به گزارش میمتالز، جلسه معرفی شرکت صبا فولاد خلیج فارس برای اعلام آخرین وضعیت مالی و عملکردی با حضور احسان دشتیانه مدیرعامل، سعید امید قائمی عاون مالی و اقتصادی، آزاده شکری مدیر واحد خدمات مالی تامین سرمایه تمدن به عنوان نماینده ارزش گذار برگزار شد تا این شرکت ۵۵۰ میلیارد تومانی آماده عرضه اولیه سهام در آینده نزدیک شود.
بر اساس این گزارش، احسان دشتیانه مدیرعامل صبا فولاد خلیج فارس درخصوص تاریخچه شرکت گفت: این شرکت آذر سال ۸۳ بصورت سهامی خاص تاسیس و در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید. صبا قولاد ابتدا با سرمایه گذاری مشترک شرکت اسار اینفر استراکچر هلدینگز لیمیتد ثبت شده در کشور موریس و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری از ایران به میزان مشارکت ۴۰ و ۶۰ درصد شروع به فعالیت کرد که طی سال ۸۷ میزان مشارکت سهامداران به نسبتهای ۲۵ و ۷۵ درصد تغییر یافت.
وی افزود: شرکت تا ۲۵ آبان سال ۸۷ توسط مدیران هندی که منتخب از طرف سهامدار هندی بودند، اداره میشد و با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی تصمیمات متعددی را در خصوص اجرای پروژه و ظرفیت آن طی زمانهای مختلف اتخاذ کردند. در نهایت سهامدار هندی تصمیم به عدم مشارکت در این پروژه گرفت و سهام را پنجم بهمن سال ۸۸ در مقابل استرداد مبلغ آورده به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار کرد.
این مقام مسوول ادامه داد: محل فعالیت اصلی کارخانه در منطقه ویژه اقتصادی صنایع و معادن خلیج فارس واقع در استان هرمزگان است. سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی و صندوق بازنشستگی کشوری ۷۵ و ۲۵ درصد سهام این شرکت را دارا هستند.
دشتیانه با اشاره به اینکه صبا فولاد در حال بهرهبرداری از یک واحد مگامدول به ظرفیت ۱.۵ میلیون تن بریکت گرم آهن اسفنجی است، عنوان کرد: قرارگیری در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس و بهرهمندی از مزایای زیرساختی این منطقه، نزدیکی به راهآهن و آبهای آزاد و نزدیکی به معادن، این شرکت را به تولیدکنندهای استراتژیک تبدیل کرده است.
به گفته وی، طرحهای توسعهای متعددی در دست اقدام که ظرفیت تولید ۳ میلیون تن محصولات نهایی از گندلهسازی تا محصولات تخت نورد شده در نظر گرفتهشده است. اهداف این شرکت احداث واحد احیای مستقیم به ظرفیت ۱.۵ میلیون تن در سال برای بخش ۳ در افق ۱۴۰۷ و تکمیل زنجیره فولاد با تولید ۳ میلیون تن محصول نهایی با ارزش افزوده بالا در افق ۱۴۰۱ است.
مدیرعامل صبا فولاد خلیج فارس از ثبت رکورد جدید تولید ماهانه ۱۲۵ و ۲۱۳ هزار تنی در اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۲ و تولید روزانه ۴۴۶۸ تنی در فروردین خبر داد و گفت: میزان فروش در سال مالی منتهی به آذر ۱۴۰۱ بالغ بر ۹.۱ هزار میلیارد تومان و در نیمه نخست سال مالی جاری با در نظر گرفتن محدودیت مصرف گاز بالغ بر ۵.۴ هزار میلیارد تومان بود. فروش صادراتی در سال مالی گذشته با کاهش قیمتهای جهانی نسبت به ۱۴۰۰ به ۱۲۰ میلیون دلار رسید.
دشتیانه اضافه کرد: در چشم انداز شرکت، تولید ۳ میلیون تن محصولات فولادی با ارزش افزوده بالا و افزایش سهم شرکت در تامین حقوق بازنشستگان کشوری به ۸ درصد دیده شده است. همچنین ماموریت این مجموعه تولید محصولات فولادی میانی و نهایی با ارزش افزوده بالا است. احداث واحد احیا مستقیم ۲ با ظرفیت ۱.۷۶ میلیون تن در سال در افق ۱۴۰۴، تکمیل زنجیره فولاد با تولید ۳ میلیون تن محصول نهایی در افق ۱۴۱۰، پایدارسازی تولید در گام اول و افزایش تولید در گام دوم از دیگر برنامههای کوتاه و بلندمدت است.
وی در خصوص نحوه تامین مواد اولیه توضیح داد: مواد اولیه مجموعه عمدتاً از بورس کالا تامین و در صورت عدم دسترسی مستقیم از تولیدکننده دریافت میشود.
این مقام مسوول در پاسخ به سوال مبنی بر اثر افزایش نرخ سوخت گاز صنایع بر بودجه سال مالی جاری و سودآوری توضیح داد: تولید کنندگان فولاد بطور جدی به تصمیم گیری یک شبه برای افزایش نرخ گاز انتقاد داشته و از دولت درخواست دارند حداقل افزایش نرخ گاز صنایع فولادی نسبت به نرخ خوراک پتروشیمیها برابر باشد. نسبت خوراک پتروشیمیها به سوخت گاز در روش احیای مستقیم فولادیها ۳۰ درصد است که با در نظر گرفتن سقف ۴۰ درصدی معادل ۲۸۰۰ تومان شده و نرخ ۴ هزار تومانی منطقی نیست.
دشتیانه افزود: با توجه به در نظر گرفتن ارزش یابی و ارقام نرخ فروش و خرید بصورت محافظه کارانه برای حفظ حقوق سهامدار خرد، آثار خنثی شده و بودجه محقق شده و در سود اعلامی اثری نخواهد گذاشت.
وی در پاسخ به سوال دیگر بورس پرس مبنی بر سهم صادرات از تولیدات و مقاصد صادراتی گفت: صادرات جزو مزایای شرکت محسوب شده و محدودیت تامین نیاز داخل نیز وجود دارد تا در مرحله بعد صادرات انجام شود. اما وزن صادرات حفظ و با افزایش تولید رو به کاهش رفته است و بیشتر تولیدات در داخل به فروش میرسد. اما با کاهش محدودیتهای وزارت صنعت، صادرات افزایش مییابد. صادرات محصولات هم به حوزه شرق آسیا، خاورمیانه، حوزه خلیج فارسف پاکستان و گاهی اروپا صورت میگیرد.
دشتیانه از برنامه افزایش سرمایه شرکت پس از عرضه اولیه سهام در بازار سرمایه خبر داد و گفت: محل افزایش سرمایه با روش سلب حق تقدم و صرف سهام خواهد بود که میزان آن اعلام خواهد شد و منابع حاصل از عرضه اولیه برای طرح توسعه صرف خواهد شد.
آزاده شکری مدیر خدمات مالی تامین سرمایه دماوند به عنوان ارزشگذار گفت: سهم شرکت صبا فولاد خلیج فارس با روشهای درآمدی از قبیل روش تنزیل سود تقسیمی، تنزیل جریانهای نقد آزاد سهامداران، تنزیل جریانهای نقد آزاد شرکت، روش نسبی شامل ضریب قیمت به سود و روش خالص ارزش روز دارایی، ارزش یابی شده است.
وی افزود: نرخ تورم در گزارش برای سال جاری تا ۱۴۰۶ به ترتیب ۴۰، ۳۰ و ۲۵ درصد و نرخ دلار از ۳۹.۷ تا ۹۳.۱ هزار تومان در نظر گرفته شده است. همچنین مقدار تولید در سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ به ترتیب بالغ بر یک، ۱.۱۵، ۱.۲۵ و ۱.۳۵ میلیون تن برآورد شد. درآمدهای عملیاتی هم ۱۲.۳، ۱۸.۱، ۲۴.۱، ۳۲ و ۴۲.۱ هزار میلیارد میلیارد تومان و بهای تمام شده به ترتیب ۸.۹، ۱۳.۵، ۱۷.۸، ۲۳.۴ و ۳۰ هزار میلیارد تومان برای سال جاری تا ۱۴۰۶ در نظر گرفته شده است.
شکری ادامه داد: سود خالص نیز بالغ بر ۳، ۳.۶، ۴.۹، ۶.۸ و ۹.۱ هزار میلیارد تومان طی سال جاری تا ۱۴۰۶ و ارزش سهام شرکت بر اساس مفروضات با روشهای فوق، ۱۸.۰۵ هزار میلیارد تومان و ارزش هر سهم ۳۲۸۲ تومان برآورد شد.
منبع: بورس پرس