تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۴۳
بازدید: ۸۵
کد خبر: ۲۹۵۳۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بررسی کارنامه نهمین دوره اتاق بازرگانی اصفهان

مسیر توسعه پایدار در اتاق نهم هموار شد

مسیر توسعه پایدار در اتاق نهم هموار شد
‌می‌متالز - دوره نهـم اتـاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با شکل‌گیری اتاق نسل سوم، اتفـاق فرخنـده‌ای را در محیط کسب‌وکار استان رقم زد. در این دوره سعی شد خدمـــات پارلمان بخش خصوصی اصفهان بــا حرکــت از اتــاق نســل اول بــه ســمت اتــاق نســل ســوم توسـعه یابد. در ایـن مسـیر عــلاوه بــر توســعه و افزایــش تعــــداد خدمــــات؛ عمــق و کیفیــت خدمــات ارایـه شــده نیــز افزایــش یافــت. ایـن اتـاق در کنار خدمـات مرتبـط بـا نسـل‌هـای اول و دوم، نگـرش تـازه‌ای بـه تعامـل اتـاق و جامعـه داشـت.

به گزارش می‌متالز، اتاق نسـل سـوم افزایـش رشــد اقتصــادی و بهبــود وضــعیت معیشــتی شــهروندان را دنبــال کرد بر این اساس سـاختارها، اهـداف و فرآینـد‌هـای اتـاق بازرگانـی اصفهـان متناسـب بـا ضـروریات اتـاق نسـل سـوم تغییـر کرده و اتـاق اصفهـان به‌عنوان اولیـن اتـاق بازرگانــی کشــور، بــا ایجــاد بســتر‌های لازم و بازتعریف ســاختار‌هــا و محصـوـلات خــود، گام‌هــای عملــی بزرگـی در ایـن مسـیر برداشـت، که بـه همیـن منظـور چشم‌انداز و اهـداف اتــاق اصفهــان بازتعریف شــد و ســند اســتراتژی جدیــد و ارزش‌هــای محــوری اتــاق نســل ســوم بــرای تحقـق نیاز‌های فعـالان اقتصـادی تدویـن شد. ایجاد سیستمی منسجم برای رصد، حمایت و مدیریت بهبود شاخص محیط کسب‌وکار مهم‌ترین اقدام اتاق اصفهان در دوره نهم بود که حضور موثر و هدفمند نمایندگان اتاق در بیش از ۴۴ مجمع و نهاد تاثیر گذار اقتصادی استان به‌منظور دفاع از منافع فعالان اقتصادی بخش خصوصی یکی از مجموعه اقدامات اثربخش این دوره بوده است.

در دوره نهم با بازطراحـی ۵۶ درصد سـاختار اتاق، خدمـات و محصولات ارایـه شـده بـه اعضـاء بـا رشـدی ۴۳۳ درصـدی از ۱۲ خدمـت بـه بیـش از ۵۲ خدمـت نویـن رسـید.

توسعه دامنه نفوذ خدمات حمایتی اتاق به فعالان اقتصادی استان با تاسیس دفاتر منطقه‌ای پنج‌گانه در شهرستان‌های شهرضا، سمیرم و دهاقان، نائین و خور و بیابانک، گلپایگان، نجف‌آباد و تیران و کرون، خوانسار، چادگان، فریدن، فریدون‌شهر و بویین میاندشت، حمایت از توسعه فعالیت‌های تشکلی و افزایش بیش از ۶۰ درصدی تعداد تشکل‌های ذیل اتاق، همچنین ورود تخصصی کمیسیون‌های ده‌گانه اتاق به‌عنوان اتاق فکر اقتصاد استان به حوزه‌های مختلف و متنوع مرتبط با فضای کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری استان بخش دیگری از اقدامات ممتاز و متمایز اتاق نهم بوده است.

ایجاد مراکزی پیشرو مانند شرکت شتاب‌دهنده تجارت بردار به‌عنوان بزرگ‌ترین مرجع توانمندسازی و توسعه تجارت کسب‌وکار‌ها با اولویت تجارت بین‌الملل، ایجاد واحد‌های جدیدی مانند پژوهش و بررسی‌های اقتصادی، توسعه کسب‌وکار، ایجاد میز‌های تجارت فرامرزی، راه‌اندازی مرکز فوریت‌های کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری استان و ... به همراه توسعه چشمگیر خدمات اتاق در حوزه‌های سرمایه‌گذاری کلان در اقتصاد استان و همچنین نگاه ویژه به حوزه مسوولیت‌های اجتماعی و راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه حمایت از فعالان اقتصادی، بخش کوچکی از اقدامات پارلمان بخش خصوصی اصفهان در ۴ سال اخیر بوده است.

همچنین راه‌اندازی واحد مدیریت ارتباط با اعضا و پیگیری پیشنهاد‌ها و انتقادات باهدف افزایش رضایتمندی اعضا و مخاطبان از پاسخگویی اتاق، تشـکیل باشـگاه روابـط عمومـی شـرکت‌هـای عضـو اتاق بازرگانــی اصفهان ذیل واحد ارتباطات، ایجاد سرای نوآوری اتاق بازرگانی اصفهان و صنعت باهدف پاســخگویی بــه چالــش‌هــای مطرح‌شده از سوی صنعــت و هدفمنــد کــردن تحقیقــات پژوهشــی در دانشـگاه، تاسیس واحد مطالعات استراتژیک به‌عنوان بــازوی فکــری هیــات رئیسه اتــاق جهــت تصمیم‌سازی‌های اســتراتژیک، ایجــاد همســویی و یکپارچگــی اسـتراتژیک در فرایندهـا و فعالیت‌هـای اتـاق، باهدف اعتلـای سـازمانی اتـاق و ارزش‌آفرینی، از دیگر اتفاقات این دوره است.

ازآنجاکه ارائــه خدمــات آمــوزشی و توانمندســازی اعضــا به‌عنوان یکــی از برنامه‌هــای اصلــی اتاق‌های بازرگانــی پیشــرو در دستور کار است؛ واحد توسعه کسب‌وکار در این دوره تشکیل شد و برگــزاری دوره‌هــای آموزشی متســا، توانمندسـازی و تربیـت جوانـان مسـتعد و نخبـه حـوزه کسب‌وکار جهـت راه‌انـدازی و یـا توسـعه کسب‌وکار شـخصی تحت عنوان رویداد کسباتور، شبکه‌سازی و ارائـه خدمـات به مستعدان و نخبـگان جـوان کسـباتوری در قالـب نشسـت‌هـا، طـرح‌هـا و رویدادهـا در قالب همکارستان، بازدید از بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی، ایجاد سامانه همتا؛ سامانه تامین نیازمندی‌های تجاری در حوزه‌های مختلف، ایجاد کانون مشاورین زیست‌بوم کسب‌وکار باهدف ارائـه خدمـات مشـاوره، منتورینـگ و حـل مساله در زیست‌بوم کسب‌وکار بـه فعالیـن اقتصـادی اسـتان بـا اولویـت اعضـای اتـاق بازرگانـی، راه‌اندازی مرکز جوانان و کسب‌وکار‌های نوپا با تمرکز بر اســتارت آپ‌هــا و جوانــان نــو ورود بــه زیست‌بوم کسب‌وکار باهدف تســهیلگری در راســتای جــذب سرمایه‌گذار، اعزام مدرس به بنگاه‌های اقتصادی و برگزاری کارگاه‌های تخصصی، برگزاری رویداد بازرگان کوچک، راه‌اندازی مرکز بانوان عضو اتاق بازرگانی و بازدید از بنگاه‌های بانوان عضو اتاق باهدف ترویج و شبکه‌سازی کسب‌وکار بانوان و برگزاری دوره‌های تخصصی ویژه بانوان عضو، بخشی از فعالیت‌های واحد توسعه کسب‌وکار است.

همچنین در این دوره به‌منظور کمک به بهبود محیط کسب‌وکار در پروژه‌های زیرساختی استان سرمایه‌گذاری شد که ازجمله آن‌ها می‌توان به سرمایه‌گذاری ۱۶۳۰ میلیارد ریالی در شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان، سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد و ۴۰۷ میلیون ریالی در کارگو ترمینال فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، سرمایه‌گذاری ۳۹۸ میلیارد ریالی در پروژه انتقال آب خلیج‌فارس و دریای عمان به اصفهان، سرمایه‌گذاری ۱۰۵ میلیارد ریالی به‌منظور ایجاد شرکت شتاب‌دهنده تجارت بردار ایرانیان و سرمایه‌گذاری ۸۵۰ میلیون ریالی در طرح توسعه و عمران فراگیر منطقه ویژه اقتصادی شهرضا، خطوط هوایی اصفهان پایه و پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان - تهران اشاره کرد. ارایه خدمات بدون تعطیلی به فعالان اقتصادی از طریق ایجاد «باجه تمام الکترونیکی صدور گواهی مبدأ» در پایانه کارگو ترمینال فرودگاه و گمرک اصفهان یکی از مهم‌ترین اقدامات دوره نهم بود. این امر در دوران پاندمی کرونا سبب شد ارائه خدمات بدون تعطیلی به اعضاء استمرار یابد. کمک به احیای گردشگری اصفهان با همراهی دستگاه‌های اجرائی ذی‌ربط از طریق ایجاد ستاد احیای گردشگری ذیل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان، تاسیس شورای حل اختلاف قضایی با حضور هیات منصفه‌ای از فعالان اقتصادی آشنا به فعالیت‌های اقتصادی با در نظر گرفتن شرایط زمان و مکان و عرف کسب‌وکار به‌عنوان بازوی توانمند سیستم قضایی که اثر مطلوبی در صدور آرای عادلانه دارد. ایجاد کمیته شناسایی قوانین مخل کسب‌وکار با تعامل با استانداری به‌منظور بررسی بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های جدید قبل از اجرا و ارایه پیشنهاد‌های اصلاحی بخش‌های مخل کسب‌وکار به مراجع موردنظر، حضور موثر در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان، تشکیل کمیته رفع تعهدات ارزی به‌منظور کمک به رفع مشکلات ارزی فعالان اقتصادی از دیگر خدمات ارایه شده در این دوره است.

همچنین کسب رتبه نخست رضایتمندی فعالان اقتصادی از دستگاه‌های اجرایی استان، بهبود ۱۹ رتبه‌ای شاخص محیط کسب‌وکار استان، کسب رتبه برتر شورای گفت‌وگــوی دولــت و بخــش خصوصــی اســتان در کشــور در ســال ۱۴۰۰، کسب رتبه برتر مرکز آمــوزش و توســعه ســرمایه انســانی اتــاق بازرگانــی اصفهـان در بیـن مراکـز آموزشـی اتـاق‌هـای بازرگانـی سراسـر کشـور، کسب عنوان بهترین استان در مهـار کرونـا در طـرح پایـش ملـی محیـط کسب‌وکار در بهار ۱۴۰۱، به دست آوردن عنــوان طــرح برتــر در طــرح مدرســه تخصصـی مهـارت محور (متمـم) سـرای نـوآوری اتـاق در رویـداد الگوهـا و راهکارهـای نویـن در همـکاری دانشــگاه‌ها و صنعــت و جامعــه از سوی وزارت علــوم، تحقیقــات و فنــاوری ازجمله افتخارات این دوره است.

رویکرد جامعیت نگر در هیات نمایندگان دوره نهم سبب شد در این دوره علاوه بر ارائه خدمات متداول به اعضاء و فعالان اقتصادی استان، دامنه و کیفیت خدمات ارایه شده نیز به نحو قابل‌توجهی توسعه پیدا کند، به‌نحوی‌که ایجاد میز‌های تخصصی مانند میز‌های ارزی، امور گمرکی و صمت برای نخستین بار در کشور سبب شد؛ نه‌تن‌ها سطح جدیدی از خدمات نسل اول اتاق‌ها به اعضا ارائه شود و بخش عمده‌ای از اعضای اتاق اصفهان از خدمات ویژه این میز‌ها بهره‌مند شوند؛ بلکه با پیگیری‌های صورت گرفته و صدور بخشنامه‌های تسهیلگر در حوزه‌های مختلف به‌ویژه ارزی، همه فعالان اقتصادی کشور از خدمات و برکات این میز‌ها منتفع شوند.

کسب رتبه برتر فعالان اقتصادی و صادرکنندگان استان در انجام رفع تعهد ارزی و بازگشت بیش از ۹۶ درصد ارز حاصل از صادرات از ثمرات اقدامات میز امور ارزی و گمرکی اتاق اصفهان در این دوره بوده است.

مجموعه اقدامات انجام‌شده در دوره نهم سبب شد، علاوه برافزایش تعداد و کیفیت خدمات ارایه شده به اعضای محترم، تعداد اعضای اتاق نیز به بیش از ۳۰۰۰ نفر افزایش یابد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده