به گزارش میمتالز، «رامین صادقی» مدیرکل صمت استان اردبیل، در مورد افزایش میزان صادرات این استان، ضمن بیان مطلب فوق گفت: صادرات از گمرکات استان اردبیل به رقم ۵۱۷ میلیون دلار رسیده که ۶۰ درصد این صادرات را محصولات صنعتی تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اینکه در بخش واردات نیز ۹۵ درصد واردات مختص ماشینآلات خط تولید و مواد اولیه واحدهای صنعتی است، افزود: در قالب سامانه بهینیاب، جواز تاسیس صادر شده توسط این سازمان به ۱۱۰۰ واحد رسیده و ۵۱۱ طرح صنعتی نیز در استان اردبیل با مجوزهای صادر شده در مرحله اجراست.
مدیرکل صمت استان اردبیل با بیان اینکه امسال ۲۰۰ طرح صنعتی در استان اردبیل به بهرهبرداری میرسد، اظهار کرد: ۵۰ درصد جواز تاسیس صادر شده استان وارد فاز عملیاتی شده و با کاهش فرآیند بروکراسی اداری و تسریع در صدور مجوزها، سعی بر راهاندازی این مجموعهها داریم.
وی خاطرنشان کرد: استقبال خوبی را از سوی سرمایهگذاران در قالب شهرکها و نواحی صنعتی شاهدیم که حتی در برخی از شهرکها و نواحی صنعتی، زمینی برای واگذاری وجود ندارد.
صادقی از صادرات انواع محصولات صنعتی تولیدی در استان خبر داد و یادآور شد: ما حتی برای کشور ترکیه نیز که صاحب برند در MDF است، این محصولات تولیدی را صادر میکنیم.
وی ادامه داد: پویایی صنعت استان کاملا مشهود است و این موضوع از صادرات محصولات شمش فولاد، آهن، میلگرد، تولیدات پلاستیکی، ظروف شیشهای و ... قابل مشاهده است.
مدیرکل صمت استان اردبیل افزایش ظرفیت تولید را در برخی از واحدها بین ۲۰ تا ۱۵۰ درصد یادآور شد و بیان کرد: در این واحدها تنها تولید هدفگذاری نشده بلکه کیفیت تولید و برندسازی نیز مورد توجه است.
وی در ادامه تاکید کرد: امسال تولید محصولات صادرات محور در استان هدفگذاری شده و سعیمان بر این است تا با رفع موانع اداری، بتوانیم در این بخش نیز ظرفیت استان را با صادرات مناسب و باکیفیت به اثبات برسانیم.
صادقی در ادامه با تشریح برنامههای این اداره در سال مزین به «مهار تورم و رشد تولید» اظهار کرد: با توجه به اینکه ۴۵ درصد اقتصاد کشور وابسته به حوزه صنعت، معدن و تجارت است، برنامه منسجمی را برای ایجاد تحول در این بخش، به جد دنبال میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۹۸ تاکنون تمام ظرفیتها و قابلیتهای بخش صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل احصاء شده و قرار است ۳۰ طرح سرمایه گذاری در بخش صنعت اجرایی و عملیاتی شود.
مدیرکل صمت استان اردبیل با بیان اینکه استراتژی مشخص این استان ورود به جمع استانهای صنعتی با سرمایهگذاریهای کلان است، بیان کرد: درحالیکه قبل از سال ۹۸ بالغ بر ۴۰ درصد واحدهای صنعتی استان اردبیل راکد بود با اهتمام جدی و احصای مشکلات تک تک واحدها، تلاش کردیم تا این میزان رکود را به کمتر از ۷ درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه اقدامات لازم برای احیای این واحدها در حال انجام است، یادآور شد: در چهار سال گذشته، ۱۴ هزار اشتغال با پوشش بیمهای در بخش صنعت، معدن و تجارت به ثبت رسیده است.
صادقی با بیان اینکه سهم اشتغال بخش صنعت در این استان از ۲۴ درصد به بالاتر از ۲۷ درصد رسیده تا این استان در ردیف استانهای صنعتی قرار بگیرد، گفت: در ایجاد اشتغال رتبه استان اردبیل در بین استانهای کشور، پانزدهم است و روز به روز این شرایط در حال ارتقاست.
منبع: شاتانیوز