تاریخ: ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۰:۵۹
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۳۱۱۶۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد؛

اصلاح نمونه گزارش فعالیت هیات مدیره شرکت‌های ناشر پس از ۱۴ سال

اصلاح نمونه گزارش فعالیت هیات مدیره شرکت‌های ناشر پس از ۱۴ سال
‌می‌متالز - جواد رادفر گفت: آخرین باری که گزارش فعالیت هیات مدیره به شرکت‌های ناشر ابلاغ شد مربوط به ۴ دی ماه ۱۳۸۸ است که از آن موقع تا کنون علی رغم بروزرسانی دستورالعمل‌ها و ابلاغیه‌‎ها از سمت هیات مدیره سازمان و ارسال آن به ناشران، اما اصلاحیه‌ای بر این گزارش صورت نگرفته بود.

به گزارش می‌متالز، جواد رادفر کارشناس نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با ابلاغ نمونه گزارش فعالیت هیات مدیره شرکت‌های ناشر، اظهار کرد: آخرین باری که گزارش فعالیت هیات مدیره به شرکت‌های ناشر ابلاغ شد مربوط به ۴ دی ماه ۱۳۸۸ است که از آن موقع تا کنون علی‌رغم بروزرسانی دستورالعمل‌ها و ابلاغیه‌‎‌‎ها از سمت هیات مدیره سازمان و ارسال آن به ناشران، اما اصلاحیه‌ای بر این گزارش صورت نگرفته بود.

وی افزود: در همین راستا بنا بر جلسات برگزار شده، تصمیم بر این شد تا فرمت نمونه گزارش هیات مدیره باتوجه به ابلاغیه‌هایی همچون افشا دعاوی حقوقی، فهرست زمین و ساختمان، دستورالعمل حاکمیت شرکتی و سایر قوانین و مقررات و دستورالعمل‌های بروز شده، اصلاح شود.

کارشناس نظارت بر ناشران گفت: گزارش فعالیت هیات مدیره چهار سرفصل عمده اعم از ۱-کلیات ۲- اطلاعات مربوط به وضعیت و عملکرد مالی شرکت (فهرست زمین و ساختمان، مسائل و دعاوی حقوقی و مراودات شرکت‌ها با دولت و نهاد‌های وابسته به دولت همانند بررسی وضعیت پرداخت به دولت، قیمت‌گذاری دستوری و مباحث مالیاتی)، ۳-اطلاعات مربوط به بازار اوراق بهادار (اطلاعات درمورد بازارگردان مطابق فرمت نمونه، ارائه امتیاز ناشر و...) و ۴-حاکمیت شرکتی (شامل نظام راهبری شرکتی، گزارش پایداری شرکتی و...) است.

کارشناس نظارت بر ناشران گفت: فرمت نمونه حداقل مواردی است که شرکت‌ها می‌بایست در گزارش فعالیت هیات مدیره افشا نمایند و اگر شرکتی تصمیم به ارتقاء مساله شفافیت و افشا موارد بیشتر داشت، مانعی وجود ندارد.

رادفر در خصوص مهم‌ترین تغییرات فرمت فعلی با فرمت گذشته گزارش فعالیت هیات مدیره، بیان کرد: در قسمت مربوط به کلیات سرفصل‌هایی جهت افشای پروسه تولید شرکت، نحوه تامین و قیمت گذاری مواد اولیه افزوده شده، همچنین در قسمت مربوط به وضعیت و عملکرد مالی سرفصل‌هایی را با عنوان کلیه مراودات شرکت با دولت و نهاد‌های وابسته به دولت و آثار قیمت گذاری دستوری بر شرکت اضافه کرده‌ایم که می‌بایست در گزارش ذکر شود.

کارشناس نظارت بر ناشران در پایان تاکید کرد: در انتها اقدامات شرکت جهت رعایت دستورالعمل حاکمیت شرکتی باید در گزارش ذکر شود، در این قسمت علاوه بر افشای معاملات با اشخاص وابسته موضوع ماده ۱۲۹ قانون تجارت، ذکر دلایل هیات مدیره بابت عدم معامله با اشخاص غیر وابسته، اقدامات انجام شده در خصوص پایداری شرکتی و تشریح برنامه‌های راهبردی الزامی است.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده