تاریخ: ۰۷ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۵۶
بازدید: ۸۷۸
کد خبر: ۳۰۸۵۹۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

افزایش سرمایه و سودسازی دو برنامه چادرملو در سال ۱۴۰۲

افزایش سرمایه و سودسازی دو برنامه چادرملو در سال ۱۴۰۲
‌می‌متالز - در مجمع شرکت چادرملو ۸۹ تومان به ازای هر سهم توزیع شد و با توجه به سود انباشته بافی مانده سیاست گذاری در راستای افزایش سرمایه و توسعه زنجیره تدوین شد.

به گزارش می‌متالز، شرکت چادرملو در سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۸۷ میلیارد تومان سود خالص ساخته و با در نظر گرفتن اینکه ۲۶۶۰۰ میلیارد تومان سود انباشته ابتدای دور داشت و در این دور افزایش سرمایه اجرا کرده در نهایت این شرکت ۲۲۴۸۵ میلیارد تومان سود قابل تخصیص داشت که با تصمیم مجمع عمومی ۹۱۵۴ میلیارد تومان سود تقسیم شد که به ازای هر سهم ۸۹ تومان اختصاص یافت.

شرکت در سال ۱۴۰۱ اقدام به انجام افزایش سرمایه از مبلغ ۱۱.۹ هزار میلیارد تومان به ۱۹.۲ هزار میلیارد تومان اقدام و برنامه لازم به منظور اجرای کردن افزایش سرمایه تا مبلغ ۲۷ هزار میلیارد تومان در دست انجام است و استفاده از منابع داخلی شرکت و ظرفیت‌های بازار سرمایه از قبیل انتشار اوراق بدهی به منظور تامین مالی طرح‌های توسعه به تناسب پیشرفت آن‌ها در دستور کار هیئت مدیره قرار دارد.

مدیرعامل چادرملو در جلسه مجمع عمومی با اشاره به اینکه سال گذشته کاهش تولید فولاد در جهان اتفاق افتاده است، گفت: کشور چین اصلی‌ترین بازیگر زنجیره فولاد دنیا تحت تاثیر رشد هزینه، کمبود مواد اولیه و تحت تاثیر جنگ روسیه و اوکراین کاهش داشته است. در واقع زنجیره فولاد با چالش‌های جدی برای تولید مواجه شده، زیرا از یک سو قیمت‌های جهانی افت داشته اند و از سوی دیگر شرکت‌های تولیدکننده سنگ‌ها کاهش استخراج داشته اند.

وضعیت تولید چادرملو

طالب زاده درباره پیش بینی وضعیت تولید در سال جاری اظهار کرد: چشم انداز ما رشد تولید ۱.۶ درصدی در بخش فولاد است، تصریح کرد: سال گذشته حدود ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کنسانتره تولید شده است، از این رو مجموعه در تولید کنسانتره در کشور جایگاه نخست را دارد و در تولید گندله با ظرفیت ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن جایگاه ششم قرار داریم. همچنین در آهن اسفنجی با تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن سال گذشته با وجود محدودیت‌های تامین گاز و ... جایگاه پنجم را کسب کردیم و در تولید فولاد هم برای نخستین بار رکود تولید یک میلیون و ۱۹۵ هزار تن محقق کرد.

طالب زاده گفت: برنامه اولیه چادرملو برای تولید کنسانتره ۹.۵ میلیون تن بود و بعد از یک مرحله اصلاح ظرفیت تا ۱۰.۵ میلیون تن افزایش یافت، اما عملا سال گذشته ظرفیت تولید کنسانتره چادرملو به ۱۱ میلیون تن رسیده است

مدیرعامل چادرملو با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ مجموع کنسانتره تولیدی کشور بیش از ۵۰ میلیون تن بود و در سال ۱۴۰۱ با افتی ۸ درصدی مواجه بوده است، تصریح کرد: افت تولید کنسانتره تحت تاثیر کاهش قیمت و همچنین کاهش تامین مواد اولیه اتفاق افتاده بود. در حالی که در کشور ظرفیت ۷۱ میلیون تن تولید کنسانتره وجود دارد. در واقع برنامه اولیه چادرملو برای تولید کنسانتره ۹.۵ میلیون تن بود و بعد از یک مرحله اصلاح ظرفیت تا ۱۰.۵ میلیون تن افزایش یافت، اما عملا سال گذشته ظرفیت تولید کنسانتره چادرملو به ۱۱ میلیون تن رسیده است و در بخش گندله هم چادرملو با وجود محدودیت‌های انرژی، ۴ درصد افت تولید اتفاق افتاد و در بخش آهن اسفنجی هم کاهش مصرف وجود داشت و به نوعی تقاضا برای همه گندله سازان محدود شده بود و در کشور همچنان ظرفیت گندله سازی ۶۷ میلیون تن است و حتی سال گذشته افت ۳ میلیون تنی در گندله اتفاق افتاده بود.

طالب زاده با تاکید بر اینکه متوسط قیمت کنسانتره در سال ۱۴۰۰ حدود ۲ میلیون و ۸۱۰۰ هزار تومان بوده که سال گذشته به ازای هر تن ۲۰۰ هزار تومان افت داشته است، تصریح کرد: همچنین موضوع افت قیمت در گندله جدی بود که قیمت از ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ رسید. از این رو برای رفع مشکل تامین گنده سیاست تامین انرژی و همچنین ذخیره سازی مواد اولیه پیش گرفته ایم و با توجه به اینکه قیمت گندله به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده امیدواریم سال جاری سودسازی خوبی داشته باشیم.

او با اشاره به اینکه در بخش آهن اسفنجی حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن تولید کردیم که برای نخستین بار در این مجموعه تحقق یافته است، تصریح کرد: سال گذشته با توجه به کاهش قیمت‌ها در ابتدای زنجیره تلاش کردیم در حلقه‌های پایانی مانند فولاد رشد تولید داشته باشیم به همین دلیل رشد ۱۳ درصدی در بخش فولاد داشتیم و این مساله در جبران کاهش درآمد‌های ابتدای زنجیره موثر بود.

افزایش سود سرمایه گذاری چادرملو

مدیرعامل چادرملو با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان درآمد شرکت بود و سال گذشته با وجود رشد تولید به ۴۱ هزار میلیارد تومان رسید، اظهار کرد: سود سرمایه گذاری‌های شرکت در سال ۱۴۰۱ به دلیل رشد کنسانتره و فولاد به ۳۷۰۰ میلیارد تومان رسید و ۴۲۰۰ میلیارد تومان درامد از فروش میلگرد در یکی از شرکت‌های زیرمجموعه اتفاق افتاد و در بخش هزینه‌ها هم سال گذشته تحت تاثیر رشد قیمت حامل‌های انرژی و دستمزد، حقوق مالکانه و ... باعث افزایش هزینه‌ها و قیمت تمام شده شد.

کاهش هزینه‌های حمل و نقل از سیاست‌های شرکت است، در همین راستا از ظرفیت‌های ریلی استفاده بیشتری خواهد کرد و ۵۵۰ واگن را در این بخش قرار است بکار بگیری شود که تاکنون ۲۷۰ واگن خریداری شده و پیش بینی شده که امسال ۲۰۰ واگن دیگر به مجموعه اضافه شود

طالب زاده با تاکید بر اینکه ارزش دارایی‌های ثابت شرکت از ۷۳۰۰ میلیارد تومان به ۸۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است، اظهار کرد: سرمایه گذاری‌های بلندمدت شرکت سال گذشته ۵ هزار میلیارد تومان بوده است و مجموع دارایی‌های شرکت از ۴۵ هزار میلیارد تومان به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

او با اشاره به اینکه ۲۶ طرح در شرکت در حال اجراست که ارزش آن حدود ۴ میلیارد یورو است، اظهار کرد: سهم خود شرکت چادرملو حدود ۳ میلیارد یورو است، به طوری که کارخانه گندله سازی با رقم ۲۵ میلیون یورو در حال اجراست و ۲۵ درصد تاکنون پیشرفت فیزیکی داشته است. همچنین نیروگاه اردکان ۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تاکنون سرمایه گذاری ۲۲۰۰ میلیارد تومان روی آن سرمایه گذاری شده است. نیروگاه خورشیدی و کارخانه اکسیژن و همچنین طرح آهن اسفنجی با سرمایه گذاری ۱۷۰ میلیون یورو در حال اجرا هستند. همچنین طرح‌های دیگری در شرکت‌های فرعی در حال دنبال می‌شوند که در راستای تامین نیاز داخلی و تکمیل زنجیره است.

او با اشاره به اینکه برای کاهش هزینه‌های حمل و نقل از سیاست‌های شرکت است، گفت: در همین راستا می‌خواهیم از ظرفیت‌های ریلی استفاده کنیم و ۵۵۰ واگن را در این بخش بکار بگیریم که تاکنون ۲۷۰ واگن خریداری شده و پیش بینی ما این است که امسال ۲۰۰ واگن دیگر به مجموعه اضافه شود.

در سال ۱۴۰۲ شرکت برنامه تولید کنسانتره به میزان ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن، تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندله، تولید ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی و تولید ۱ میلیون تن شمش فولادی را پیش بینی کرده است.

همچنین برنامه فروش در سال ۱۴۰۲ مقدار ۵ میلیون ۷۶۷ هزار تن کنسانتره معادل ۵ میلیون و ۲۱۹ هزار تن کنسانتره خشک (فروش ۱ میلیون و ۷۷۵ هزار تن گندله، فروش ۱۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و فروش ۱ میلیون ۷۰ هزار تن شمش فولادی) مشتمل بر فرش ۴۰۰ هزار تن شمش به صورت صادراتی و حدود ۶۷۰ هزار تن فروش داخلی را هدف گذاری کرده است.

از مجموع تولید کنسانتره تولیدی در سال ۱۴۰۲، مقدار ۴ میلیون و ۳۳ هزار تن جهت تولید گندله به کارخانه گندله سازی منتقل و از این مقدار، به میزان ۳ میلیون و ۸۵۵ هزار تن در فرآیند تولید گندله مصرف شده است. از مجموع ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندله تولیدی، ۲ میلیون و ۳۲۵ تن برای تولید آهن اسفنجی به کارخانه احیا انتقال می‌شود. از مقدار ۱ میلیون ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی تولیدی، ۱ میلیون و ۲۸۴ هزار تن برای تولید شمش فولاد در کارخانه فولادسازی مصرف و مقدار مازاد بر نیاز، مطابق برنامه به فروش می‌رسد.

برق تولیدی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی و نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شرکت مطابق تعرفه‌های وزارت نیرو به شرکت مدیریت برق کشور و یا از طریق بورس انرژی فروخته می‌شود

پیش بینی شرکت در راستای تداوم فعالیت و تأمین مواد اولیه، علاوه بر بهره برداری از معدن دی ۱۹، بررسی و شناسایی معادن غیرفعال دارای پتانسیل در سطح استان و کشور، تامین منابع مالی جهت احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک و خرید سنگ آهن از سایر تأمین کنندگان در دست انجام است.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده