به گزارش میمتالز، تیم شش نفره ارزیابان با حضور «سیدجواد رضوی» ارزیاب ارشد، ارزیابی ذوب آهن اصفهان در جایزه تعالی و پیشرفت را به عهده دارند.
«مهدی کوهی» در این آیین گفت: تاسیس ذوب آهن اصفهان در دهه ۵۰، موجب توسعه زیرساختها و همچنین شکلگیری سایر صنایع کشور شد و نیز توسعه منطقه را رقم زد.
وی افزود: تولید این شرکت در ابتدا ۵۰۰ هزار تن بود و به تدریج افزایش پیدا کرد و چشمانداز دستیابی به تولید ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در قالب برنامه تحولی برای این شرکت در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان افزود: با توجه به اینکه زنجیره تولید در این مجتمع از معدن تا محصول نهایی میباشد، به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از ۲۵۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده است.
کوهی گفت: این مجتمع بنیانگذار فعالیتهای معدنی کشور از جمله اکتشاف و استخراج است و هنوز هم بسیاری مناطق معدنی کشور با نام ذوب آهن شناخته میشود.
وی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۴۵ پروژه زیستمحیطی در ذوب آهن اصفهان در بخشهای هوا، آب، پساب، خاک، پسماند و مدیریت مصارف مواد و انرژی اجرا شده است. در حال حاضر نیز ۱۶ پروژه زیستمحیطی در بخش هوا و ۵ پروژه در بخش مدیریت مصارف آب، انتقال پسابهای شهرهای مجاور و تصفیه و بازچرخانی پساب در دست برنامهریزی و یا اجرا میباشد و ذوب آهن اصفهان پروژههای زیستمحیطی را با رویکرد دانشبنیان به پیش میبرد.
مدیرعامل ذوب آهن گفت: بر اساس طرح جامع زیستمحیطی، اقدامات ذوب آهن اصفهان برای دستیابی به شرایط مطلوب در ۳۸ محور برنامهریزی شده است که ۱۶ محور آن محقق شده و به تایید سازمان محیط زیست استان نیز رسیده و موارد دیگر نیز در حال تحقق و پنج محور زیستمحیطی دیگر هم تا پایان امسال به نتیجه میرسد.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: این مجتمع عظیم صنعتی تولید سازگار با محیط زیست را سرلوحه کلیه فعالیتهای شرکت قرار داده است و بر این اساس از طریق تعامل بسیار نزدیک با معاونت علمی و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری پروژههای زیستمحیطی در بخشهایی مانند ککسازی، فولادسازی و کوره بلند را با ضمانت این معاونت در حال انجام دارد.
کوهی در خصوص مسوولیتهای اجتماعی ذوب آهن گفت اظهار داشت: این مجتمع بزرگترین جنگل دست کاشت کشور در بین صنایع را به مساحت ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار احداث نموده است و نکته مهم در این خصوص این که بیش از ۱۴ هزار هکتار آن به صورت دیم است و همچنین از سالیان پیش نیز کاشت گونههای مقاوم به کمآبی را در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: در مقایسه با کل مساحت سایت کارخانه، سطح فضای سبز این شرکت بیش از ۸۴ برابر استاندارد مربوطه است و هم اکنون هزینه سالانه حفظ و نگهداری این فضای سبز بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال میباشد. این فضای سبز وسیع علاوه بر تاثیر شگرف بر اکوسیستم منطقه، نقش موثری در جذب ذرات گرد و غبار و ترسیب دی اکسید کربن دارد.
مدیرعامل ذوب آهن، سایر ابعاد مسوولیتهای اجتماعی این مجتمع را شامل ساخت بیمارستان شهید مطهری برای خدمت به کارکنان و جامعه پیرامون، ورزشگاه بزرگ فولادشهر، کمک به توسعه زیرساختها از جمله اتوبان اصفهان به ذوب آهن و ... تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر که در ساخت سایر صنایع کشور موثر بودند، ذکر کرد.
کوهی با اشاره به اینکه کیفیت محصولات ذوب آهن اصفهان یکی از مزیتهای اصلی این شرکت است، گفت: این محصولات مطابق با استانداردهای جهانی تولید میشود و ضمن تامین نیاز داخل، به بیش از ۲۵ کشور صادر میگردد.
وی با بیان اینکه ذوب آهن اصفهان پیشران توسعه حملونقل ریلی و متروی کلان شهرها و پیشران توسعه صنعتیسازی ساختمان است گفت: توسه حملونقل ریلی یکی از دستاوردهای ماندگار شهید جمهور آیتالله رئیسی است که ذوب آهن اصفهان افتخاری تامین ریل آن را داشت. برخی محورهای در حال ساخت با ریل ذوب آهن شامل میانه-تبریز، همدان-سنندج، رشت-انزلی، چابهار-زاهدان و ... است و همچنین ریل مترو برای کلان شهرها همچون اصفهان، تبریز، مشهد، تهران و ... تامین گردید.
مدیرعامل ذوب آهن، تولید تیرآهن بالپهن تا سایز ۲۸ را از دیگر دستاوردهای این مجتمع دانست و گفت: امسال جهت تکمیل سبد تیرآهنهای بالپهن، تولید سایز ۳۰ این محصول در دستور کار قرار دارد. این محصول سه مزیت تسریع در ساختوساز، کاهش قیمت تمامشده و افزایش ایمنی ساختمان را در پی دارد که به ویژه در کشور زلزلهخیز ایران از اهمیت ویژهای برخودار است. ضمن اینکه این مجتمع آرک معدنی را نیز تولید کرده است که این محصول ایمن جایگزین آرکهای چوبی در معادن شده است.
مهدی کوهی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این مجتمع جهت تامین پایدار مواد اولیه گفت: ذوب آهن اصفهان به عنوان اولین تولیدکننده فولاد به روش کورهبلند در کشور، همچنان با معضل تامین مواد اولیه کربندار و مواد آهندار مواجه است. اولویت ما در تامین مواد اولیه، تامین از داخل کشور است، اما در خصوص زغال سنگ، تولید داخل برای تامین نیاز ذوب آهن اصفهان کافی نیست و از این رو چارهای جز تامین باقیمانده زغال مورد نیاز مجموعه از بازارهای خارجی وجود ندارد.
کوهی اظهار داشت: ذوب آهن اصفهان با سرمایهگذاری و فعالیت در بخش معدن، در راستای تامین پایدار اقدام کرده است. در این راستا این مجتمع برنامه دارد که برداشت از معدن ققنوس را به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن سنگ آهن برساند. این شرکت با برخورداری از نیروگاه و همچنین تعامل با وزارت صمت برای تامین گاز مورد نیاز به سمت خود تامینی در یوتلیتیها رفته است به گونهای که در تابستان و زمستان با کمبود آب، برق و گاز در تولید مشکلی ایجاد نشود.
وی در خصوص پروژههای توسعه ذوب آهن گفت: یکی از مهمترین اهداف ما در دو سال اخیر، تسریع در تکمیل و اجرای طرحهای توسعهای مجموعه بوده است. پروژه بازسازی باتری ۲ در حال پیگیری است که تا سال ۱۴۰۵ راهاندازی میشود. پروژه «LF۳» در مرحله تست سرد است و پروژه «LF۱» با هدف افزایش بهرهوری تولید در مجموعه تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. پروژه پلنت اکسیژن در آستانه بهرهبرداری قرار دارد و پروژه تصفیهخانه مرکزی مجموعه نیز که با روش BOT در حال انجام است، در مراحل پایانی قرار دارد و برداشت آب از زایندهرود را کاهش میدهد که در این راستا در پروژه خط انتقال آب از دریای عمان به اصفهان نیز مشارکت داریم.
وی با اشاره به اصلاح ساختار مالی در سال گذشته و همچنین اصلاح ساختار تولید در سال جاری و برنامههای جانشینپروری جهت توسعه سرمایههای انسانی، گفت: مجموعه این اقدامات تحولی که با تلاش و کوشش همکاران در بخشهای مختلف شرکت محقق شده است، به رشد و تعالی این مجتمع در ابعاد مختلف میانجامد.
«مهران قمی» معاون برنامهریزی و توسعه و سرپرست معاونت بهرهبرداری ذوب آهن نیز ضمن بیان آمادگی بخشهای مختلف شرکت برای این ارزیابی، گفت: امیدواریم پایش فرآیندهای ذوب آهن در این ارزیابی باعث شود نقاط ضعف و قوت را بهتر شناسایی کنیم.
تیم ارزیابی نیز در این آیین گفت: تلاش میکنیم در حین ارزیابی اختلالی در فرآیند شرکت در بخشهای مختلف ایجاد نشود و در خصوص اسناد و مدارک شرکت نیز رعایت امانتداری صورت میگیرد.
منبع: ذوب آهن اصفهان