به گزارش میمتالز، قیمت آهن آلات روز گذشته در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد اگرچه برخی شرکتها همچنان در صدد اصلاح قیمتها بودند و میتوان گفت به طور میانگین جو بازار کاهشی بود.
نرخ دلار نیز با حفظ کانال قیمتی ۳۰ هزار تومانی نوسانات ناچیزی داشت به طوری که در بازار آزاد حدود ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش رسید.
این روزها نرخ آهن در شرایطی در حال اصلاح است که همچنان تقاضای چشمگیری مشاهده نمیشود و متقاضیان منتظر کفیابی قیمتها هستند.
به طوری که قیمت میلگرد آجدار در کنار کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی، در برخی شرکتها غالبا ثابت اعلام شد، همچنین قیمت روز ناودانی و نبشی نیز همین شرایط داشت به طوری که غالبا ثابت اعلام شد، اما نوسانات کاهشی جزئی نیز مشهود بود.
نرخ تیرآهن در بخش کیلوفروشی ثبات داشت درحالی که با کاهش ۲۰۰ الی ۴۰۰ تومانی نیز همراه بود، همچنین در بخششاخهفروشی نیز در کنار ثبات در برخی مبادی فروش، کاهش ۱۰ الی ۳۰ هزار تومانی داشت.
قیمت لوله داربستی، گازی و قیمت روز پروفیل نیز گرچه به طور جزئی نوسان داشت، اما غالبا با ثبات در اکثر کارخانهها همراه بود. قیمت روز ورق سیاه، ورق استیل و سایر ورقها نیز به طور میانگین با کاهش ۱۰۰ تومانی اعلام قیمت شد، اما قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی تقریبا در عمده مبادی فروش بدون تغییر قیمت عرضه شدند.
روز گذشته شمش در بورس کالا عرضه شد که نتیجه معاملات آن کاهش قیمت این محصول بود. به طوی که نرخ آن به ۱۴ هزار و ۶۱۷ تومان رسید که بیانگر کاهش ۲/۶ درصدی در مقایسه با عرضه پیشین بود.
اگر شمش بورسی در عرضه بعدی با نرخ کف یعنی ۱۴ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شود نرخ آن در بازار حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ تومان کاهش مییابد در غیر اینصورت ممکن است این محصول مجددا کاهشی شده و به نرخ ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان برسد که در این شرایط ممکن است تقاضای آن نیز بالا برود.
همانطور که در تحلیلهای پیشین نیز گفته شد بازار منتظر کفیابی محصولات است که احتمالا تا ده روز آتی مشخص شود و در این صورت است که میزان تقاضا نیز افزایش مییابد.
نکته قابل ذکر این است هر نرخی که برای قیمت شمش در نظر گرفته میشود نباید نرخ سقف آن بیشتر از نرخ صادراتی در نرخ نیما باشد، بنابراین احتمال دارد دامنه ۳ درصد نیزچندان اعمال نشود و سقف این محصول هم رقمی بین ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان الی ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان باشد. به همین جهت تا تعیین تکلیف نهایی قیمت اهن الات، بازار آهن در نوعی رکود به سر میبرد.
زیرا با کاهش روزانه نرخ جهانی شمش و محصولات فولادی و کاهش صادرات محصولات داخلی با ورود محصولات فولادی روسیه در بازار صادرات، زمینه کاهش محصولات در بازار داخل را فراهم کرده بود که باعث شد متقاضیان نیز با هدف کاهش نرخ این محصول، دست از خرید بشویند و منتظر تعیین کف قیمتی آن باشند.
آنچه در بازار آهن مشاهده میکنیم کاهش قیمت جهانی محصولات فولادی و از طرفی دیگر افزایش نرخ دلار است که متقاضیان را بلاتکلیف میکند.
با این اوصاف میتوان گفت، درست است که کاهش نرخ شمش به نزول قیمت محصولات نهایی منجر میشود، اما زمانی که محصولات اولیه با نرخ بالایی تهیه شده باشد، افزایش قیمت محصولات پایین دست را در پی خواهد داشت و به طور منطقی کاهش قیمت مقاطع فولادی امکانپذیر نیست.
گفتنی است امروز نیز حدود ۳۶۶ هزار تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه میشود که شامل محصولاتی از قبیل میلگرد، ناودانی و نبشی، تیرآهن و ... است.
مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن ایران در زمینه اثرپذیری بازار آهن ایران از پارامترهای داخلی و خارجی اظهار کرد: هر رویداد منفی که در بازارهای جهانی رخ میدهد به طور قطع تأثیر منفی آن در بازار داخلی نیز مشاهده میشود، اما با بهبود اوضاع و زمانی که فعالان این حوزه میتوانند از این شرایط بهره ببرند، برخی سیاستگذاریهای نادرست مانع از این امر میشود.
وی در ادامه به کاهش صادرات ایران اشاره کرد و گفت: با آغاز جنگ روسیه و اوکراین زمینه صادرات محصولات فولادی ایران در غیاب این دو کشور مهیا بود که وضع عوارض صادراتی سنگین مانع از این امر شد.
اکبریان همچنین افزود: اگرچه این دستورالعمل و مصوبه لغو شده است، اما همچنان فولاد ایران از عوارض سنگین داخلی در رنج است. افزایش میزان تولید محصولات فولادی مسالهای است که نیاز به توجه بیشتر دارد و عدم توجه به این نکته به زیان تولیدکنندگان و نادیده گرفتن اوضاع بازارهای جهانی خواهد بود.
منبع: تحلیل بازار