تاریخ: ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۴۱
بازدید: ۹۹
کد خبر: ۳۱۹۹۷۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل شرکت مبنا:

بورس انرژی شروعی جدید برای تامین برق رمزارزهاست

بورس انرژی شروعی جدید برای تامین برق رمزارزهاست
‌می‌متالز - تامین انرژی برای استخراج رمز ارز در سال‌های اخیر، مهم‌ترین دغدغه فعالان این صنعت بوده است. پس از اختلاف‌های فراوان میان وزارت نیرو با فعالان استخراج رمز ارز، راه‌حل ایجاد بورس انرژی برای تامین برق ماینینگ مطرح شد و اکنون به نظر می‌رسد فعالان استخراج از این روش رضایت بیشتری دارند. مدیرعامل شرکت مبنا یکی از این متقاضیان انرژی است که می‌گوید تابلوی سبز بورس انرژی می‌تواند شروعی جدید برای نظام قیمت‌گذاری و تامین برق در بازار آزاد محسوب شود.

به گزارش می‌متالز، تابلوی سبز بورس انرژی به رمزارز محدود نمی‌شود و همه صنایع می‌توانند از این روش عرضه استفاده کنند. به گفته حامد نجفی مدیرعامل مبنا، براساس آیین‌نامه، نیروگاه‌هایی که در سال‌های اخیر تاسیس شده‌اند و قرارداد خرید تضمینی دارند می‌توانند در این تابلو برق خود را عرضه کنند. مهم‌ترین مزیت تامین انرژی از این طریق، کمتر شدن قطعی‌های دوره‌ای است چرا که با متقاضیان این روش مانند دارندگان برق خانگی رفتار می‌شود.

راه‌اندازی تابلوی سبز بورس انرژی از اقدامات وزارت نیرو در سال‌های اخیر به حساب می‌آید که برخی از فعالان استخراج رمز ارز این اقدام را برای صنعت استخراج، مثبت می‌دانند. در این روش، تولیدکنندگان برق نیروگاه‌های تجدیدپذیری که قرارداد‌های خرید تضمینی برق با وزارت نیرو تعامل اقتصادی داشته‌اند می‌توانند برق تولیدی خود را در بورس انرژی عرضه کنند. با این تفاوت که برخلاف قرارداد خرید تضمیمی، قیمت پایه‌ای وجود ندارد و همچنین برای تعدیل نرخ، فاکتور‌هایی مانند تورم و نرخ ارز هم در نظر گرفته نمی‌شود.

در این مورد حامد نجفی، مدیرعامل شرکت مبنا گفت: به این دلیل که وزارت نیرو از نظام اقتصادی درستی برخوردار نبوده، در پرداخت مبالغ به نیروگاه‌ها شاهد اخلال‌هایی بودیم. از طرفی هم شاهد نظام تعرفه‌گذاری دستوری توسط وزارت نیرو و توانیر در عرضه بودیم. این نظام تعرفه‌گذاری از کیلواتی ۳۰ تومان تا گران‌ترین تعرفه با نرخ حدود ۲۵۶۰ تومان برای ماینینگ را شامل می‌شود.

او در ادامه گفت: بسیاری از فعالان انرژی کشور درخواست‌هایی مبنی بر آزادی عمل فعالان بخش خصوصی داشتند. به این صورت که تولیدکنندگان در تعامل با وزارت نیرو دچار مشکلاتی شده‌اند و نمی‌تواند مطالبات خود را به موقع دریافت کنند. همچنین از طرفی، متقاضیان در حوزه رمزارز به دلیل بالا بودن نرخ تعرفه، درخواست داشتند برق خود را از بخش خصوصی تامین کنند. به این صورت تابلوی سبز بورس انرژی به عنوان یک راه‌حل مطرح شد که شروعی جدید برای نظام قیمت‌گذاری و تامین برق در بازار آزاد به حساب می‌آید.

حامد نجفی در ادامه گفت: در حال حاضر بیشتر از ۱۰۰ مگاوات از طرف نیروگاه‌ها عرضه شده است که باتوجه به سازوکار بورس مانند این بازار قیمت‌ها ثابت نبوده و باتوجه به عرضه و تقاضا نرخ تایین می‌شود. در حال حاضر و باتوجه به نرخ دستوری توانیر که حدود ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ تومان برای هر کیلووات ساعت است، تامین انرژی از تابلوی سبز می‌تواند با قیمت حدود ۵۰۰ تومان کمتر در دسترس قرار بگیرد. هرچند قیمت وابسته به عرضه و تقاضا است، اما این طرح به نفع عرضه‌کنندگان و متقاضیان بوده است.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت