به گزارش میمتالز، شاخص هموزن نیز با رشد ۱.۲ درصدی همراه شد و در سطح ۷۹۶ هزار و ۱۲۵ واحدی قرار گرفت. ارزش معاملات خرد نیز با ثبت ۱۳ همت، پنجمین رکورد خود را در ۱۹ ماه اخیر ثبت کرد. نمادهای خگستر، عالیس و شستا بیشترین حمایت را از حقوقیها داشتند، از طرف دیگر نمادهای فپنتا، شتران و خساپا با ورود پول حقیقی مواجه شدند.
خروج پول حقیقیها از بازار امروز به ۱۳۸ میلیارد تومان رسید. در این میان، گروههای خودرویی، بانکی و فلزات اساسی بیشترین ارزش معاملات را ثبت کردند. پیشتازی خودروییها با ۱۵۲۳ میلیارد تومان ارزش معاملات، نشاندهنده توجه بالای معاملهگران به این صنعت است. همچنین، صندوقهای درآمد ثابت با خروج نقدینگی ۸۰۰ میلیارد تومانی روبهرو شدند که نکته قابل توجه این است که این خروج نقدینگی هم از صندوقهای درآمد ثابت و هم از سهام اتفاق افتاد. در مقابل، صندوقهای طلا عملکرد مثبتی داشتند و با ورود ۴۹۰ میلیارد تومان پول، مجموع ورود سرمایه به این صندوقها از ۱۰ آذر تا امروز (سهشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳) به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان رسید
«عبدالناصر همتی» رئیس پیشین بانک مرکزی، در اظهاراتی تاکید کرد که در سال گذشته، به دلیل چندنرخی بودن ارز، حدود ۱۷۰۰ همت رانت در کشور توزیع شد و کسری بودجهای بالغ بر ۱۰۰۰ همت به کشور تحمیل شد که این موارد به طور مستقیم به تورم و چاپ پول ارتباط دارند.
وی افزود: تا زمانی که وزیر اقتصاد در تلاش است تا جلوی رانت و فساد را بگیرد و به دنبال راهحلهای موقتی نرود، میتوان به بهبود وضعیت اقتصادی امیدوار بود.
همچنین وزیر اقتصاد با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، گفت: زمانی که درباره چندنرخی بودن ارز و یارانههای بیهدف و پنهان صحبت میکنیم و آنها را عامل اصلی کسری بودجه میدانیم، برخی این طور برداشت میکنند که ما قصد داریم همه چیز را گران کنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: ما نمیخواهیم چیزی را گران کنیم، بلکه هدف ما این است که ریشه تورم را از بین ببریم.
وزیر اقتصاد افزود: ریشه اصلی تورم و چاپ پول، ناترازیهایی است که در بودجه دولت مشاهده میشود و این مسائل باید اصلاح شوند.
«شهباز حسنپور بیگلری» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با اشاره به اهمیت حمایت از شرکتهای معدنی، گفت: در راستای حمایت از این بخش، باید در صحن مجلس اقدامات جدی برای جذب سرمایهگذاری بیشتر صورت گیرد.
او همچنین اشاره کرد که پیشنهاد کاهش نرخ بهره مالکانه در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد و در صورت تصویب، میتواند برای شرکتهای معدنی به ویژه خبر خوشی باشد.
روند ترکیب شمش و سکه در پرتفوی صندوقهای طلا از ابتدای امسال تاکنون نشان میدهد که صندوقهای طلا هر ماه درصد زیادی از حجم صندوق را به شمش اختصاص دادهاند؛ که میانگین شمش در پرتفوی صندوقهای طلا به بیش از ۷۴ درصد رسیده است.
«مجتبی شهبازی» کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه در هفته جاری روند مثبتی را تجربه کرد و شاخص کل رشد قابلتوجهی داشت. یکی از عوامل این رشد، ورود نقدینگی به بازار و خروج پول از صندوقهای درآمد ثابت بود. در همین حال، رکود در بازارهای موازی مانند خودرو، طلا، سکه و مسکن نیز توجه سرمایهگذاران را به بازار سرمایه معطوف کرد. کاهش قیمت جهانی طلا نیز بر صندوقهای طلا تأثیرگذار بود و نوسانات این صندوقها را افزایش داد.
او افزود: این هفته بهجز یک روز، بازار با نوسانات شدید مواجه نبود و بسیاری از نمادها به سمت صف خرید حرکت کردند. سخنان وزیر اقتصاد مبنی بر حمایت از بازار سرمایه، تأثیر مثبتی بر روند بازار داشت و باعث افزایش حجم معاملات و تقویت تقاضا شد. عمده نمادها نیز در محدوده قیمتهای مثبت معامله شدند.
تنها روزی که بازار با اصلاح مواجه شد، پیشبینیهای تکنیکالی احتمال آن را مطرح کرده بودند. اما مجدداً با اعلام حمایت وزیر اقتصاد، تردیدها رفع و تقاضا در بازار تقویت شد.
این کارشناس بیان کرد: اخبار مثبتی همچون کاهش مالیات شرکتهای تولیدی و تأثیر نرخ نیما و سایر متغیرهای مالی نیز امیدواری سرمایهگذاران را افزایش داد. مجموعه این عوامل، نویدبخش تداوم روند رو به رشد بازار سرمایه در روزهای آتی است.