تاریخ: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۵۲
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۲۵۸۲۶۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در بررسی عملکرد بزرگترین شرکت سرمایه گذاری در صنعت سیمان؛

تحلیل بنیادی «سفارس» / چند شرکت بورسی زیر مجموعه سفارس هستند؟

تحلیل بنیادی «سفارس» / چند شرکت بورسی زیر مجموعه سفارس هستند؟
‌می‌متالز - میزان مصرف سیمان به عنوان یکی از مهم‌ترین کالا‌های کاربردی در کشور معیاری برای توسعه و چشم انداز آتی یک اقتصاد است. نماد مورد بررسی در این گزارش با نماد «سفارس» دارای بیشترین ارزش بازار در گروه سیمان و آهک و گچ است. این شرکت با بیش از نیم قرن سابقه فعالیت در عرصه سیمان از سودآوری شرکت‌های زیرمجوعه خود منتفع می‌شود.

به گزارش می‌متالز، در پی شیوع کرونا و کاهش در فعالیت‌های ساخت و ساز، فعالیت برخی کارخانه‌های تولیید کننده سیمان متوقف شد. علاوه بر عامل ذکر شده اثر تحریم‌ها و ایجاد رکود در اقتصاد ایران نیز نکته قابل توجهی است. در سال‌های اخیر هزینه‌های انرژی و بهای اولیه برای تولید به طور چشمگیری افزایش یافته است. درادامه علاوه بر معرفی محصول سیمان و کاربرد‌های آن به عملکرد شرکت سرمایه گذاری سیمان فارس و خوزستان می‌پردازیم.

معرفی شرکت



شرکت سیمان فارس و خوزستان در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۲۹ با سرمایه‌گذاری مشترک سازمان برنامه و شرکت سهامی سیمان شیراز به نام شرکت سهامی سیمان فارس در اداره ثبت شرکت‌های استان فارس به ثبت رسید و در سال ۱۳۳۲ محل شرکت از شیراز به تهران انتقال یافت و در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید.

شرکت در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۵۱ به استناد مصوبه مجمع عمومی فوق العاده از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و نام شرکت به شرکت سهامی عام سیمان فارس و خوزستان تغییر یافت و در دی ماه ۱۳۵۴ سهام شرکت در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.

ریسک‌های مهم شرکت:


ریسک رکود اقتصادی: در پی شیوع بیماری کرونا که باعث کاهش تقاضا برای سیمان و تعطیلی برخی از کارخانجات تولیدکننده سیمان خواهد شد.

ریسک نوسانات نرخ ارز:که هم باعث افزایش هزینه‌های شرکت می‌شود و از طرفی باعث افزایش درآمد شرکت ناشی از فروش صادراتی می‌گردد.

لیست قیمت نهاده‌های تولیدی
ریسک نوسانات نرخ بهره

تحلیل بنیادی «سفارس» / چند شرکت بورسی زیر مجموعه سفارس هستند؟

 

بررسی پرتفوی بورسی


بیش‌ترین ارزش بازار سهم‌های موجود در پرتفوی سفارس به ترتیب مربوط به نماد‌های سخوز، سفار و سفانو با مالکیت ۴۴% , ۸۵% و ۷۶% است. از جمله نماد‌های مهم دیگر در پرتفوی این شرکت سیمان خزر، سیمان بجنورد، سیمان غرب و سیمان خاش است. بهای تمام شده مجموع این شرکت‌ها ۶,۲۰۹,۷۹۳ میلیون ریال بوده است که در ابتدای سال ۱۴۰۱ به ارزش بازار ۹۵، ۳۴۷، ۳۰۲ میلیون ریال رسیده است. میزان مازاد ارزش ۸۹,۱۳۷,۵۰۹ میلیون ریال بوده است.

تحلیل بنیادی «سفارس» / چند شرکت بورسی زیر مجموعه سفارس هستند؟

بررسی پرتفوی غیر بورسی


مهم‌ترین شرکت غیر بورسی سیمان آبیک با مالکیت ۸۵ درصد از کل سهام ان شرکت است.

تحلیل بنیادی «سفارس» / چند شرکت بورسی زیر مجموعه سفارس هستند؟

سود هر سهم


در شرکت‌های سرمایه گذاری هزینه تولید وجود ندارد و درآمد از سود سهام یا فروش سرمایه گذاری‌ها حاصل می‌شود. بهای تمام شده سرمایه گذاری‌های سفارس ۶۲۰ میلیارد تومان بوده است که ارزش بازاراین دارایی‌ها به ۹، ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. در آخرین اطلاعات این شرکت در سال مالی منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۰ درامدسود سهام ۸۹۷ میلیارد تومان بوده است که با سود حاصل از فروش سرمایه گذاری‌ها به میزان ۳۳۹ میلیارد تومان و سایر درآمد‌های عملیاتی، درآمد کل به ۱، ۲۵۸ میلیارد تومان رسیده است. سود خالص تقسیم بر تعداد سهام ۲۲۰ تومان سود به ازای هر سهم را به ثبت رسانده است.

 

تحلیل بنیادی «سفارس» / چند شرکت بورسی زیر مجموعه سفارس هستند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده