به گزارش میمتالز، این پنجمین رویداد تانا و سومین رویداد تانای صنعت است که در خراسان شمالی برگزار شده و تاناها به منظور رفع نیازهای آنها برگزار میشود.
مدیر مجتمع آلومینای جاجرم در این مراسم از تولید ۲۴۰ هزار تن پودر آلومینا از بوکسیتهای داخلی در این مجتمع خبر داد.
حیدر افزود: در حال حاضر شرایط در این مجتمع تولیدی به گونهای شده که چرخه از معدن تا تولید آلومینیوم کامل شده و چند سالی است که تولید شمش آلومینیوم نیز انجام میشود.
وی ادامه داد: چند سالی است که نیازهای فناورانه آلومینا احصا شده و با استفاده از شرکتهای دانش بنیان این نیازها احصا شده است.
حیدر تاکید کرد: در حقیقت استفاده از شرکتهای دانش بنیان چند سالی است که زیربنای این مجتمع تولیدی شده و برای رفع نیازهای فعلی ۱۲ نیاز فناورانه احصا شده است.
دکتر قربانی رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی نیز در این جلسه بیان کرد: تاکنون پنج تانا در این استان برگزار شده که پنجمین تانا مربوط به مجمتع آلومینای جاجرم بوده است.
وی تاکید کرد: دستگاهها موظف هستند که نیازهای خود را در سامانه نان ثبت کنند که تمام کشور این نیازها را میبینند و میتوانند راهکارهای فناورانه را برای رفع آنها را ارائه دهند.
قربانی خاطرنشان کرد: در دنیا دانش را نمیفروشند و اگر بفروشند نیز دانش مربوط به ۵۰ سال گذشته است.
وی افزود: تاکنون به علت تحریم ها، پول میدادیم و دانش میخریدیم تا یک نیاز را رفع کنیم و یا اینکه دانشی به ما ارائه نمیدادند، بنابراین باید به دانشمندان و متخصصان کشور فرصت خطا و کار کردن داده شود.
قربانی ادامه داد: بعد از برگزاری پنجمین تانا در این استان به این نتیجه رسیده ام که نیازی در کشور وجود ندارد که متخصصی نتواند آن را رفع نکند.
وی ادامه داد: سامانه نان فرصت خوبی است که نیازها در آنجا بارگذاری شود تا جوانان ما آن را احصا کنند.
حاجی بگلو مدیرکل صنعت معدن و تجارت خراسان شمالی نیز در این آیین از صادرات محصولات این استان به ۳۸ کشور خبر داد.
حاجی بگلو گفت: خوشبختانه در دولت سیزدهم فضای مطلوبی ایجاد شده است و به سمت صادرات محصولات غیر نفتی در حال حرکت هستیم.
وی بیان کرد: برگزاری رویدادهای تانا در استان خراسان شمالی نیز با قدرت در حال انجام است که در حال حاضر شاهد برگزاری سومین تانای صنعت هستیم.
وی تاکید کرد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای گسترش دانش در تولید و توجه به مصوبات ستاد توسعه دانش بنیان استان، از جمله راهبردهای ما برای ادامه مسیر محسوب میشود.
وی تاکید کرد: حلقه مفقوده در صنایع ما عدم توجه به تحقیق و توسعه است و در حال تلاش هستیم تا با توجه به آن به سمت بینیازی حرکت کنیم.
وی گفت: در حال حاضر ۳۴ ایده بر اساس ۱۲ نیاز شرکت آلومینای ایران ارایه شده است.