغم اینکه مس در این زمینه خوب هزینه کرده مظلوم واقع شده است.

وی افزود: این شرکت ۱.۱ هزار میلیارد تومان برای ساخت ۵۶ کیلومتر جاده هزینه کرده و برای امسال نیز ساخت ۱۰ کیلومتر باند برگشت و همچنین خاروانا - ورزقان را در برنامه قرار داده است که پس از تایید از سوی وزارت راه و شهرسازی اجرایی و عملیاتی می‌شود و امیدواریم ظرف ۲ سال به اتمام برسد.

سامانه جامع اشتغال مس سونگون راه اندازی شده است

عباس زاده با اعلام اینکه سامانه جامع اشتغال در شرکت مس سونگون راه اندازی شده گفت: با راه اندازی این سامانه، انحصار استخدام از دست عده‌ای خارج شده و کمیته‌ای متشکل از چند نفر مسئول جذب و استخدام نیروی مورد نیاز شرکت هستند و من نیز در آن کمیته یک رای دارم و ضمن اینکه حق وتو ندارم.

وی ادامه داد: هیات مدیره شرکت نیز که همگی از اهالی آذربایجان شرقی و دانشگاهی هستند انتخاب شده اند و در واقع شرکت پنج سهامدار حقوقی دارد که به اشخاص حقیقی نمایندگی خواهند داد ضمن اینکه ۱۰۰ درصد سهام شرکت مال صنایع ملی مس ایران است.

وی به امتیازات تشکیل این شرکت اشاره کرد و افزود: فروش در استان ثبت می‌شود، ارزش افزوده به استان می‌آید، به میزان فروش، تمام حساب‌های بانکی به استان می‌آید، میزان وام دهی بانک‌ها به صنایع و مردم زیاد می‌شود و از همه مهم تر، آیین نامه معاملاتی در اختیار شرکت خواهد بود و هزینه در قبال مسئولیت‌های اجتماعی شفاف‌تر می‌شود.

مس سونگون پیشران توسعه معادن آذربایجان شرقی است

مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان شمسا، با بیان اینکه پیشران توسعه معادن استان، مس سونگون خواهد بود، گفت: در حال حاضر این شرکت علاوه بر مس سونگون، در چهار پهنه در اهر و هریس و همچنین شهر‌های جلفا، مشگین شهر و ارومیه فعالیت معدنی می‌کند.

عباس زاده ادامه داد: به دنبال فدرالیسم اقتصادی نیستیم و نخواهیم بود و طبق قانون تجارت فعالیت خواهیم کرد و به عنوان پیشران توسعه اقتصادی استان در بیشتر زمینه ها، به مسئولیت‌های خود عمل خواهیم کرد و تولید ناخالص داخلی را ۲ تا ۶ برابر افزایش خواهیم داد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آذربایجان شرقی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده