تاریخ: ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۱۹
بازدید: ۲۰۲
کد خبر: ۳۴۳۱۲۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
انجمن تولیدکنندگان فولاد اعلام کرد؛

افت ۷۶ درصدی صادرات فولاد ایران

افت ۷۶ درصدی صادرات فولاد ایران
‌می‌متالز - انجمن تولیدکنندگان فولاد با اعلام کاهش ۷۶ درصدی صادرات فولاد ایران در فروردین‌ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل، الزام فولادسازان به عرضه ۱۰۰ درصدی ارز صادراتی در سامانه نیما را مهمترین عامل این سقوط دانست.

به گزارش می‌متالز، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرده است که حجم صادرات فولاد ایران در فروردین‌ماه جاری افت ۷۶ درصدی را تجربه کرده است. این در شرایطی است که شرکت‌های «فولاد مبارکه اصفهان، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب کیش، فولاد آلیاژی پاسارگاد، فولاد زرند ایرانیان، فولاد کویر، آهن و فولاد ارفع، معدنی و صنعتی چادرملو» در حقیقت ۱۰ صادرکننده برتر فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ بوده اند که بیش از ۵۳ درصد حجم صادرات فولاد کشور را به خود اختصاص داده اند.

حجم صادرات ۱۰ صادرکننده برتر کشور در در نخستین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی ۷۶ درصدی داشته و از ۳۶۸ هزار تن به ۷۶ هزار تن رسیده است و الزام فولادسازان به عرضه ۱۰۰ درصدی ارز صادراتی خود در سامانه نیما از مهم‌ترین علل این سقوط است.

با این وجود در این گزارش آمده است که حجم صادرات این ۱۰ صادرکننده برتر فولاد ایران در نخستین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی ۷۶ درصدی داشته و از ۳۶۸ هزار تن به ۷۶ هزار تن رسیده است و به اصطلاح سقوط صادرات را شاهد بوده‌ایم. نکته قابل تأمل اینکه به گفته انجمن تولید کنندگان فولاد کشور الزام فولادسازان به عرضه ۱۰۰ درصدی ارز صادراتی خود در سامانه نیما را از مهم‌ترین علل این سقوط می‌توان دانست. ضمن اینکه وضع عوارض صادراتی و لغو معافیت مالیاتی صادرات نیز از ترمز‌های دیگر صادرات فولاد کشور است.

رشد ۶.۵ درصدی صادرات جهانی فولاد در سال ۲۰۲۳

بر اساس این گزارش در حالی صادرات فولاد ایران در فروردین‌ماه جاری کاهشی ۷۶ درصدی را تجربه کرده است که طبق آمار‌های انجمن جهانی فولاد، در حوزه صادرات فولاد کشور‌های «چین با ۹۴.۳ میلیون تن، ژاپن با ۳۲.۲ میلیون تن، کره جنوبی با ۲۷ میلیون تن، اتحادیه اروپا با ۲۶ میلیون تن و آلمان با ۲۲.۵ میلیون تن» اصلی‌ترین صادرکنندگان فولاد در سال ۲۰۲۳ هستند. این در شرایطی است که طبق این گزارش در سال ۲۰۲۳ صادرات جهانی فولاد با ۶.۵ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ به ۴۰۲.۸ میلیون تن رسیده است.

در واقع در این گزارش آمده است: در سال ۲۰۲۳ عمده صادرات ورق و کلاف نورد گرم ۷۵.۶ میلیون تن، محصولات نیمه تمام ۵۳.۲ میلیون تن، فولاد گالوانیزه ۴۱ میلیون تن، لوله و میلگرد فولادی ۳۶.۵ میلیون تن و ورق و کلاف نورد سرد نیز ۳۰.۳ میلیون تن بوده است.

اتحادیه اروپا؛ در صدر واردات محصولات فولادی

از سوی دیگر در این گزارش انجمن جهانی فولاد آمده است:، اتحادیه اروپا با ۳۹.۲ میلیون تن بزرگترین واردکننده محصولات فولادی است و ایالات متحده ۲۶.۴ میلیون تن فولاد، آلمان ۱۸.۷ میلیون تن، ایتالیا ۱۸.۷ میلیون تن و ترکیه ۱۸ میلیون تن فولاد وارد کردند و به این ترتیب در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند.

بر اساس گزارش تحلیل بازار، نکته قابل تأمل اینکه در سال ۲۰۲۳، تولید جهانی فولاد نسبت به سال ۲۰۲۲ با ۰.۱ درصد کاهش به ۱.۸۵ میلیارد تن رسید. در این میان میزان تولید فولاد ایران نیز سالانه ۳۰ تا ۳۲ میلیون تن است و در جایگاه دهم تولید جهانی جای دارد. با این وجود به نظر می‌رسد بنا به دلایل نامبرده از جمله الزام فولادسازان به عرضه ۱۰۰ درصدی ارز صادراتی خود در سامانه نیما در حوزه صادرات با چالش و افت صادرات روبرو است.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده