تاریخ: ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۳:۳۱
بازدید: ۹۹۵
کد خبر: ۲۰۳۵۷۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیرعامل شرکت ملی مس بیان کرد:

ثبت رکورد تاریخی تولید شرکت ملی مس/ شرکت ملی مس در مسیر ارتقای جایگاه جهانی/ بهره برداری از ۳ پروژه مهم مس در سال ۱۴۰۰

ثبت رکورد تاریخی تولید شرکت ملی مس/ شرکت ملی مس در مسیر ارتقای جایگاه جهانی/ بهره برداری از ۳ پروژه مهم مس در سال ۱۴۰۰
‌می‌متالز - اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت ملی مس «فملی» در روز‌های ابتدایی سال ۱۴۰۰ به تشریح عملکرد این شرکت پرداخت و گفت: شرکت ملی مس در سال ۱۳۹۹ موفق به کسب رکورد‌های مختلفی در حوزه تولید، فروش و... شد.

به گزارش می‌متالز، اردشیر سعد محمدی در نشست خبری خود با اشاره به عملکرد شرکت ملی صنایع مس ایران، اظهار کرد: به عنوان یک کارشناس نه مدیرعامل، عملکرد شرکت ملی مس «فملی» در سال ۱۳۹۹ را مثبت ارزیابی می‌کنم.


توسعه اکتشاف در شرکت مس


وی درباره فعالیت‌های اکتشافی این شرکت بیان کرد: در حوزه اکتشاف سال گذشته شرکت ملی مس توانست ۱۰۱ هزار متر حفاری عمومی برای شناخت پتانسیل‌های جدید را در کشور انجام داد. نتیجه این اکتشافات، ۱ میلیارد تن ذخیره جدید با عیار ۰.۵ درصد است.
سعدمحمدی تصریح کرد: بنابراین ذخیره شرکت ملی مس در سال گذشته از ۸ میلیارد تن عبور کرد که افتخار بزرگی برای بخش معدن است. البته در سال ۱۳۹۸ نیز ما موفق به اضافه کردن ۵۲۳ میلیون تن ذخیره جدید شدیم.
مدیرعامل شرکت ملی مس درباره مفهوم اقتصادی میزان ذخیره جدید این شرکت، افزود: اگر ارزش برجای ذخیره اکتشاف شده را به لحاظ ریالی بررسی کنیم، بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان به دارایی‌های شرکت ملی مس اضافه شده است.
وی اظهار کرد: ذخایر کشور ما در دنیا پیش از این اکتشاف ۳۶.۵ میلیون تن بود که امروز با اقدامات صورت گرفته در سال ۹۸ و ۹۹ به میزان ۷.۵ میلیون تن به این ذخایر اضافه شده و ذخایر ما امروز بیش از ۴۰ میلیون تن مس خالص است. امیدوار هستیم با برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای ۱۴۰۰، رتبه ایران به در جهان را ارتقا داده و به جایگاه ششم دنیا قرار بگیریم.

ثبت رکورد تولید


سعدمحمدی همچنین بیان کرد: در بخش تولید در سال گذشته شرکت مس موفق به ثبت رکورد تولید ۲۸۰ هزار و ۳۰۰ تن کاتد مس شد. این رکورد برای اولین در تاریخ شرکت مس به ثبت رسید. درواقع این رکورد با ۱۲ درصد رشد نسبت به رکورد قبلی در سال ۹۸ به ثبت رسید.
وی اضافه کرد: در تولید آند نیز با ۱۶.۸ درصد رشد رکورد جدیدی نسبت به سال ۱۳۹۸ به ثبت رساندیم. ۳۵۵ هزار و ۶۱۱ تن آند تولید شد که اتفاق مهمی بود.
به گفته سعد محمدی، بیش از ۱۸۴ میلیون تن عملیات معدنی در شرکت مس انجام شد که رقم بی نظیری است. در تولید کنسانتره نیز با ۱ میلیون و ۲۰۰ هزارتن موفق به ثبت رکورد شدیم. این رقم در سال ۹۸ به میزان ۱ میلیون و ۱۸۰ هزار تن بود.
وی همچنین با اشاره به تولید لجن آندی نیز، تصریح کرد: در تولید لجن آندی که حاوی فلزات گرانبها است موفق به رشد ۵ درصدی شدیم و با ۷۹۷ تن رکورد جدیدی را به ثبت رساندیم.
سعدمحمدی ادامه داد: با توجه به اینکه در روز گذشته ما فروش ۷ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومانی مس را در اسفند ماه به ثبت رساندیم، این موضوع بیانگر فروش ۴۱ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان فروش سال ۹۹ است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشدی بیش از ۹۰ درصد همراه بوده است.
وی درباره عوامل اثر گذار بر رشد فروش افزود: ما در سال ۱۳۹۹ موفق به فروش ۲۷۲ هزار و ۴۰۰ تن کاتد شده ایم که این رکورد در طول تاریخ شرکت مس بی نظیر است. این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۴۸ هزار تن بود. در نتیجه قسمتی از افزایش فروش مربوط به عملکرد شرکت مس است. البته بخشی دیگر از این رشد مربوط به افزایش نرخ ارز است.
سعدمحمدی با بیان اینکه هیچ گونه تنشی در بازار مس ایجاد نشده است، بیان کرد: یعنی سال گذشته در بورس ۲۰۲ هزار تن مس عرضه شد و فروش انجام شده بر روی تابلو ۱۵۰ هزار تن بود. یعنی عرضه به میزانی بود که هیچگونه رقابتی برای مشتریان ایجاد نشود. درواقع فضا برای جلوگیری از افزایش قیمت را کنترل کردیم. افزایش قیمت تنها ناشی از رشد جهانی مس بود.

بهره برداری از ۳ طرح مهم


وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ محور اقدامات را بر روی توسعه‌ها متمرکز کرده ایم. در این میان ۳ طرح بسیار مهم در سال جاری افتتاح خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به این طرح‌ها افزود: معدن و کارخانه کنسانتره دره آلو، معدن و کارخانه کنسانتره دره زار و کارخانه فلوتاسیون حاصل از سرباره‌های سرچشمه ۳ طرح مهمی هستند که در سال جاری به بهره برداری می‌رسند.
سعد محمدی اظهار کرد: با افتتاح این طرح‌ها بیش از ۴۰۰ هزار تن به تولید کنسانتره شرکت ملی مس اضافه خواهد شد. معنای راه اندازی این ۳ کارخانه، اضافه شدن حداقل ۸۰۰ میلیون دلار به درآمد‌های شرکت است. این موضوع تاثیر به سزایی در کسب درآمد، تامین سود و تامین سرمایه لازم برای توسعه‌های دیگر خواهد داشت.
وی ادامه داد: ما در قالب ۲۹ پروژه، ۲.۴ میلیارد یورو به همراه ۳۰ هزار میلیارد تومان طرح تعریف کرده ایم. ظرفیت فعلی کارخانه‌های کنسانتره شرکت مس به میزان ۱ میلیون و ۱۵۰ هزار تن است که با اجرای طرح‌های توسعه‌ای این رقم در ۴ سال آینده به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن می‌رسد.
سعدمحمدی اضافه کرد: ظرفیت جدید ذوب پالایش در سونگون که ۶ اردیبهشت پاکت‌های آن گشوده و تکلیف قیمت‌ها مشخص می‌شود با ظرفیت‌های ایجاد شده در سرچشمه و خاتون آباد، امیدوار هستیم ظرفیت تولید کاتد در کشور را به ۶۰۰ هزار تن ارتقا دهد که ۵۵۰ هزار تن حاصل از ذوب است. امیدورایم با چنین طرح‌هایی جایگاه خود را از وضعیت فعلی که حدود ۲ میلیارد دلار ارزش درآمدی شرکت است را در ۴ سال آینده به ۴.۵ میلیارد دلار برسانیم. باید به این نکته اشاره کرد که شرکت ملی مس امروز می‌داند در کدام مسیر باید حرکت کند.
وی افزود: این اتفاق باعث می‌شود ما جزو ۱۰ شرکت برتر جهان در تولید مس قرار بگیریم. رتبه شرکت ملی مس در پایان سال ۱۳۹۸، سومین شرکت بورسی کشور بود، این رقم در پایان سال گذشته به جایگاه دوم رسید. امیدوار هستیم تا پایان سال جاری و راه اندازی کارخانه‌های جدید به رتبه اول شرکت‌های بورسی دست پیدا کنیم.
سعد محمدی بیان کرد: میزان بازدهی سهم شرکت مس در سال گذشته، ۲۸۲ درصد بود، یعنی رتبه اول در بازدهی سهام را در میان شرکت‌های دیگر داشتیم. امیدوار هستیم با سرمایه گذاری در بخش معدن و خرید تجهیزات و تکنولوژی‌های جدید، خرید دستگاه‌های حفار جدید (۱۵ دستگاه)، استفاده از نرم افزار‌های روز اکتشافات معدنی و همچنین استفاده از سیستم ابر الکترونیکی (برای ارزیابی ذخایر و پتانسیل‌های جدید) استان‌های جدیدی ازجمله آذربایجان غربی، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و اردبیل در جرگه معدنی تولیدات معدنی مس قرار می‌گیرند.

نگاه بازار‌های بین الملل به مس


وی درباره شرایط سرمایه گذاری بین المللی برای فضای رقابتی جدید تصریح کرد: باید در این باره بگویم که موفق به ثبت رکورد صادرات شده ایم، اما به دلایل شرایط تحریم امکان توضیح بیشتر وجود ندارد. اما موضوع مهم آن است که در فضای بین المللی در شرایط روز، حدود ۳۹ درصد از انرژی دنیا از نفت و ۱۹ درصد از الکتریسیته تامین می‌شود.
سعدمحمدی بیان کرد: برنامه ریزی دنیا برای ۳۰ سال آینده به صورتی است که میزان انرژی در سال ۲۰۵۰، ۱۳ درصد از نفت و ۴۹ درصد از الکتریسیته خواهد بود. مهمترین عنصر در ایجاد این زمینه در ۳۰ سال آینده، عنصر مس است. نکته مهم دیگر آن است که در ۱۰ سال آینده ۳۵ درصد خودرو‌ها برقی خواهد شد. باتوجه به اینکه خودرو‌های فعلی تقریبا چهار کیلوگرم مصرف مس دارند و هر خودرو برقی به ۸۹ کیلوگرم مس احتیاج خواهد داشت، بازار مناسبی را می‌توان تعریف کرد.
وی همچنین با اشاره به سرانه مصرف فلز سرخ در جهان اظهار کرد: میزان سرانه مس ۳.۲ کیلوگرم است. با توجه به افزایش جمعیت جهان طی ۲۰ سال آینده ما به پنج میلیارد تن مس احتیاج خواهیم داشت. درنتیجه عنصر مس به عنوان یک عنصر استراتژیک سرمایه گذاری در دنیا مطرح است. شرکت مس نیز همسو با این نگاه بین المللی، تعریف سرمایه گذاری را به لحاظ عملیاتی تدوین کرده است و با توجه به کیفیت بسیار خوب مس ایران باید بتوانیم شرایط ایجاد یک بنگاه بزرگ را به لحاظ اقتصادی برای کشور ایجاد کنیم.

موفقیت‌های ورزشی ملی مس


مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به فعالیت‌های ورزشی این شرکت گفت: قهرمانی لیگ یک از اتفاقات مهم بود و مس رفسنجان به لیگ برتر ورود پیدا کرد. همچنین امسال با توجه به هزینه‌های درستی که انجام شده تیم رفسنجان در نیمه اول جدول لیگ قرار دارد. همچنین سال گذشته نایب قهرمان لیگ برتر دوچرخه سواری، قهرمان برتر لیگ کاراته، صعود به لیگ برتر والیبال بانوان، صعود به لیگ برتر والیبال آقایان، نایب قهرمان لیگ برتر تیراندازی بانوان را کسب کردیم.

عملکرد موفق مس در حوزه مسوولیت‌های اجتماعی


سعدمحمدی همچنین با اشاره به مسوولیت‌های اجتماعی بیان کرد: شرکت مس به وظایف خود تا حدودی عمل کرده است. ما در زمان شیوع کرونا بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان هزینه صرف کرده ایم و یک بیمارستان ۵۰ تختخوابی در شهر رفسنجان با تمام امکانات پزشکی احداث شد. همچنین بحث خرید اکسیژن برای بیماران انجام شد. در شهربابک ۴۰ تختخواب را تجهیز کردیم. همچنین به دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمان و آذربایجان شرقی کمک‌های خوبی صورت گرفت. در سطح کشور نیز برای تجهیزات مورد نیاز هزینه‌هایی صرف شد. درواقع در حد امکان تلاش ما بر این بود که کنار مردم باشیم و بتوانیم شرایط بهتری را برای درمان فراهم کنیم.
وی ادامه داد: در این میان اردو‌های جهادی نیز برگزار شد و بیش از ۱۲ هزار نفر را در اردو‌های جهادی راهی مناطق محروم کردیم که در هر گروه ۲۵ پزشک متخصص حضور داشت تا مردم را به صورت رایگان معالجه کنند.
سعدمحمدی اضافه کرد: بیش از ۶۶ چمن مصنوعی در روستا‌ها احداث و از ۱۹ سالن ورزشی بهره برداری صورت گرفت. سعی ما بر آن بوده تا در کنار مردم مسوولیت اجتماعی خود را انجام دهیم.
وی با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: در این بخش اتفاقات مهمی شکل گرفت و ما در بحث دامداری، کارآفرینی، احداث مزرعه گل و... را در دستور کار داشتیم و همچنان ادامه خواهیم داد. همچنین یک مرکز نوآوری در رفسنجان ایجاد کردیم که تمام افرادی که ایده‌های جدید برای سرمایه گذاری دارند را تحت پوشش قرار دهیم. پیش از سال جدید نیز به ۸ طرح برتر امکانات ارائه شد تا بتوانند سرمایه گذاری کرده و ایده‌ها را تبدیل به ثروت آفرینی کنند.

شرکت ملی مس آماده جذب نخبگان


به گفته سعد محمدی، شرکت مس حاضر به همکاری و به کار گیری نخبگان کشور است.
وی افزود: در حوزه جذب نیرو هم در سال گذشته آزمونی برگزار شد و هم در سال جدید نیز در استان کرمان و آذربایجان آزمون برای جذب نیرو‌های جدید برگزار می‌شود.
سعد محمدی تصریح کرد: در سال گذشته موفق به کسب رتبه A+ ارزیابی مالی شرکت شدیم. به طور کلی در ابعاد مختلف شرکت مس توانسته مسیر درستی را طی کند. امیدوار هستیم با تلاش همکاران از تکنیک‌های جدید استفاده کرده و به رتبه‌های مورد نظر دست پیدا کرده و وظیفه خود را در بخش معدن به درستی انجام دهد.

شرکت ملی مس زیر ذره بین خبرنگاران


مدیرعامل شرکت ملی مس همچنین در ادامه این نشست و در پاسخ به خبرنگاران درباره منفی بودن نمای «فملی» در بورس، بیان کرد: از نظر حرفه‌ای ما ابتدا و انتهای سال نگاه می‌کنیم. ابتدای سال قیمت سهام مس در بازار حدود ۷۰۰ تومان بود پس از افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی در پایان سال قیمت به ۱۳۰۰ تومان رسید. درنتیجه شرکت متعهد است در یک بازه زمانی یک ساله از سهام داران خود حمایت کند. اما در برخی برهه‌ها سهام به سمت سقوط می‌رود که نباید این زمان‌ها را ملاک عملکرد قرار داد.
وی همچنین درباره شرایط سهام مس، اظهار کرد: در بازه‌های زمانی کوتاه مدت نوساناتی وجود داشته است، اما آن‌هایی که دوست دارند سهام خود را نگه دارند، باید بدانند که شرکت مس در حال توسعه است و این توسعه‌ها به معنای افزایش درآمد و سوددهی است. توسعه و افزایش درآمد بیان گر یک اتفاق مثبت است. برنامه شرکت مس یک برنامه روشن و شفاف است.
وی درباره حقوق دولتی نیز ادامه داد: برآورد قیمت جهانی برای سال ۱۴۰۰، ۷ هزار ۶۰۰ دلار است و همین رقم پیش بینی ما بوده است. امروز این میزان بالای ۸ هزار دلار است. مبنای ما نیز همین قیمت است. تقاضا در بازار بین الملل وجود دارد و رشد اقتصادی چین هم بیانگر افزایش تقاضا است. اعتقاد بنده بر این است که قیمت حقوق دولتی شرکت ملی مس زیاد است و باید روی آن کارشناسی شود. سرمایه گذاری‌های انجام شده نیاز به توجه و همراهی دارد تا از سرمایه گذاران حمایت شود. باید کشور به این موضوع توجه ویژه داشته باشد. حقوق دولتی در دنیا حداکثر ۴ درصد است و عدد ۹ درصد برای کشور ما امروز ما بیش از تصور است. بهتر است در ازای حقوق دولتی شرکت‌ها را موظف به تولید، توسعه و اشتغال زایی کنند.
سعدمحمدی در ادامه با اشاره به صادرات شرکت مس، بیان کرد: ما علی رغم مسائل موجود با رشد در صادرات همراه بودیم. امسال نیز این رشد را دنبال خواهیم کرد. اما نکته مهم آن است که کیفیت محصول ما مورد استفاده در صنایع‌ های تک و نانو است و مشتریان خاص خود را دارد، درنتیجه باید بازار‌های مناسبی برای آن پیدا کنیم.
وی افزود: توسعه‌های انجام شده ما را به بازار‌های جدید می‌رساند.
مدیرعامل شرکت ملی مس، درباره سرمایه گذاری نیز بیان کرد: حدود ۲۴ میلیون تن مس در دنیا تولید می‌شود که ۲۰ میلیون تن آن تولید معدنی و حدود چهار میلیون تن مابقی از بازیافت ضایعات مس است. کشور چین ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید و ۱۲ میلیون تن مصرف مس دارد و خریدار این محصول است در نتیجه این برای ما یک فرصت خوب است و امیدوار هستیم از دانش نیز استفاده کنیم. امیدواریم کشوری با ۵۰ درصد مصرف مس دنیا همراه خوبی برای انتقال دانش و افزایش بهره وری کشور باشد. درواقع یکی از برنامه‌های ما ارتقا سطح دانش مس و دسترسی به آخرین دانش روز دنیا است. البته در زمینه قیمت تمام شده ما جزو کشور‌های بسیار خوب هستیم و جای امیدواری وجود دارد. استفاده از سیستم‌های جدید در دستور کار شرکت ملی مس قرار گرفته و امروز عملیات مالی ما با استفاده از سیستم‌های جدید صورت می‌گیرد. معتقد هستم شرکت مس نیازمند نگاه و ساختار جدید برای حضور هرچه بیشتر در بازار‌های بین الملل است.
سعدمحمدی همچنین با اشاره به شعار سال و رفع موانع موجود و استفاده از تکنولوژی‌های جدید، اضافه کرد: ماشین آلات جدید و بهبود تجهیزات هستیم تا بهره وری و هزینه‌های تولید را کاهش دهیم. درواقع باید به سمت استفاده از تراک‌های بزرگ برویم، زمانی که تراک تغییر می‌کند باید دیگر تجهیزات مانند شاول‌های معدنی نیز تغییر کند. باید متناسب با افزایش و گسترش تولید، تجهیزات مناسب برای رقابت بین‌المللی داشته باشیم. امروز برای توسعه عملیات معدنی باید تجهیزات معدنی و ماشین آلات را به روز کنیم. ۱۵ دستگاه اکتشافی و حفاری عمیق جدید خریداری شده که می‌تواند سرعت اکتشافات را بالا برده و قیمت تمام شده را کاهش دهد. درنتیجه حرکت به سمت هوشمند سازی نیازمند طراحی‌های جدید و آموزش است که ما را به اهداف مشخص شده می‌رساند. درواقع ما نیازمند متخصصان باهوش در این زمینه هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی مس همچنین درباره برنامه‌های شرکت در حوزه جوانگرایی بیان کرد: در ارتباط با جوانگرایی باید گفت، ما سال گذشته آزمون‌های استخدامی داشتیم که امسال نیز مجدد برگزار می‌شود. البته این جوانان باید آموزش‌های لازم را دریافت و پخته شده تا به سطوح مدیریتی برسد. ما تمامی نخبگان را بدون آزمون جذب خواهیم کرد.
سعدمحمدی با اشاره به شعار سال نیز افزود: شعار سال‌های اخیر حاکی از آن است که بحث تولید و توسعه برای مقام معظم رهبری بسیار حائز اهمیت است. نمونه‌ای از این موضوع حقوق دولتی است. اگر حقوق دولتی براساس میزان جهانی باشد و مابه تفاوت آن را صرف سرمایه گذاری در طرح‌های توسعه‌ای کنیم، اتفاقات خوبی رخ می‌دهد.
وی در ادامه با اشاره به موضوع قیمت اظهار کرد: اسید سولفوریک به جای تبدیل از گوگرد، از فرآیند ذوب جدا می‌شود. اسید تولید شده در صنایع مس ارزان فروخته می‌شود و اتفاق بدی نیست.
سعدمحمدی تصریح کرد: فروش ما داخلی و در داخل کشور استفاده شده است به همین دلیل ما برای حمایت از تولید کننده‌های اسید قیمت را هم افزایش دادیم. در تلاش هستیم در شرکت تولید اسید فسفریک را راه‌اندازی کنیم که خریدار خارجی با قیمت بسیار بالا را دارد. ضمن این که این اسید فسفریک توان تبدیل شدن به کود فسفاته را دارد. باتوجه به نیاز کشور ما به سراغ این سرمایه گذاری رفته و در نظر داریم این شرکت سهامی عام باشد.
وی درباره برنامه جامع نیز افزود: برنامه جامع مس تدوین شده و زیر بنا‌ها و زیرساخت‌ها برای رسیدن به اهداف در حال شکل گیری است. اما انتشار سندی کامل و جامع به زمان نیاز است و باید نظر اساتید این حوزه نیز اتخاذ شود.
مدیرعامل شرکت ملی مس درباره برنامه حمایت از معادن کوچک گفت: ما وارد معادن کوچک نمی‌شویم ما تنها در مقیاس تعریف شده برای خودمان حضور خواهیم داشت، اما به تمام بخش‌های خصوصی کوچک کمک خواهیم کرد. سرمایه گذاری شرکت مس بسیار بالا است و تلاش می‌کنیم در بازار‌های بین المللی حضور داشته باشیم.
سعد محمدی بیان کرد: اگر در بازار بین المللی فرصت را از دست بدهیم رقبا وارد شده و فضا را از ما می‌گیرند درنتیجه باید در بعد تعریف شده که بازار نیازمند عرضه است برنامه‌ها را شکل دهیم. ما در بخش‌های دیگر نیازمند توسعه تکنولوژی و اکتشافات هستیم. توسعه سرفصل تغییر نگرش معدنی ما خواهد بود.
مدیرعامل شرکت مس همچنین بیان کرد: ما به کار‌های کوچک ورود پیدا نمی‌کنیم، اما آیا موردی مشابه شرکت مس در کشور وجود دارد؟ اگر قرار است پهنه‌های بزرگ مس را خرد کرد، از نظر نگاه بین المللی اقدام درستی نیست. باید کار بزرگ را به مجموعه متخصص داد و از آن کار بزرگ خواست. بدون شک کار بزرگ در اشتغال و تولید اثر فراوان خواهد داشت.
سعد محمدی افزود: اکتشاف ۷۲۰ میلیون تنی مس پرفیری در سریدون، در نزدیکی سرچشمه انجام شده است. موارد دیگری در دستور کار است که می‌توان اتفاقی بزرگ برای سال ۱۴۰۰ را پیش بینی کرد.
وی درباره پیش بینی سود این شرکت که حواشی به همراه داشت تصریح کرد: شرکت صنایع ملی مس ایران جزو اولین شرکت‌هایی بود که اقدام به ارائه پیش بینی سود کرد. اختلاف سود محاسبه شده مربوط به برنامه شرکت برای خرید قراضه بود که آن را انجام ندادیم. این موضوع از طریق کدال شفاف سازی شد و در حقیقت اشتباهی در محاسبات صورت نگرفته است. میزان سود شرکت مس به راحتی در مقایسه با سال‌های گذشته قابل پیش بینی است.
مدیرعامل شرکت مس با اشاره به عبارت خام فروشی نیز اظهار کرد: خام فروشی باید تعریف شود. عیار نیم درصد مس فرآوری شده و به کنسانتره تبدیل می‌شود. این بعد از ذوب دوباره پالایش شده و به ورق کاتد تبدیل می‌شود. ما امروز برای بیش از ۱۰۰ سال مس در اختیار داریم مشخص نیست چه مصنوعاتی در آینده جایگزین می‌شوند.
وی ادامه داد: حدود ۳۰ سال پیش سلستین به لامپ تصویر تبدیل می‌شد و امروز چیزی به نام لامپ تصویر وجود ندارد. امروز در دنیای اقتصاد می‌گویند باید از دارایی‌ها ثروت آفرینی کرده و باید تکنولوژی‌های جدید را وارد کرد. ما باید خود را با این موضوع تطبیق دهیم.
مدیرعامل شرکت مس همچنین درباره ادامه فرآیند اتوتک در کوره‌های فلش به می‌متالز گفت: کوره‌های ریورب راندمان پایینی دارند و در سرچشمه به کوره فلش تبدیل شده است. واقعیت آن است امروز سیستم حمام‌های ذوب که توسط چینی‌ها طراحی شده در حال پیدا کردن جایگاه خود در بازار هستند و از ۲ درصد در دهه گذشته به ۸ درصد رسیده است. به همین دلیل ما تکنیک حمام ذوب را در مس آذربایجان در نظر گرفته ایم.
سعد محمدی همچنین درباره پیش بینی قیمت نیز اظهار کرد: ما هرسال در انجمن بین المللی مس حضور داشته و باید بازار را رصد کنیم. در حال حاضر هیچ کدام از پیش بینی‌ها مبنی بر کاهش قیمت نیست، اما هر جریان سیاسی بر کامودیتی‌ها اثر گذار است. البته با توجه به تصمیم جدی چین و رشد اقتصادی آن پیش بینی تقاضا با شرایط مساعد برای بازار بین الملل صورت می‌گیرد.
وی همچنین درباره ارتقای ایمنی نیز گفت: موضوع ایمنی هم از نظر انسانی و هم اقتصادی بسیار حائز اهمیت است. ارتقای ایمنی و کاهش قیمت تمام شده امروز در دنیا مبنای اصلی ارزیابی مقالات فنی است. ما در این زمینه دوره‌های آموزشی برگزار کرده و از سیستم‌های هوشمند استفاده می‌کنیم.
سعدمحمدی قرارداد همکاری ایران چین را یک فرصت دانست و گفت: این همکاری یک فرصت خوب است، اما ما خودمان را محدود به این موضوع نخواهیم کرد.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده