تاریخ: ۰۷ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۰:۰۹
بازدید: ۱۴۸
کد خبر: ۳۲۲۱۵۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل تامین سرمایه تمدن تاکید کرد:

ضرورت طراحی معماری مناسب برای توسعه پایدار بازار سرمایه

ضرورت طراحی معماری مناسب برای توسعه پایدار بازار سرمایه
‌می‌متالز - توسعه بازار سرمایه روندی بلند مدت است وهماهنگی نهاد‌های سیاست‌گذار در این خصوص امری ضروری به شمار می‌آید بدین منظورتشکیل شورای هماهنگی نهاد‌های ناظر بازار پول و سرمایه و بیمه به بالندگی بازار‌های مالی کمک شایانی خواهد کرد.

به گزارش می‌متالز، دکتر علی بیگ زاده، مدیرعامل تامین سرمایه تمدن، در همایش «الزامات الگوی مطلوب تصمیم ساز در امور اقتصادی و سرمایه گذاری کشور» که به همت اندیشکده اقتصاد ایران باهمکاری اندیشکده فناوری نرم دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد گفت: دولت باید زیر ساخت‌های لازم برای توسعه پایدار و بلند مدت بازار سرمایه را فراهم نماید. این کار از طریق سیاست‌گذاری و طراحی معماری مناسب بازار حاصل می‌گردد. معماری بازار شامل چارچوب قانون‌گذاری، فضای نهادی، ساختار مقررات، مالیات و زیرساخت‌ها می‌باشد.

دکتر علی بیگ زاده در ادامه تصریح کرد: برای سرمایه‌گذاری بلندمدت، سرمایه‌گذاران نیاز به اطمینان از سطحی از پایداری در اقتصاد کلان دارند از این رو نرخ تورم و کسری بودجه از جمله مواردی هستند که پایداری اقتصاد کلان را با چالش مواجه می‌نماید.

دکتر بیگ زاده با اشاره به نقش بازار سرمایه در کنترل و کاهش اثر چالش‌های اقتصادی گفت: بازار سرمایه با جذب سرمایه‌گذاران و تخصیص سرمایه در قالب تامین مالی دولت و شرکت‌ها، موجب رشد اقتصادی و افزایش اشتغال کنترل چالش‌های اقتصادی می‌گردد.

وی در این همایش درخصوص معیار‌های توسعه بازار سرمایه گفت: توان تامین مالی کافی و مقرون به صرفه، تنوع ابزار‌های سرمایه‌گذاری کوتاه و بلند مدت و کارایی اطلاعاتی جهت قیمت‌گذاری برای توسعه بازار سرمایه ضروری است.

مدیرعامل تامین سرمایه تمدن، تامین مالی بلند مدت جهت سرمایه‌گذاری بخش مولد اقتصاد را از نقش‌های کلیدی بازار سرمایه قلمداد و در ادامه تاکید کرد: هدایت پس‌انداز‌ها به سوی نیاز‌های سرمایه‌گذاری، کاهش ریسک سیستماتیک در اقتصاد از طریق تنوع بخشی به سرمایه‌گذاری‌ها و مدیریت ریسک از طریق ابزار‌های مالی و هدایت سرمایه به بخش مولد اقتصاد از مسیر‌هایی است که بازار سرمایه می‌تواند بر رشد اقتصاد تاثیر بگذارد.

وی افزود: بازار سرمایه کارا می‌تواند با تامین مالی به‌صرفه بخش مولد اقتصاد را تامین مالی و با تنوع ابزار‌های کوتاه و بلندمدت نقدینگی را از بازار جذب و به بخش مولد به نحوی بهینه تخصیص دهد.

دکتر علی بیگ زاده ثبات در متغیر‌های کلان اقتصادی، چون نرخ تورم و نرخ بهره را از ضرورت‌های توسعه بازار سرمایه قلمداد و در ادامه تصریح کرد: توسعه‌یافتگی نظام بانکی و رقابت‌پذیری درآن، وجود سرمایه‌گذاران نهادی بزرگ، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران، مقرات‌زدایی، تسهیل رویه‌ها و هماهنگی نهاد‌های سیاست‌گذار از دیگر مواردی است که می‌تواند به توسعه بازار کمک کند.

وی وجود سرمایه‌گذاران نهادی بزرگ را برای بازار سرمایه کلیدی دانست و یادآور شد: چشم‌انداز سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت و ارزش بالای دارایی‌های تحت مدیریت نهاد‌های سرمایه‌گذاری بزرگ (صندوق‌های بازنشستگی، بیمه‌ها و...) موجب تقویت بازار سرمایه و حفظ نقدشوندگی آن می‌شود.

دکتر بیگ زاده که دربین اساتید و دانشجویان دانشگاه امام صادق سخن می‌گفت هماهنگی نهاد‌های سیاست‌گذار برای توسعه سرمایه گذاری در بازار را با اهمیت قلمداد ودر ادامه پبشنهاد کرد: از آنجایی که توسعه بازار سرمایه روندی بلند مدت است تشکیل شورایی مشترک و تخصصی جهت هماهنگی و تشخیص اقدامات صحیح و منطبق با نیاز‌های بازار سرمایه منجربه تقویت جایگاه نهاد‌های ناظربازار پول و سرمایه و بیمه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه تمدن در ادامه افزود: در تصویب قوانین بودجه‌ای و توسعه‌ای کشورلازم است به پیوست‌های بازار سرمایه‌ای قوانین توجه گردد در این خصوص تشکیل شورای هماهنگی نهاد‌های ناظر نقش بسزایی در ارایه برنامه‌ها و تدوین لوایح وقوانین و مقررات خواهد داشت.

وی در ادامه سخنانش در دانشگاه امام صادق خطاب به دانشجویان گفت: در حوزه دانشجویی نیز تشکیل شورا‌های تخصصی دانشجویی جهت ارایه رویکرد‌های سازنده دراصلاح قوانین و مقررات ومعرفی مدل هاو الگو‌های بین المللی از سوی دانشجویان کمک سازنده‌ای برای توسعه بازار سرمایه خواهد بود.

دکتر علی بیگ زاده در پایان سخنانش در خصوص مکانیزم‌های قیمت گذاری در بازار سرمایه نیزگفت: حذف مکانیزم‌های قیمت گذاری از بازار سرمایه و تخصیص منابع بر اساس سلائق فردی نوعی عقبگرد در بازار سرمایه تلقی شده و یادآور امضا‌های طلایی است که امری ناصحیح بوده و با برنامه‌های توسعه‌ای بازار سرمایه در تضاد می‌باشد.

منبع: تامین سرمایه تمدن

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده