به گزارش میمتالز، پانیذ رحیمی: حوزه معدن در ایران علیرغم سابقه طولانی، در دهه اخیر بهطور جدی مورد توجه قرار گرفته است. بررسی تغییرات تعداد معادن در حال بهرهبرداری در این بازه زمانی، گویای تحولات قابلتوجهی در این حوزه است.
در سال ۹۵، تعداد معادن در حال بهرهبرداری حدود ۵ هزار معدن بود که این رقم در سال ۹۶ با رشدی ۸ درصدی به حدود ۵ هزار و ۴۰۰ معدن افزایش یافت.
افزایش حقوق دولتی معادن در سالهای ۹۷ و ۹۸، تا حدی منجر به کاهش تعداد معادن فعال شد. به طوری که در سال ۹۷ تعداد معادن به ۴ هزار و ۹۱۶ و در سال ۹۸ به ۴ هزار و ۹۷۴ معدن رسید.
با توجه به افزایش توجه به حوزه معدن و رونق بورس، تعداد معادن در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ مجدداً افزایش یافت و به حدود ۶ هزار معدن رسید.
آمارهای رسمی نشان میدهد که تعداد معادن در حال بهرهبرداری در سال ۱۴۰۱ به ۷ هزار و ۵۶۲ معدن رسیده است. این رقم نشاندهنده رشد ۲۶ درصدی در مقایسه با سال ۹۵ و رشدی ۵۲ درصدی در مقایسه با سال ۹۸ است.
رشد چشمگیر تعداد معادن در حال بهرهبرداری در ایران، نشاندهنده پویایی و تحولات مثبت در این حوزه است. با ادامه این روند، میتوان انتظار داشت که سهم معدن در اقتصاد کشور نیز افزایش یابد. البته باید توجه داشت که هر چند روند کلی تعداد معادن در حال بهره برداری از رشد این حوزه در طول ۶ سال حکایت دارد، اما همچنان نیاز جدی به اکتشاف معادن جدید علیالخصوص در زمینه اکتشاف معادن سنگ آهن بیش از پیش احساس میشود.