تاریخ: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۵۱
بازدید: ۱۴۶
کد خبر: ۲۶۱۶۱۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

اختلاف بخش عرضه آهن و فولاد با بورس کالا

اختلاف بخش عرضه آهن و فولاد با بورس کالا
‌می‌متالز - پس از سه روز تعطیلی، فعالیت بازار آهن و فولاد با افزایش ناگهانی قیمت روزانه آهن‌آلات شروع شد.

به گزارش می‌متالز، پس از سه روز تعطیلی، فعالیت بازار آهن و فولاد با افزایش ناگهانی قیمت روزانه آهن‌آلات شروع شد، اقدامی که جرقه آن پنجشنبه هفته گذشته روشن شده بود، به طوری که غالب مبادی فروش محصولات خود را با افزایش حدودی ۳۰۰ الی ۵۰۰ تومانی اعلام قیمت کردند.

بازار ارز نیز باز هم خلاف بازار آهن عمل کرد و پس از رشد مثبت قیمت دلار تا مرز ۳۲ هزار تومان، روزگذشته کمی عقب‌نشینی کرد. به طوری که هر دلار آمریکا پایان روز گذشته در بازار آزاد حدود ۳۱ هزار و ۵۳۰ تومان به فروش رسید.


تحلیل روزانه بازار آهن


طبق آمار و شنیده‌ها، افزایش یکدستی که تقریبا در کلیه محصولات فولادی رخ داد برنامه‌ای از پیش تعیین شده و هدفمند بود که برخلاف پارامتر‌های اثرگذار بر بازار آهن و تعیین قیمت اهن‌الات است.

در اثر همین حرکت روز گذشته بیشتر شرکت‌ها حدود ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومان قیمت میلگرد آجدار را افزایش دادند، حتی برخی فروشندگان قیمت دوم اعلام کردند و برخی دیگر فروش خود را بستند. نتیجه این امر افزایش میانگین قیمت میلگرد از ۱۷ هزار و ۱۰۰ الی ۱۷ هزار و ۳۰۰ به بازه ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومانی بود.

این افزایش ناگهانی در قیمت روز نبشی و ناودانی نیز مشهود بود به‌گونه‌ای که چند شرکت به طور میانگین حدود ۷۰۰ تومان افزایش قیمت داشتند، برخی اعلام قیمت نکرده و برخی دیگر نیز ثبات قیمت داشتند.

همچنین قیمت پروفیل و قیمت لوله مانیسمان، داربستی و سایر لوله‌ها نیز نوسان داشتند به‌طوری که برخی مبادی فروش افزایش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی را پیشه کردند و برخی دیگر بدون تغییر قیمت محصولات خود را عرضه کردند.

قیمت روز تیرآهن در بخش کیلوفروشی حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش قیمت داشت، همچنین در بخش شاخه‌فروشی نیز قیمت‌ها با افزایش همراه بود به طوری که غالب شاخه‌های پرفروش تیر ذوبی حدود ۲۰ الی ۴۰ هزار تومان افزایش داشتند.

قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی تقریبا ثابت اعلام شد، اما قیمت روز ورق سیاه، ورق استیل و ... مانند سایر محصولات دیگر به طور میانگین با افزایش ۲۰۰ تومانی همراه بود.

به گزارش آهن پرایس، افزایش قیمت‌ها درحالی اتفاق افتاد که غالب فاکتور‌های تعیین‌کننده وضعیت بازار چه بازار داخلی و چه بازار خارجی، نشان از کاهش و ثبات قیمت اهن دارد و آنچه روز گذشته مشاهده شد خلاف واقعیت بازار است.

این جریان افزایشی درحالی بود که هنوز بخش تقاضا در انتظار کاهش قیمت‌ها نظاره‌گر ثبات بازار در کف قیمتی محصولات فولادی بودند، اما این فرار رو به جلو برخلاف روند ستاد تنظیم بازار بود.

همچنین قابل ذکر است درحالی این هیجان افزایشی ایجاد شد که آمار‌ها حکایت از کاهش نرخ شمش در عرضه بورس کالای امروز دارد، به این صورت که سقف قیمت پایه شمش با کاهش ۴۰۰ تومانی در مقایسه با عرضه پیشین، حدود ۱۴ هزار تومان عرضه می‌شود، با این اوصاف احتمالا قیمت میلگرد بورسی نیز در عرضه فردا در کانال ۱۶ هزار تومانی خواهد بود.

با توجه به اینکه نرخ شمش صادراتی همچنان حدود ۵۵۰ دلار و نرخ دلار نیمایی ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان است، اما به نظر می‌رسد برخی عرضه‌کنندگان قصد همکاری با بورس کالا را ندارند و روندی برخلاف واقعیت بازار در پیش گرفته‌اند.

کاهش عرضه در بورس و افزایش ناگهانی و هیجانی قیمت‌ها به نوعی دهن‌کجی به ساز و کار بازار به شمار می‌رود که نظم و آرامش بازار را بهم می‌ریزد که با این اوصاف ظاهرا عرضه‌کنندگان در پی نوسان‌گیری از تقاضای مضطرب هستند.

گفتنی است امروز حدود ۸۴ هزار تن انواع شمش بلوم در بورس کالا عرضه خواهد شد که قیمت آن در مقایسه با عرضه قبل حدود ۴۰۰ تومان کاهش یافته و نرخ میانگین موزون آن نیز حدود ۱۳ هزار و ۹۹۰ تومان در نظر گرفته شده است.

انتقال تعطیلی جمعه به روز قطعی برق

به دنبال محدودیت مصرفی که در زمینه قطعی برق برای صنایع فولادی ایجاد شده، وزارت نیرو در صدد ارائه برنامه زمانبندی به صنایع فولادی است تا به این ترتیب زیان و خسارت‌های مالی این واحد‌های تولید را به حداقل برساند.

به همین منظور طبق تفاهم شرکت توانیر و مدیریت مصرف برق شرکت‌های صنعتی، مقرر شده است یک روز تعطیلی در طول هفته از ساعت ۱۱ تا ۲۳ در شهرک‌ها اعمال شود، به همین دلیل شهرک‌ها می‌توانند برای به کاهش رساندن آسیب تولیدکنندگان، تعطیلی روز جمعه خود را به روز محدودیت مصرف منتقل کنند.

با توجه به اینکه قطعی‌های مکرر برق در واحد‌های تولیدی در سال گذشته خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به بار آورد، وزارت نیرو و وزارت صمت با ارائه راهکار‌های خود در صدد کاهش میزان این خسارت‌ها هستند، اگرچه مشکل اصلی هنوز پابرجاست و زیرساخت‌ها نیاز به اصلاح اساسی دارند.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده