تاریخ: ۱۴ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۴۵
بازدید: ۳۳۵
کد خبر: ۲۸۷۰۵۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیر مجتمع مس سونگون:

۲۵درصد منابع مالی مس سونگون برای اولین‌بار در تاریخ به آذربایجان‌شرقی منتقل شد

۲۵درصد منابع مالی مس سونگون برای اولین‌بار در تاریخ به آذربایجان‌شرقی منتقل شد
مدیر مجتمع مس سونگون گفت: پرونده مالیاتی و ۲۵ درصد منابع مالی مس سونگون برای اولین‌بار در تاریخ به آذربایجان‌شرقی منتقل شده است.

به گزارش می‌متالز، معبود عباس زاده عصر روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص وضعیت مس سونگون اظهار کرد: تنها تمایز تفکر مدیریتی حاکم و شرکت مس ایران توسعه است و اگر بتوانیم توسعه‌ی همه جانبه را ایجاد کنیم، تمایز خود را مشخص کرده‌ایم که همه‌ی ما شبانه روزی بر آن تاکید می‌کنیم.

وی ادامه داد: سه وجه در توسعه داریم؛ گفتمان توسعه که عملکرد بازیگران و کنشگران چه بوده و سونگون نسبت به آن‌ها چه دیدگاهی دارد؟ وضعیت فعلی ما چگونه است؟ اهمیت آن‌ها در توسعه چه قدر است؟ تمام آیتم‌ها را احیا کردیم چراکه این بازیگران و کنشگران اگر باهم نباشند رفتار یکسانی نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه تمامی کنش‌گران و بازیگران اقتصادی استان موافق سونگون هستند و پیشران حل مسائل شده‌اند، افزود: اکنون اعضای هیأت مدیره سونگون در تمامی بنگاه‌های اقتصادی و نهاد‌های حاکمیت حضور جدی دارند.

عباس زاده خاطرنشان کرد: مس جمهوری اسلامی ایران با ۷ درصد اکتشاف رتبه شش مس جهان را تا سال گذشته به خود اختصاص داده بود و اکنون رتبه پنجم جهان را دارد در حالیکه که کشور‌های دیگر در دوره‌ی دوم اکتشاف خود هستند؛ بنابراین معادن مس ما می‌توانند جایگزین نفت شوند، اما وضعیت تولید خوب نیست و اکنون رتبه‌ی ۱۹ را داریم.

وی گفت: چند پارامتر را بررسی کردیم اولین پارامتر در توسعه‌ی معدن وجود ذخایر است، دومین مورد فناوری است و مورد بعدی نیز نیروی انسانی بوده و مشکل مالی پارامتر بعدی است؛ حداقل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در طبقات اداری مس ذخیره است؛ بنابراین تنها پارامتری که مانده تفکر است.

وی اضافه کرد: در زنجیره ارزش‌ها اجازه‌ی توسعه ندادند چراکه دست مافیای صنعت است و اجازه ندادیم پیشرفت کند و تمرکز و کانون تصمیم گیران حکومتی در آن افزایش یافته است و اجازه دخالت نمی‌دهند.

مدیر مجتمع مس سونگون خاطرنشان کرد: بالای ۹۹.۹ درصد پرسنل مس سونگون همه متخصص و متعهد هستند، اما اتفاقات پشت پرده و تصمیم‌گیری‌ها مهم است.

وی افزود: در نظر داریم تا پایان سال ۱۴۰۶ یک میلیون تن کاتد در جمهوری اسلامی ایران تولید شود و اکنون به ۳۰۰ هزار تن نزدیک است و ۱.۶ میلیارد دلار رقم صادرات ما است که در مقایسه با کشور‌های ضعیف بسیار کم است، اما چشم‌انداز ملی ما تا سه میلیون تن است.

وی گفت: بزرگترین محرک سونگون، کاتد مس است اکنون تولید کاتد نداریم و قرار است از یک میلیون تن تولید کاتد، ۴۰۰ هزار تن آن در سونگون اتفاق بیافتد که سایر محرکه‌های تولید را با خود همگن همگرا می‌کند.

عباس زاده گفت: سال‌های گذشته کنسانتره برای تولید کاتد نداشتیم و طراح معدن باید به ذخیره‌های آتی و توسعه‌ی معدن توجه کند و تا ۶۰ میلیون تن بار دهد.

وی اظهار کرد: ۳۲۶ الی ۴۰۰ ماشین نیاز داریم که بار هم باید به کنسانتره تبدیل شود، بار ورودی مصوب در یک فاز معدن ۲۱ میلیون تن است که ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌شود و فاز دو کاتد مس سونگون اکنون آماده شده و به پیمانکاران داده می‌شود.

وی متذکر شد: ۴ میلیارد دلار از مس سونگون صادرات انجام خواهد شد که ۱.۵ برابر کل صادرات استان است و درآمد ما ۱۱۰ میلیارد تومان با کنسانتره افزایش می‌یابد و سعی داریم پایین دست صنایع مس در شهرک تخصصی مس راه انداخته شود که اکنون رتبه اشتغال سونگون در استان ۱.۲ است.

مدیر مجتمع مس سونگون گفت: سعی می‌کردیم کل مالیات عملکرد سونگون به استان بازگردد که اکنون اتفاق افتاده است و ۲۵ درصد از عملکرد کل مس است.

وی با بیان اینکه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان هدف سرمایه‌گذاری در مس سونگون است، گفت:مس سونگون به مسوولیت‌های اجتماعی خود نیز اهمیت می‌دهد، اما بزرگترین آسیب را در کشور میبیند چراکه شفاف سازی نشده و تضاد منافع داریم.

وی خاطرنشان کرد: هزار و صد میلیارد تومان برای بزرگراه خاروانا-ورزقان هزینه شده است درحالیکه ۷۸۰ میلیارد تومان آن را دولت پرداخته کرده است و بقیه توسط سونگون بوده است.

عباس زاده گفت: بزرگراه ورزقان-نوردوز ۸۰ کیلومتر است که حدوداً ۲۵۰۰ میلیارد تومان در آن هزینه شده است که تمام شهرستان در این مسیر توسعه می‌یابد.

وی افزود: فاضلاب ورزقان را سونگون راه انداخته و ۲۰۰ میلیارد تومان در آن هزینه کرده‌ایم و ۴۰ میلیارد تومان برای آب شرب روستا‌ها هزینه شده است و ۷۵ میلیارد تومان نیز برای سایت اطفای حریق سرمایه‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه قطعه پنج بزرگراه ورزقان نوردوز آغاز شده است و تمام همت خود را به کار می‌بندیم تا سریع تمام شود، گفت: ۴۰۰ مگاوات برای توسعه‌ی سونگون برق لازم داریم که استان ما نمی‌تواند تامین کند چراکه استان ما در توسعه‌ی برق ضعیف است، اما حوزه‌ی برق نیروگاه خورشیدی برطرف شده و ۳۶ مگاوات در نیروگاه گازی و ۵۵ مگاوات در نیروگاه بادی سرمایه‌گذاری می‌کنیم، اما قراردادی هم نداریم که شائبه هم ایجاد شود.

مدیر مجتمع مس سونگون با تاکید بر اینکه نمایندگان استان همه باهم در پیشر فت مس سونگون متعهد هستند، یادآور شد: هدف ما توسعه‌ی استان است و برای مجموعه‌ی مس سونگون اهمیت دارد که من را چگونه قضاوت می‌کنند چراکه توسعه‌ی صنعت مس و استان برای ما مهم است.

وی همچنین یادآور شد: مصوبات ریاست جمهوری ۱۴ بند بود که ۱۳ بند آن کامل اجرا شده و ۲۸۰۰ الی ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالی ناشی از مصوبات است که یکی از بند‌های مصوبات طراحی ساختار‌های هلدینگی شرکت ملی صنایع مس ایران است که سه شرکت مجتمع شود.

وی گفت: کل مالیات‌های ارزش افزوده و عملکرد به استان بازگردد که مجوز آن گرفته شده است و به اندازه میزان سهم سونگون از درآمد حساب‌های بانکی ملی به استان بازگردد.

عباس زاده تاکید کرد: شرکت ملی صنایع مس مصوبه دارد با انتقال و ارزشیابی دارایی‌ها جهت تشکیل شرکت مس آذربایجان موافقت می‌شود به شرطی که هیچگونه بار مالیاتی نداشته باشد؛ بنابراین از وزیر درخواست کردیم مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل شود و نمایندگان بگویند معاف از مالیات هستیم تمام همت ما این است که، چون مطالبه عمومی است محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: درجه آزادی توسعه‌ی سونگون ۳۰ درجه است و پیوست محیط زیستی داریم و اسفند امسال کاتد به استان بازمی‌گردد.

عباس زاده در خصوص کارگران از کار بی کار شده طی اعتراضات چند ماه گذشته به خبرنگار بازار گفت: اتفاقات دیده شده در اعتصابات کارگران دور از شأن مردم این شهرستان بوده و در پی این رخداد، ۷۱ نفر کارگر از کارگران معدن مس سونگون از کار بر کنار شده بودند که طی مساعدت‌های به انجام رسیده از سوی شورای تامین شهرستان طی چهار ماه تمام گره‌های قانونی باز شد و در همین خصوص ۵۴ کارگر به کار خود بازگردانده شده اند.

وی افزود: از باقی نفرات از کار بی کار شده در پی اعتراضات نیز طی عبور از چندین مرحله و پس از اخذ تعهد تا به اواخر ماه جاری با همان حقوق و مزایا به کار خود باز خواهند گشت.


ورزقان رتبه اول ذخایر معادنی و رتبه اول مس کشور را به خود اختصاص داده است


مهدی نعمتی فرماندار ورزقان نیز در این جلسه اظهار کرد: شهرستان ورزقان از شهرستان‌های تاریخی استان است که در فاصله ۷۰ کلیومتری از مرکز استان و در دو بخش بخش مرکزی و خاروانا واقع شده است که ۱.۳ جمعیت استان را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: براساس آثار تاریخی و سنگ نگاره‌های در منطقه پیش‌بینی تاریخی آن به بیش از ۱۲ هزار سال برمی‌گردد که نشان از تمدن و فرهنگ این شهرستان بوده که دارای ظرفیت بالایی در تمدن است.

وی افزود: ورزقان در سطح کشور به عنوان شهرستان زرخیز معروف است و از پتانسیل و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل کم نظیری برخوردار است، برخورداری از توانمندی قابل توجه در صنعت، کشاورزی و معادن ویژگی دیگر آن است که در سطح دنیا از نظر ذخایر جزو رتبه‌های پنجم جهان هستیم.

نعمتی خاطرنشان کرد: شهرستان ورزقان در تولید عدس رتبه چهارم کشور را دارد و احداث بزرگراه جاده خواجه، خاروانا و نوردوز نقش بالایی در صادرات در منطقه و بین الملل دارد.

وی گفت: شهرستان ورزقان رتبه اول ذخایر در معادن و رتبه اول مس و رتبه پنجم دنیا را به خود اختصاص داده است و از اهداف دولت سیزدهم نقش عدالت محوری بوده است که در خدمت رسانی به مردم و خدمات دولت افتخار آمیز است.

وی اضافه کرد: در یکسال گذشته بیش از ۱۹۲ طرح توسط دولت سیزدهم در این شهرستان اتفاق افتاده است و قدم‌های خوبی در اشتغال برداشته شده است.

فرماندار شهرستان ورزقان گفت: پروژه‌های در حال اجرا ۱۶۵۵ میلیارد تومان است که در حال اجرا بوده و این سرمایه خارج از سرمایه گذاری در داخل معدن است.

وی با بیان اینکه بزرگترین ظرفیت این شهرستان ظرفیت‌های گردشگری است، یادآور شد: حقوق دولتی مربوط به سال ۱۳۹۸ به مبلغ ۸۶ میلیارد تومان است که توسط دولت پرداخت شده و در شهرستان هزینه شده است و در رشد این شهرستان تاثیر بسزایی داشته است.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت