تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۰۰
بازدید: ۱۷۳
کد خبر: ۲۶۳۵۵۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

معادن جدید و میزان رشد تولید مس جهان در سال ۲۰۲۲

معادن جدید و میزان رشد تولید مس جهان در سال ۲۰۲۲
‌می‌متالز - بسیاری بر این باورند که فلز مس، قدیمی‌ترین فلز مورد استفاده انسان است. امروزه مس پس از فولاد، حائز جایگاه دوم از نظر میزان ایجاد ارزش افزوده در میان فلزات اساسی است.

به گزارش می‌متالز، بسیاری بر این باورند که فلز مس، قدیمی‌ترین فلز مورد استفاده انسان است. امروزه مس پس از فولاد، حائز جایگاه دوم از نظر میزان ایجاد ارزش افزوده در میان فلزات اساسی است. در عصر معاصر، پیشینه صنعت استخراج و استحصال مس در کشورمان به سال‌های ۱۲۷۶ تا ۱۲۸۵ شمسی وکشف معادن مس توسط آلمان‌ها بازمی‌گردد. ایران که از نظر زمین‌شناسی روی یکی از دو کمربند مس جهان قرار دارد با در اختیار داشتن بیش از ۴۰ میلیون تن از دخایر این فلز سرخ، بزرگ‌ترین تولیدکننده آن در خاورمیانه هم است.

شرکت‌های ملی صنایع مس ایران، بابک مس ایرانیان (از شرکت‌های هلدینگ میدکو) و مجتمع معادن مس تکنار از مهم‌ترین تولیدکنندگان مس در بازار سرمایه ایران هستند. شرکت ملی صنایع مس ایران با تولید بیش از ۲۸۰ هزار تن کاتد مس در سال، بیش از ۵.۴ درصد ارزش بورس تهران را به خود اختصاص داده است. همین مطلب گویای اهمیت این فلز، قیمت و میزان عرضه و تقاضای جهانی آن برای بازار سرمایه ایران است.

رشد تولید مس در سال ۲۰۲۲


با استناد به آخرین گزارش‌های گروه مطالعات بین‌المللی مس (ICSG)، معادن مس جهان از ابتدای ماه ژانویه تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ میلادی، ۲۱ میلیون و ۹۶ هزار تن کنسانتره تولید کردند که در مقایسه با سال ۲۰۲۰، ۲.۲ درصد رشد داشته است و این روند افزایشی در سال ۲۰۲۲ هم ادامه خواهد داشت.

با توجه به آمار‌های فعالیت معادن و تولید کنسانتره، برآورد‌ها حاکی از آن است که با توسعه معادن و اجرای طرح‌های جدید در سال ۲۰۲۲، در حدود یک میلیون تن در سال به ظرفیت تولید محصولات مس محتوی جهان اضافه خواهد شد. سهم آمریکای جنوبی از این تولیدات جدید ۳۳ درصد است و پس از آن آسیا با ۲۵ درصد، آفریقا با ۲۲ درصد، کشور‌های مستقل همسود (CIS) با ۱۲ درصد، اروپا با ۶ درصد و آمریکای شمالی و اقیانوسیه با یک درصد قرار دارند.

معادن جدید


ظرفیت معادن مس جهان در سال ۲۰۲۱، به ۲۵ میلیون و ۹۱۶ هزار تن رسیده بود که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ میلادی (۲۴ میلیون و ۸۲۱ هزار تن)، رشدی ۴.۴ درصدی داشت.

انتظار می‌رود این رشد در سال ۲۰۲۲، ۹.۳ درصد باشد. از رشد تولید یک میلیون و ۲۳ هزار تنی مس محتوی جهان در سال ۲۰۲۲، ۱۶ درصد سهم معادن جدیدالاحداث است (معادل ۱۶۴ هزار تن در سال) و الباقی به پروژه‌های توسعه‌ای معادن و تأسیسات فعلی اختصاص دارد. بخش عمده این ۱۶۴ هزار تن به سه معدن جدید در آمریکای جنوبی و روسیه اختصاص دارد که عبارتند از «فاز دوم Quebrada Blanca با ظرفیت سالانه ۴۰ هزار تن در شیلی»، «Quellaveco با ظرفیت سالانه ۴۰ هزار تن در پرو» و «Udokan با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار تن در روسیه».

معادن جدید و میزان رشد تولید مس جهان در سال ۲۰۲۲

پراکندگی جغرافیایی رشد تولید مس در سال ۲۰۲۲


در آسیا انتظار می‌رود طی سال ۲۰۲۲ با توسعه معادن فعلی و بهره‌برداری از معادن جدید، میزان تولیدات مس محتوی، سالانه ۲۷۱ هزار تن افزایش یابد. مهم‌ترین بخش این تغییرات به میزان تولید و بهره‌برداری دو کشور چین و اندوزی مرتبط است. پروژه توسعه Grasberg Block Cave اندونزی و معدن مس Julong چین، هرکدام به ترتیب ۱۳۰ و ۱۱۱ هزار تن در سال، به ظرفیت تولیدات مس محتوی قاره کهن اضافه خواهند کرد. علاوه بر این در آسیای مرکزی، توسعه معدن Aktogay شرکت KAZ Minerals در قزاقستان به‌عنوان یکی از کشور‌های مستقل همسود، به میزان ۱۰۰ هزار تن در سال به میزان تولیدات مس محتوی جهان خواهد افزود که معادل ۸۳ درصد از کل رشد تولید کشور‌های CIS در سال ۲۰۲۲ است.

در آمریکای لاتین که دو کشور شیلی و پرو با در اخیار داشتن بیش از ۳۰ درصد ذخایر مس جهان در آن واقع شده‌اند نیز افزایش تولید ۳۳۷ هزار تنی پیشبینی می‌شود. بخش عمده این افزایش ظرفیت تولید ناشی از توسعه معادن Chuquicamata و Cerro Verdo شیلی است که به ترتیب ۱۰۰ و ۴۰ هزار تن رشد خواهند داشت، مضاف اینکه معادن Cobre پاناما، Mina Just پرو و Mirador در اکوادور، جمعاً ۳۰ هزار تن مس محتوی بیشتر در سال ۲۰۲۲ تولید خواهند کرد.

قاره آفریقا نیز نقش بسزایی در میزان افزایش تولید مس جهان در سال ۲۰۲۲ خواهد داشت. مهم‌ترین بخش افزایش ۲۳۰ هزار تنی تولید این قاره، از طرح توسعه معدن Kamoa-Kakula زامبیا حاصل می‌شود که تولید آن را به مقدار ۱۸۰ هزار تن مس محتوی در سال، افزایش خواهد داد.

محمد مهدی‌آبادی، تحلیلگر بازار سرمایه

منبع: خبرگزاری آنا

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین