به گزارش میمتالز، حسن کاظم زاده اظهار کرد: طی سه ساله اخیر از نظر سرمایه گذاری در بورس در بدترین وضعیت قرار داریم و تمایل برای خرید به شدت کاهش یافته است.
کارشناس بازار سرمایه با اشاره به دلایل عدم اقبال به سرمایه گذاری در بورس، افزود: ضرر و زیانی که طی مدت اخیر به سرمایه گذاران وارد شد و همچنین اقداماتی که از سوی سیاستگذار صورت گرفت بویژه در بازار پول که نرخ بهره رشد کرد و تمایل سرمایه گذاران را کاهش داد.
وی درباره تاثیر برجام بر بورس گفت: بسته به اینکه چه میزان گشایش صورت گیرد و درآمد ارزی افزایش یابد میتواند نرخ دلار را تحت تاثیر قرار دهد.
کاظم زاده بیان کرد: اُفت نرخ دلار دو تاثیر بر روی شرکتهای صادراتی خواهد گذاشت نخست اینکه درآمدهای آنها کاهش مییابد و دوم اینکه ارزش داراییها را تحت تاثیر قرار میدهد.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برجام جنبههای مثبتی برای بازار دارد، خاطرنشان کرد: تامین مواد اولیه با قیمت نازلتر، افزایش حجم صادرات و تولید از جمله مزایای برجام برای شرکتهای داخلی است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران معمولا به جنبههای مختلف یک اتفاق، وزن برابر نمیدهند، تصریح کرد: بازار به برجام اینگونه نگاه میکند که اگر برجام به نتیجه برسد قطعا نرخ دلار کاهش مییابد و به آن اهمیت میدهد، اما مشخص نیست برجام به بهبود فرایند و عملکرد شرکتها بیانجامد.
کاظم زاده افزود: اگر صادرات نفتی و غیرنفتی کشور به رقم ماهانه ۵ میلیارد دلار برسد نرخ دلار ۲۵ هزار تومان خواهد بود و برای رسیدن و تثبیت نرخ دلار به ۲۰ هزار تومان نیاز به صادرات ماهانه ۶.۵ میلیارد دلار داریم.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد:، اما بازار اینگونه به موضوع نگاه نمیکند و علت آن هم سیگنال سیاستگذار است که نتیجه هرگونه گشایش را کاهش نرخ دلارعنوان میکند در صورتی که ممکن است بسیاری از این اظهارنظرها محقق نشود.
وی افزود: با توجه به اینکه در دوره برزخی قرار داریم به ریسکها بیشتر توجه میشود.
منبع: بورس نیوز